Home Relatie Daten voor introverte mensen: 7 hacks om eindelijk naar buiten te gaan en sappige liefde te vinden!

Daten voor introverte mensen: 7 hacks om eindelijk naar buiten te gaan en sappige liefde te vinden!

0
Daten voor introverte mensen: 7 hacks om eindelijk naar buiten te gaan en sappige liefde te vinden!


dating voor introverte mensen
Daten met introverte mensen kan frustrerend, teleurstellend en ronduit ellendig zijn! Als je het moeilijk of zelfs onmogelijk vindt om te daten, ook al ben je eenzaam en hongerig naar een romantische connectie, dan heb je datingangst.

Eigenlijk hebben de meeste singles op zijn minst een vleugje datingangst, ook al zijn ze niet introvert! We krijgen de tong huge en rennen de andere kant op in plaats van hallo te zeggen tegen de aantrekkelijke alleenstaande man op een bruiloft. Of stel het ontmoeten van mannen uit met wie onze vrienden ons willen koppelen. We halen onze neus op bij de gedachte om on-line daten te proberen. Als we daadwerkelijk een blind date hebben, worden we ongemakkelijk of stil, of beginnen we wartaal te brabbelen.

Daten met introverte mensen betekent meestal dat de angst volledig is. Het kan zijn dat u zo verlamd bent dat u niet eens meer in de poel van mogelijke datingpartners kunt of wilt springen. En zelfs als het je lukt om te daten, liggen negatieve gedachten als boemannen in je hoofd op de loer, waardoor je de kans verpest om gewoon onszelf te zijn of een leuke tijd te hebben.

Daten voor introverte mensen: Eenzaamheid heeft zijn prijs

En toch heeft eenzaamheid zijn prijs. Onderzoek toont aan dat het verband houdt met ochtendpieken van het stresshormoon cortisol, verhoogde bloeddruk, meer drinken en minder bewegen en meer overgewicht. In een onderzoek naar eenzaamheid werd studenten gevraagd ‘koekjes te proeven en te beoordelen’. De helft van hen kreeg van onderzoekers privé te horen dat ze het experiment alleen moesten doen omdat ‘niemand met hen wilde samenwerken’. De andere helft kreeg te horen dat iedereen met hen wilde samenwerken, maar dat ze de taak nog steeds alleen moesten uitvoeren. Degenen die te horen kregen dat ze geliefd waren, aten gemiddeld 4,5 koekjes. Daarentegen aten de studenten die “afgewezen” werden gemiddeld 9! De meesten van ons begrijpen de resultaten van dit experiment maar al te goed.

Maar hier is het goede nieuws over daten voor introverte mensen.

Je kunt datingangst en alle verlegenheid en angst eromheen overwinnen. In feite kun je de angsten overwinnen die tussen jou en het gezelschap staan, de relatie die je echt wilt. Je kunt die muur van verlammende gedachten en negatieve reacties afbreken en vervangen door iets geheel nieuws: een ontspannen (ja, ik zei inderdaad ‘ontspannen’) openheid voor het avontuur van daten.

Moeilijk te geloven? Verzamel je moed en geef dit krachtige zevenstappenproces de kans om je te bevrijden. Het heeft mij en duizenden anderen geholpen.


Stap 1: Daten met introverte mensen: benut de kracht van positieve zelfpraat

Als je mijn bestverkochte boek hebt gelezen, Liefde in 90 dagen: de essentiële gids voor het vinden van je eigen ware liefde, dan begrijp je de kracht van positieve zelfpraat en hoe het dagelijks beoefenen ervan je leven kan veranderen. Een grote hoeveelheid onderzoek heeft herhaaldelijk de kracht van positieve zelfpraat of affirmaties aangetoond. Deze techniek is gebruikt om het stress- en angstniveau te verlagen en de atletische en academische prestaties te verbeteren. Wat het daten en het ontmoeten van nieuwe mensen betreft, hebben onderzoeken aangetoond dat mensen gemakkelijker omgaan met nieuwe sociale situaties en minder snel neerwaartse sociale vergelijkingen maken als ze positief tegen zichzelf praten. Met andere woordenverminderden de studiedeelnemers die affirmaties gebruikten vóór een nieuwe sociale ontmoeting hun gedachten over afgewezen worden, vergeleken met een andere groep die zich op het feest concentreerde en wie daar zou zijn!

De eerste zelfpraattechniek die ik je wil laten gebruiken, is gebaseerd op acceptatie. Begrijp dat je niet de enige bent. De meeste, zo niet alle singles, hebben een vorm van datingangst meegemaakt. Het is oké om je angstig, bang, geïntimideerd, raar of ongemakkelijk te voelen. In feite is het oké om te voelen wat je voelt. Dus ik wil dat je tegen jezelf een variant zegt van: ‘Het is oké dat ik zenuwachtig ben”, of ‘Bijna iedereen voelt zich zo’, of ‘Het is normaal om geïntimideerd te zijn door daten.’

Stap 2: Daten met introverte mensen: Begrijp dat fouten oké zijn en vooral positief kunnen zijn!

Zeg tegen jezelf dat plat op je gezicht vallen deel uitmaakt van het romantische proces. Zeg een versie van, “Het is normaal om fouten te maken.” Zo leer je. Lopen leer je door te vallen. Je leert daten door idiote e-mails te schrijven, je voet in je mond te steken en onhandige, dwaze en ronduit verkeerde bewegingen te maken. Het is okay. Het is slechts een deel van het proces.

Bovendien zal de juiste persoon die niet-coole dingen vertederend en schattig vinden!

Oefen met het zeggen van dingen tegen jezelf, zoals, “Mijn onhandigheid is grappig en leuk.” “Mijn nervositeit is zoet.” “Ik ben schattig;” “of “Ik kan echt zijn.”

Stap 3: Daten met introverte mensen: Merk op wat goed aan jou is

Wanneer u zich in een sociale situatie begeeft, in plaats van op te merken hoe strak uw rok zit, veranderen de wallen onder uw ogen of de rimpels in uw gezicht de focus van uw aandacht. Ga voor een passpiegel staan ​​en let goed op wat goed is aan uw uiterlijk. Beschrijf drie aantrekkelijke eigenschappen die je voor jezelf hebt. Zeg dingen als, “Ik heb diepe gevoelvolle ogen.” “Mijn medeleven verlicht mijn gezicht.” “Ik heb mooie enkels.”

“Ik zie er fantastisch uit in deze jurk.” Welke positieve zelfbevestigingsideeën er ook in je opkomen, zeg het tegen jezelf. Wees niet bescheiden of verlegen.

Stap 4: Daten met introverte mensen: koop een goede charge

Een speciaal opgeleide coach kan u helpen uw natuurlijke vrouwelijke magnetisme en charisma naar voren te brengen. En helpen je te begrijpen wat je moet sms’en, wat je moet zeggen en wat je moet doen om echt te kunnen zijn, plezier te hebben en geweldige jongens te ontmoeten! Het is alsof je een echte feeënmoeder hebt! En werken met introverte vrouwen is een van onze coachingspecialiteiten. Meld je aan voor een cadeaucoachingsessie en je zult versteld staan ​​van de resultaten! We hebben tienduizenden introverte vrouwen (en sommige mannen) daarbij geholpen! Klik hier om uw free of charge sessie te krijgen.

Stap 5: Daten met introverte mensen: gebruik mentale repetitie om de angst uit te bannen

Neem het roer over van je eigen geest. Je moet de associatieketens tussen daten en angstige gedachten en reacties doorbreken.

Schrijf een angsthiërarchie op van datingsituaties of -stappen die variëren van minst tot meest angstaanjagend. Beoordeel hoeveel angst je ervaart als je aan elke situatie denkt, op een intensiteitsschaal van 1-10.

Als u zich bijvoorbeeld enigszins zenuwachtig voelt bij het plaatsen van uw foto en het schrijven van uw profiel (angstscore = 2); nerveuzer over het e-mailen van iemand die er interessant uitziet (angstscore = 3); nog nerveuzer over het ontmoeten van die persoon voor koffie (angstscore = 5); je maakt je echt zorgen over het verzoek om de persoon weer te zien (angstscore = 6); en je bent doodsbang om fysiek contact te maken (angstscore = 8).

Oefen met ontspannen door in je favoriete stoel te zitten en te mediteren, of naar rustgevende muziek te luisteren, of een ontspanningsbandje of wat dan ook dat je tot rust brengt. Dit is van cruciaal belang. Als je geen ontspanningstechniek hebt, zul je er een moeten leren. Voer een diepe ademhaling uit, dat wil zeggen langzaam ademhalen vanuit de buikstreek. Vouw je handen samen in je schoot als een verankerend gebaar dat je hersenen eraan herinnert om te ontspannen. Start met het voorstellen van de minst gevreesde situatie in uw hiërarchie. Beschrijf het zo levendig mogelijk terwijl je ontspannen bent. Zie de scène, hoor de geluiden, voel de gevoelens.

Daten voor introverte mensen: Stel je een gelukkig einde voor

Als er bij een scène een andere persoon betrokken is, stel je dan twee gelukkige eindes van de ontmoeting voor: het lukt niet en je hebt er vrede mee gehad; of, het werkt wel, je ziet de persoon weer en je voelt je gelukkig en vredig over het. Oefen dit totdat je beoordeling van de angst die bij de scène hoort, naar 0 is gedaald. Als je hier problemen mee hebt, ga dan terug naar een scène vlak voordat de hele reeks begon (in ons voorbeeld bijvoorbeeld: eten voordat je je klaarmaakte om on-line te gaan en plaats je foto). Start dan opnieuw vanaf dat punt.

Ontspan en oefen deze mentale repetitieoefening elke dag en ga een niveau hoger in je hiërarchie totdat je de angst bij elke stap van de situatie hebt weggenomen. Ga niet naar het volgende niveau voordat je het vorige niveau hebt voltooid.

Stap 6: Daten met introverte mensen: Breng uw mentale repetitie naar meer positieve punten

Neem elke dag een paar minuten de tijd, sluit je ogen en doe een van de volgende oefeningen. Denk aan een interactie met een man waarbij je een goed gevoel had over jezelf en je vrouwelijkheid. Stel je voor dat je in die toestand verkeert en voor de eerste keer een nieuwe date ontmoet. Zie zijn ogen oplichten, de glimlach op zijn gezicht als hij naar je kijkt. Voel zijn warmte en hoor de complimenten die hij je geeft. Of visualiseer dat je je niet-coole zelf bent terwijl een interessante associate grinnikt, lacht en het echt leuk vindt. Stel je voor dat je lacht, je verbonden voelt en een geweldige tijd hebt.

Onderzoek toont aan dat je je hersenen daadwerkelijk opnieuw kunt bedraden door gedachten met elkaar te verbinden. Hersenonderzoekers zeggen dat neuronen die samen vuren, met elkaar verbonden zijn. Als je wat tijd besteedt aan het voorstellen van daten als een activiteit waar je je goed bij voelt, zal dit de neiging hebben om je neurale functioneren opnieuw te bedraden!

Stap 7: Daten met introverte mensen: confronteer je angsten IRL

Volg de vuurtoren van angst naar het land van meesterschap. Je moet elk niveau van de angsthiërarchie die je in stap vier hebt opgeschreven, onder ogen zien en rechtstreeks confronteren. Oefen je diepe ademhaling en ontspan met gevouwen handen om jezelf op een plek van vrede te verankeren voordat je elke activiteit doet.

In navolging van ons voorbeeld in stap vier zou u beginnen met ontspannen, diep ademhalen met gevouwen handen en dan naar de laptop gaan om uw profiel samen te stellen. U volgt dezelfde process voordat u potentiële companions een e-mail stuurt en voordat u ze ontmoet voor een kopje koffie, enzovoort.

Je kunt deze vredige toestand beoefenen, zelfs als je met je date bent. Als de datingangst de kop opsteekt, probeer dan je handen te vouwen, dieper te ademen en je aandacht op je ademhaling te vestigen. Als de angst aanhoudt, cease dan, excuseer jezelf en ga naar het bathroom. Neem vervolgens even de tijd en ga terug naar het visualiseren van de hele reeks van de activiteit van voordat u begon. Ga bijvoorbeeld terug naar de tijd dat u uw hond te eten gaf voordat u zich klaarmaakte voor de date. Stel je voor dat je de date in vrede beëindigt, hoe het ook afloopt. Ga dan terug naar buiten. Misschien merk je dat er een heel nieuw niveau van verbondenheid ontstaat. Zelfs als dat niet het geval is, is dat ook goed.

Daten voor introverte mensen: als dingen niet lukken

Begrijp dat het normaal en te verwachten is dat dingen niet lukken. Jezelf in de datingwereld plaatsen is een vorm van interpersoonlijke coaching: je leert en beheerst de kunst van het daten. Verwacht bijvoorbeeld teleurstelling of afwijzing. Het gebeurt. Als dat zo is, ben je zoveel dichter bij het ontmoeten van je match.

En vat afwijzing niet persoonlijk op. Als een man niet belt of zegt dat het niet werkt, is dat niet persoonlijk voor jou. De aantrekkingskracht van daten is zeer advanced en is grotendeels een kwestie van de opvoeding van de man, biologie (zelfs geur speelt een rol!), relatiegeschiedenis en beeld van zijn perfecte match.

Zelfs als een relatie eindigt, geef jezelf dan een beloning voor het slagen ervan. Need ook al is het bij de laatste persoon niet gelukt, het komt erop neer dat je jezelf vooruit brengt. Je stuurde die e-mail, pleegde dat telefoontje en ging op die datum. Je zet jezelf op de voorgrond en dat is wat telt. Koop een Caramel Macchiato, ga schoenen shoppen of bel je beste vriend die naar Florida is verhuisd. Nadat je dat hebt gedaan, ga dan om met liefdevolle vrienden of familie.

Dus als je moeite hebt met een van deze stappen of als je datingangst je nog steeds tegenhoudt, meld je dan zeker aan voor een ondersteunende, informatieve, inspirerende coachingsessie als mijn geschenk aan jou. Deze cadeausessies zijn alsof je je datingleven voor introverte mensen een enhance geeft!LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here