Home Geschiktheid Bestrijd de kosten van boodschappen met een plan

Bestrijd de kosten van boodschappen met een plan

0
Bestrijd de kosten van boodschappen met een plan


De voedselkosten zijn het afgelopen jaar enorm gestegen, maar dat betekent niet dat je af moet zien van gezond eten. Met een beetje vooruitdenken zijn er manieren om deze stijging tegen te gaan. Hier zijn enkele suggestions voor het volhouden van een voedzaam dieet zonder veel geld uit te geven.

Denk vooruit

Inventariseer. Voordat u naar de winkel gaat of uw on-line boodschappenbestelling indient, moet u uw koelkast, vriezer en voorraadkast kopen. Maak eerst een inventaris en plan om recepten te maken met behulp van wat u bij de hand heeft.

De belangrijkste tip is het inventariseren en uw menu dienovereenkomstig plannen. Heb je ooit een zak doorweekte lentesalademix weggegooid? Welkom bij de membership! Het is de meesten van ons wel eens overkomen, maar dat is geld weggooien.

Geef prioriteit aan bederfelijke waren. Zorg ervoor dat u verse producten zoals spinazie of andere groenten gebruikt, die snel bederven. Gooi de groenten in een soep of pastasaus om ze op te gebruiken en voeg tegelijkertijd een voedingsboost toe aan uw maaltijden. Controleer de houdbaarheidsdata van bederfelijke waren zoals yoghurt en maak eerst maaltijden rond die voedingsmiddelen. U kunt bijvoorbeeld yoghurt gebruiken in ontbijtparfaits voor het hele gezin.

Het plannen van uw maaltijden, te beginnen met wat u bij de hand heeft, helpt verspilling te verminderen en daardoor geld te besparen. Maar je kunt ook overwegen om de inhoud van het menu helemaal te veranderen.

Eet minder vlees. Vlees is duur. Rundvlees, kip en vis kunnen sneller een boodschappenrekening opleveren dan wat dan ook. Meer toevoegen eiwitrijke planten op je bord kan helpen. Dit kan betekenen dat je een paar avonden per week bonen gebruikt in plaats van vlees, en dat je manieren bedenkt om in het algemeen meer producten aan je maaltijden toe te voegen. Dit zal automatisch helpen uw inname van vezels en antioxidanten te verhogen.

“De kosten van vlees en vleesproducten dalen niet, dus denk erover na om meer plantaardig voedsel in je maaltijden op te nemen”, beveelt Sara Haas, RDN, een in Chicago gevestigde chef-kok, auteur en foodfotograaf aan. “Volle granen, ingeblikte/bevroren/verse soorten groenten en fruit, noten en zaden, bonen en peulvruchten zijn allemaal geweldige opties.”

Hoewel de prijs van eieren in het hele land meer dan verdubbeld is, zijn eieren nog steeds een van de minst dure eiwitbronnen die je kunt kopen. Overweeg om ervan te genieten tijdens het avondeten voor een goedkope maaltijd zoals Eieren in het vagevuur. Dit recept is gemaakt met tomaten uit blik en is een uitstekende foundation voor het toevoegen van groenten die je in de koelkast hebt liggen, zoals courgette, paprika en spinazie.

Lijst het op. Maak een gedetailleerd boodschappenlijstje en houd je eraan. Store on-line (als je free of charge verzending krijgt) of ga zo snel mogelijk naar de winkel. De meesten van ons weten dat we niet met honger naar de supermarkt moeten gaan, need dat is een recept voor impulsaankopen. Uit onderzoek blijkt echter dat hoe langer je in de winkel staat, hoe meer je koopt. Om tijd te besparen in de winkel kunt u uw lijst ordenen op voedselgang of afdelingen om te voorkomen dat u terugloopt – en zorg ervoor dat u een tussendoortje eet voordat u gaat winkelen!

Winkel slim

Koop de uitverkoop en sla een voorraad in. Neem een ​​paar minuten de tijd om de wekelijkse on-line advertenties van uw favoriete supermarkt te bekijken. Het kan helpen om de aanbiedingen als herinnering in uw e-mail te ontvangen. Veel verkopen zijn seizoensgebonden en het valt je misschien op dat sommige winkels maandelijks vergelijkbare verkopen aanbieden. Let op en koop dienovereenkomstig.

Haas herinnert ons eraan om uitverkoopartikelen te bekijken en eerst maaltijden rond die voedingsmiddelen te ontwikkelen.

En vergeet de nietjes niet. “Als die houdbare fundamentals in de aanbieding zijn, koop er dan further! Denk aan rijst, bonen en ingeblikte goederen die minstens een jaar houdbaar zijn als ze niet worden geopend”, adviseert ze.

Gebruik kortingsbonnen verstandig. Fysieke kortingsbonnen zijn geweldig, maar niet altijd beschikbaar. Knip digitale kortingsbonnen uit om tijd en geld aan de kassa te besparen – en onthoud: kortingsbonnen zijn alleen een goed idee als u voedsel koopt dat u ook daadwerkelijk zult eten. Hoewel ze bestaan, zijn er niet veel kortingsbonnen voor vers fruit en groenten of vers vlees, gevogelte of zeevruchten. Zoek in plaats daarvan naar aanbiedingen voor diepvriesproducten of ingeblikte producten, yoghurt, eieren en ander gezond voedsel, plus huishoudelijke artikelen zoals wasmiddel en tandpasta.

Koop bulk in, als dat zinvol is. Deze strategie is gebruikelijk, maar bespaart alleen geld als uw gezin het voedsel kan eten voordat het vervalt. Grote containers olijfolie of notenboter kunnen ranzig worden en gigantische dozen ontbijtgranen kunnen oud worden als ze niet op tijd worden gebruikt.

Schakel de zaken om

Flexibel zijn. Als je een recept hebt waarvoor rundergehakt nodig is, maar er is kalkoengehakt in de aanbieding, vervang dan kalkoengehakt. Er is een breed scala aan vervangers die goed werken. Als uw recept kipfilets vereist, maar kippendijen in de aanbieding zijn, overweeg dan om de ruil uit te voeren. Als je stoofpot, gebakken kip of soep maakt, geven de kippendijen nog meer smaak aan het gerecht, dus wees niet bang om iets anders te proberen!

Kweek en hergroei kruiden en meer. Met zoet water en zonneschijn kun je binnenshuis een verscheidenheid aan voedsel verbouwen. We weten allemaal hoe duur die kleine pakjes verse kruiden kunnen zijn. Het zal je misschien verbazen hoe gemakkelijk het is om ze zelf te kweken.

Gemeenschappelijke kruiden, waaronder basilicum, peterselie, munt en oregano, groeien in gewoon water; er is geen aarde of potgrond nodig. Plaats eenvoudig de stengels van de overgebleven verse kruiden in een pot met vers water en plaats ze op een zonnige plek, zoals een vensterbank. Gebruik indien nodig en ververs het water regelmatig.

Je kunt op dezelfde manier ook smaakvolle groene uien opnieuw laten groeien. Plaats het witte worteluiteinde in een glas vers water en zie hoe ze binnen zeven tot tien dagen regenereren. Dit is een leuk venture voor kinderen om te beheren, maar het bespaart je ook de aanschaf van groene uien.

Hoewel sommige van deze suggestions misschien klein lijken, komt het uiteindelijk allemaal op. Gebruik deze kleine suggestions om in de loop van de tijd veel te besparen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here