Home Verbouwing Hun huis in Cape Cod is niet klein, maar de ecologische voetafdruk wel

Hun huis in Cape Cod is niet klein, maar de ecologische voetafdruk wel

0
Hun huis in Cape Cod is niet klein, maar de ecologische voetafdruk wel


Toen Michael en Jennifer Monteiro een huis op Cape Cod kochten, wilden ze meer dan alleen een vakantiehuis vlakbij het strand in Massachusetts: ze waren vastbesloten iets te bezitten dat de allernieuwste duurzaamheid weerspiegelde.

Sinds de verkoop van het softwarebedrijf dat hij medeoprichtte, Buildium, in 2019, heeft de heer Monteiro, 51, zijn investeringsmaatschappij gebruikt, Mpactvolle ondernemingen, om zich te concentreren op projecten die gericht zijn op klimaatverandering. En zijn eigen huis bood een duidelijke kans om een ​​voorbeeld te stellen.

Zoals hij het verwoordde: “Duurzaam bouwen is een van de belangrijkste oplossingen voor het klimaatprobleem.”

Hij en mevrouw Monteiro, 47, wonen in Hingham, Massachusetts, buiten Boston, met hun kinderen, Maddy, 14, en Jack, 12. Nadat ze in 2019 een tweede huis hadden gekocht als ontsnapping – een huis uit de jaren 80 aan de oceaan in de stad Harwich voor 2,6 miljoen greenback — De heer Monteiro begon na te denken over hoe hij kon renoveren om het energiezuiniger te maken.

Terwijl hij zich erin verdiepte, ontdekte hij enkele problemen: het huis was slecht gebouwd, waardoor hij zich afvroeg of het de moeite waard was om in upgrades te investeren, en hoewel het niet in een overstromingsgebied lag, maakte hij zich zorgen over de gevolgen van de stijgende zeespiegel. in de toekomst.

“We wilden een huis dat honderd jaar of langer mee zou gaan”, zei de heer Monteiro. “Maar dat is beangstigend als je bedenkt hoe de wereld verandert in de context van klimaatverandering.”

De oplossing, zo besloot het echtpaar, was om het huis te slopen en opnieuw te beginnen.

Sloop brengt echter zijn eigen milieuproblemen met zich mee. Dus begonnen ze met binnenbrengen Groene Geit, een non-profitorganisatie voor het hergebruik van bouwmaterialen om alles wat de moeite waard is om te behouden te redden, en van de relaxation zoveel mogelijk te recyclen. En ze huurden in Estes Twombly & Titrington Architecten om een ​​nieuwe structuur te ontwerpen: een trendy, duurzaam huis vermomd als een traditioneel huisje met dakspanen.

“Michael noemde mogelijk het gebruik van passiefhuisontwerp”, zegt Adam Titrington, companion bij het bedrijf. “Maar we wisten zeker niet hoe diep die interesse uiteindelijk zou worden.”

Toen ze begonnen met ontwerpen, stelde de heer Monteiro vrijwel elk conventioneel bouwmateriaal en de voorgestelde methode in vraag, in de hoop de daarmee samenhangende uitstoot van broeikasgassen te verminderen en tegelijkertijd keuzes te maken die goed waren voor de menselijke gezondheid.

Veel nieuwe huizen zijn strak geïsoleerd met sproeischuim voor energie-efficiëntie, maar de heer Monteiro was op zijn hoede voor de op aardolie gebaseerde chemicaliën in die producten. Dus toen Kiko Thébaud, een vriend die architect is, hem vertelde over op hennep gebaseerde isolatie die in Frankrijk wordt gebruikt, was hij geïntrigeerd.

“Het heet hennepbeton of hennepkalk,” zei de heer Monteiro. “Het is hennepzaad, dat afkomstig is van het houtachtige deel van de hennepplant. Je gebruikt die kleine stukjes gemengd met een bindmiddel op kalkbasis en voegt vervolgens water toe, en er ontstaat een slurry die in een muurholte kan worden gespoten – zoals wij deden – of in multiplexvormen kan worden gegoten.

De wanden zijn aan de buitenzijde afgewerkt met kalkpleister; de binnenkant is bedekt met kalkpleister, waardoor er geen houten omhulsel, synthetische huisfolie, gipsplaat en verf nodig is.

Het enige probleem? Spuiten is de meest efficiënte manier om de hennepkalk aan te brengen, maar een Amerikaanse installateur met de nodige experience en apparatuur konden ze niet vinden. Hun oplossing was om een ​​staff van Franse, Canadese en Amerikaanse specialisten samen te stellen en de spuitinstallatie uit Frankrijk te importeren.

Maar dat was niet genoeg: de heer Monteiro en de heer Titrington wilden ook de uitstoot van broeikasgassen verminderen die verband hield met de productie van andere materialen die in huis worden gebruikt. Voor de betonnen fundering specificeerden ze een op maat gemaakt mengsel met minder Portland-cement (dat tijdens de productie kooldioxide genereert) en meer vliegas (een industrieel bijproduct) dan normaal zou worden gebruikt.

Ze vervingen op aardolie gebaseerde schuimisolatie rond de fundering door gerecycled schuimglasaggregaat. Voor de geluidsisolatie van sommige binnenmuren hebben ze HempWool-matten geïnstalleerd. En in plaats van een exotisch hardhout zoals ipe te kiezen voor de buitenvloeren, gebruikten ze lokaal geoogste zwarte sprinkhaan.

Het huis wordt verwarmd en gekoeld door elektrische luchtwarmtepompen, en de zonnepanelen op het dak zijn ontworpen om evenveel energie op te wekken als het huis verbruikt.

De resulterende structuur van 6000 vierkante meter is niet klein, maar heeft wel een kleine ecologische voetafdruk. De … gebruiken BEAM-schatter van Builders for Local weather Motion stelde de heer Titrington huge dat het huis minder dan de helft van de kooldioxide-uitstoot produceert van een conventioneel gebouwd gebouw. En in de toekomst zal het grotendeels zelfvoorzienend zijn.

De Monteiros werkten samen met Liz Stiving-Nichols Martha’s Winery-interieurontwerp, om het huis in te richten, door hernieuwbare, natuurlijke materialen te kiezen – katoen, linnen, wol, hennep – en plastic en synthetische stoffen te vermijden. Ze werkten samen met lokale fabrikanten en ambachtslieden om veel van de meubels te produceren, waaronder tapijten en beeldhouwwerken.

Het huis heeft een afgewerkte kelder – momenteel gebruikt voor pingpong en sjoelbak – maar de muren zijn verwijderbaar. Dat betekent dat als overstromingen in de toekomst een probleem worden, het lagere niveau kan worden verlaten.

De bouw duurde ongeveer twee jaar vanwege vertragingen als gevolg van de pandemie, maar het huis was in juli 2022 voltooid voor een bedrag van ongeveer $ 1.200 per vierkante meter. In de hoop dat anderen zijn voorbeeld zouden willen volgen, heeft de investeringsmaatschappij van de heer Monteiro geholpen bij het financieren van het werk van de US Hemp Constructing Affiliation om hennepkalk goedgekeurd te krijgen voor woningbouwvoorschriften in de Verenigde Staten.

“Ik verwacht niet dat iedereen met hennep wil bouwen,” zei hij. “Maar ik hoop dat het ervoor zorgt dat mensen meer nadenken over de keuzes die gepaard gaan met het bouwen van een huis.”

Een deel van de uitdaging bij het vinden van een duurzamere manier van bouwen, zo voegde hij eraan toe, is dat de meeste mensen niet weten wat er mogelijk is: “Als huiseigenaar wist ik gewoon niet dat deze mogelijkheden bestonden.”


Residing Small is een tweewekelijkse column die onderzoekt wat er nodig is om een ​​eenvoudiger, duurzamer of compacter leven te leiden.

Voor wekelijkse e-mailupdates over residentieel vastgoednieuws, Registreer hier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here