Home Domotica Maak dit Cannoli Cheeseball-recept

Maak dit Cannoli Cheeseball-recept

0
Maak dit Cannoli Cheeseball-receptAls u het verder niet wist, waren groot followers van kaasballetjes hier. Ze zijn heerlijk, indrukwekkend, deelbaar en precies het juiste soort gek. Ik begrijp het als je tot nu toe alleen maar hartige kaasballetjes hebt opgerold, maar het opkloppen van een dessertkaasbal is de snack die je nodig hebt voor de komende feestelijke bijeenkomsten. Ik zal je nu vertellen dat er aan het eind hiervan een recept voor cannoli-cheeseballen staat, en dat is het ook schitterend.

Hoewel ik denk dat de cannoli-smaken van ricotta, kaneel, mini-chocoladestukjes en pistachenoten zorgen voor een onberispelijk dessert (vooral geserveerd met deze cannoli-crackers), kun je een dessertkaasbal maken met alle zoete smaakcombinaties die je lekker vindt. Een deel van de schoonheid van cheeseballs is de veelzijdigheid en het gemak waarmee je ze kunt maken. Ze leveren een geweldige bijdrage aan een feestsnack met meestal vijf tot zeven ingrediënten die u kunt aanpassen aan uw funds. Gebruik eenvoudige ingrediënten, of goedkopere merken om het betaalbaarder te maken, of ga los met ambachtelijke chocolade en bladgoud als je dat wilt. Probeer een pindakaas-kaasbal bedekt met chocoladestukjes of Reese’s Items. Misschien de Nutella variant gerold in gemalen hazelnoten is meer jouw snelheid, of maak het fruitig en gebruik je favoriete jam voor de smaak.

Cannoli-crème in een kom naast een kom chocoladestukjes en pistachenoten.


Krediet: Allie Chanthorn Reinmann

Hoe maak je een kaasbal?

Zodra u uw cheeseball-recept hebt gekozen, mengt u de ingrediënten. Ik start meestal met ingrediënten op kamertemperatuur, omdat deze gemakkelijker te verwerken zijn. Bij veel recepten staat dit niet vermeld, dus het is echt afhankelijk van hoeveel vet je erin wilt doen. Het voordeel van het werken met koude ingrediënten is dat de vetten stevig blijven, dus je kunt er meestal meteen een bal van maken en rollen. in de buitenste garnering posthaast. Als je besluit ingrediënten op kamertemperatuur te gebruiken en je mengsel lijkt een beetje los, doe het dan in het midden van een vel plasticfolie, vouw de hoeken bij elkaar en vorm het tot een bal met behulp van de folie. Laat het een paar uur in de koelkast afkoelen tot het stevig is, en haal het dan uit de verpakking om het te bedekken met de garneringingrediënten. Ik gebruikte een lepel om de pistachenoten en chocoladestukjes op de zijkanten te drukken, en dit hielp me enorm bij het vormgeven.

Schep de chocoladestukjes en pistachenoten op een kaasbal


Krediet: Allie Chanthorn Reinmann

Deze cannoli-kaasbal bevat ricottakaas, waardoor het mengsel heerlijk zacht en smeerbaar is, maar er kan overtollig water aan worden toegevoegd. Voordat je de ricotta toevoegt, schep je hem op een paar stukjes keukenpapier en druk je hem droog. Nadat je alle ingrediënten voor de cheeseball hebt gemengd, laat je hem een ​​paar uur in de koelkast opstijven voordat je hem door de chocoladestukjes en pistachenoten rolt. Serveer met cannoli-crackersgewone theekoekjes, Nilla-wafels of stevige koekjes.

Een kaasbal bedekt met chocoladestukjes en pistachenoten in een kom.


Krediet: Allie Chanthorn Reinmann

Recept voor cannoli-kaasbal

Ingrediënten:

  • ¼ kopje ricotta (uitgelekt met keukenpapier)

  • ½ baksteenroomkaas (4 ons)

  • ¼ kopje poedersuiker

  • 1 eetlepel boter, gesmolten

  • Schil van een ½ sinaasappel

  • ½ theelepel gemalen kaneel

  • 1 eetlepel pistachenoten, gehakt (optioneel further voor garnering)

  • Mini-chocoladestukjes om te garneren (ongeveer een ⅓ kopje)

Meng de uitgelekte ricotta, roomkaas en suiker tot een gladde massa. Roer de gesmolten boter er snel door, zodat het niet klontert. Meng de sinaasappelschil, kaneel en een eetlepel gehakte pistachenoten erdoor.

Giet de chocoladestukjes en further pistachenoten in een kom die breed genoeg is voor de kaasbal. Vorm het mengsel tot een bal en rol deze door de garnering, gebruik een lepel om de chips op de zijkanten te drukken. Als het mengsel te los aanvoelt, laat het mengsel dan eerst opstijven in de koelkast, of plaats het mengsel in een stuk plasticfolie en vouw de hoeken bij elkaar om er een bal van te maken. Laat dit een paar uur in de koelkast opstijven. Haal de wrap eraf en rol hem door het chocolade-pistachemengsel. Serveer met cannoli-crackers, koekjes, koekjes, of eet het gewoon per lepel (getest en goedgekeurd).LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here