Home Geschiktheid Hoe slaap je kan helpen je buikvet kwijt te raken

Hoe slaap je kan helpen je buikvet kwijt te raken

0
Hoe slaap je kan helpen je buikvet kwijt te raken


Waarom is slaap belangrijk voor gewichtsverlies?

Voordat we ingaan op de particulars, laten we even de tijd nemen om de kracht van slaap te waarderen. Het geeft je niet alleen de energie om de komende dag aan te pakken, maar het speelt ook een cruciale rol bij het behouden van een gezond gewicht.

Als je slaapgebrek hebt, verlangt je lichaam naar suikerrijk, calorierijk voedsel om het gebrek aan energie te compenseren. Het is alsof je brein zegt: “Hé, ik heb een snelle oplossing nodig, en ik heb het nu nodig!” En het is geen verrassing dat dit kan leiden tot te veel en te vaak eten en overtollig buikvet.

Hoe helpt slaap om buikvet te verliezen?

Dus hoe helpt slaap je precies om die hardnekkige kilo’s rond je buik kwijt te raken? Slaap speelt een cruciale rol bij het reguleren van uw hongerhormonen.

Als je goed uitgerust bent, maakt je lichaam meer leptine aan, een hormoon dat de eetlust onderdrukt. Je maakt betere voedingskeuzes en ervaart minder trek.

Aan de andere kant leidt een gebrek aan slaap tot een toename van ghreline, het hormoon dat de honger stimuleert. Recente onderzoeken hebben een 41% verhoogd risico op zwaarlijvigheid aangetoond bij personen die minder dan 7 uur per nacht slapen.

Dus als je die trek op afstand wilt houden en onnodige gezondheidsrisico’s wilt vermijden, zorg er dan voor dat je voldoende slaap krijgt.

Hoeveel slaap is ‘genoeg’ slaap?

Vrouwen moeten streven naar een stevige slaap van 7 tot 9 uur per nacht, maar onthoud het volgende kwaliteit is internet zo belangrijk als de hoeveelheid.

Je kunt tien uur in mattress doorbrengen, maar als je de hele nacht ligt te woelen en draaien, zal dat je niet veel opleveren. Als je moeite hebt om in slaap te vallen of ‘s nachts in slaap te blijven, concentreer je dan op het creëren van een betere nachtroutine. En als u further ondersteuning nodig heeft, Slaapfeestje is de perfecte manier om ervoor te zorgen dat u een volledige en uitgeruste nachtrust krijgt en met een geweldig gevoel wakker wordt!


Andere voordelen van een goede nachtrust

Voldoende slaap krijgen helpt je niet alleen om buikvet te verliezen. Een goede nachtrust kan ook uw humeur verbeteren, uw immuunsysteem versterken en zelfs uw cognitieve functie verbeteren. Door prioriteit te geven aan uw slaap, werkt u dus niet alleen aan een slankere taille, maar verbetert u ook uw algehele welzijn.