Home Reis Waarom reizen naar Helsinki? • We bloggen over de hele wereld

Waarom reizen naar Helsinki? • We bloggen over de hele wereld

0
Waarom reizen naar Helsinki?  • We bloggen over de hele wereld


Mijn reizen in Helsinki komen altijd nadat ik iets spannenders heb gezien, of dat nu de rendierbossen nabij de poolcirkel in Fins Lapland zijn, of de eilanden van de Golfarchipel van het land. Ze zijn inderdaad plichtmatig geweest: ik heb een nacht in Helsinki doorgebracht, hier of daar, omdat het logisch was om dat te doen.

Ik vat de discussie als volgt samen om te beginnen met een bekentenis: Helsinki is veel, maar een essentiële reisbestemming hoort daar niet bij.

Tegelijkertijd ga ik niet zo ver om te zeggen dat Helsinki niet de moeite waard is om te bezoeken, ook al zou ik je dat waarschijnlijk alleen maar aanraden als het zinvol is binnen de kaders van een spannender klimaat. reis naar Finland.

Waar te verblijven in Helsinki

Eén reden waarom ik denk dat Helsinki de moeite waard is om te bezoeken, tenminste als je een nacht of twee in de stad bent, is dat de stedelijke kern niet erg groot is. Als je centraal blijft (vanwege de omvang van Helsinki zijn de meeste plaatsen waar je zou verblijven ook centraal gelegen), dan denk je aan een wandeling van 15 tot 20 minuten naar de meeste plaatsen (op warmere, drogere dagen) of handige ritten met de trams van de stad wanneer het weer is minder gastvrij.

Is er niets geweldigs aan een tijdje doorbrengen in Helsinki? Lodges zijn verrassend goedkoop, gezien de over het algemeen hoge kosten van levensonderhoud in Finland. Zelfs in het hoogseizoen is het zeldzaam om meer dan € 150,- te betalen voor een kamer in boetiekhotels zoals Resort Mestari En Scandic Helsinki-hub. Zelfs als u besluit iets luxer uit te geven, zult u verrast zijn hoe ver uw geld gaat in de vaak verguisde hoofdstad van Finland. Of kies voor een van de Baltische cruises die worden aangeboden, waarmee u Helsinki voor een dag of een nacht kunt bezoeken, in combinatie met andere Scandinavische hoofdsteden zoals Kopenhagen en Stockholm.

Wat te doen in Helsinki

Verkrijg de klassieke kathedraal-selfie

Van de weinige echte ‘toeristische attracties’ in Helsinki is de kathedraal van Helsinki de eerste en belangrijkste. Ik kan me voorstellen dat je hier minstens één keer langskomt en minstens één selfie maakt, zij het waarschijnlijk niet vanaf de boten die je toevallig meeneemt tijdens je reis naar Helsinki.

(Of gewoon verdwalen)

Het zijn niet bepaald de attracties die Helsinki een bezoek waard maken. In plaats daarvan is het soms gewoon leuk om te verdwalen in een ogenschijnlijk Europese stad die extreem veilig is, ook al zijn er weinig noemenswaardige bezienswaardigheden, afgezien van kerken en kleine stedelijke groene ruimten.

Maak een cruise naar Suomenlinna

Vreemd genoeg is Helsinki verlaten een van de beste manieren om plezier te hebben als je er bent. Ga bijvoorbeeld naar de waterkant en neem een ​​boot naar Suomenlinna, een eiland internet buiten de baai waar een oud fort op is gebouwd.

(Of naar de Helsinki-archipel)

Reizen naar de Archipel van Helsinki is iets ingewikkelder dan hetzelfde doen in bijvoorbeeld Stockholm. Hoewel er openbare en privécruises beschikbaar zijn, is het het beste als u iemand kent die een eigen boot (en favoriete eilanden) heeft. Dat deed ik, en het is een groot deel van de reden waarom ik Helsinki (of in ieder geval de omgeving van Helsinki) zo de moeite waard vond om te bezoeken!

Zie de relaxation van Finland

Uiteindelijk is Helsinki niets anders dan een introductie tot de relaxation van Finland Scandinavië breder. Als je niet naar Rovaniemi noordwaarts vliegt en in een aan het noorderlicht blootgestelde iglo verblijft, kun je in plaats daarvan naar Stockholm of Oslo gaan, of zelfs over het water naar ondergewaardeerde iglo’s Tallinn, Estland.

Hoeveel tijd heb je nodig in Helsinki?

Tenzij je een specifieke reden hebt om in Helsinki te zijn, zou mijn advies zijn om je tijd hier kort te houden. Aangezien het aantal bezienswaardigheden in de Finse hoofdstad vrij laag is, kunt u de kwaliteit van uw tijd een enhance geven door het aantal dagen dat u hier verblijft te beperken. In de praktijk betekent dit slechts een nacht en een volledige dag, of misschien twee nachten als je vrij laat in de avond aankomt.

Wat is de beste maand om Helsinki te bezoeken?

Internet als de meeste andere Scandinavische hoofdsteden kan het in Helsinki bijna elke dag van het jaar koud en regenachtig zijn. Een bezoek tussen juni en augustus is geen garantie voor warmte of zonneschijn, ook al is het wel mogelijk, de nacht zal kort zijn. Qua prijs is de winter een stuk goedkoper dan de zomer, dus als dat je motiveert, fotografeer dan voor januari in plaats van voor juli.

Kan ik het noorderlicht zien in Helsinki?

Nee. Helsinki wordt niet alleen ontsierd door relatief slechte lichtvervuiling, maar ligt ook veel te ver naar het zuiden om op een normale nacht het noorderlicht te kunnen zien. Zelfs als de aurora zichtbaar is op lagere breedtegraden dan normaal, moet je minimaal 20-30 minuten buiten de stad rijden om ze te zien.

Robert Schrader

Robert Schrader is een reisschrijver en fotograaf die sinds 2005 zelfstandig de wereld rondreist en onderweg schrijft voor publicaties als “CNNGo” en “Shanghaiist”. Zijn weblog, Go away Your Each day Hell, biedt een combine van reisadvies, bestemmingsgidsen en persoonlijke essays over de meer esoterische aspecten van het leven als reiziger.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here