Home Zelfverbetering De startlijn van waardevolle doelen

De startlijn van waardevolle doelen

0
De startlijn van waardevolle doelen


Heb je de Academy Award-winnende movie gezien, La La Land? Het zit vol mooie momenten, maar misschien wel het meest beklijvende is een nummer dat de hele movie beslaat. Het bevat deze regels: “Hier is voor degenen die dromen / Hoe dwaas ze ook lijken / Hier is voor de harten die pijn doen / Hier is voor de puinhoop die we maken.”

We komen allemaal dromers ter wereld, vol verlangen en ambitie. Maar het duurt niet lang om te leren dat verlangen gevaarlijk is. We krijgen te maken met teleurstelling, ontslag of zelfs minachting. Dromen achterlaten wordt een kenmerk van volwassenheid. We nemen de schouders onder wat er verwacht wordt en gaan door. Er is slechts één probleem: verlangen is de grootste beweger van het menselijk hart.

Er is genoeg onderzoek naar gedaan intrinsieke motivatie. Het komt hierop neer: we vechten more durable voor wat we willen. Dat maakt underdogverhalen zo boeiend. We zien hoe iemand de kansen negeert, durft te dromen, buitengewoon lef uitoefent…En winnen. Niet alleen vanwege vakmanschap. Underdogs winnen omdat ze het uiteindelijk meer willen, en als gevolg daarvan zullen ze more durable en langer hun greatest doen dan wie dan ook.

Laat mij u daarom een ​​confronterende vraag stellen. Wat wil je? Anders gezegd: wat droom je?

Wat droom je?

Een nieuw jaar staat aan de horizon. En er zal een tijd komen om ambities om te zetten in doelen loop door het SMARTER-framework en geef aan wat u dit jaar wilt bereiken. Maar voordat we vooruit springen, cease even. Start hier. Wat wil je echt, echt?

Misschien werkt het helend in een relatie. Misschien is het om je eindelijk thuis te voelen in je vel. Misschien komt er een einde aan elke dag wetende dat je goed werk hebt gedaan, zonder je vaag schuldig te voelen omdat je tijd verspilt aan je telefoon, in je inbox of het voltooien van werkzaamheden met een lage hefboomwerking.

Misschien wil je dat je geest een plaats van vrede, orde en helderheid is. Misschien wil je iets bereiken dat onmogelijk lijkt. Misschien wil je eindelijk geld verstandig gaan gebruiken of eindelijk stoppen met het gebruiken van werk als excuus vermijd de confrontatie met de pijnlijke realiteit.

Misschien wil je dat wel herstellen van een gezondheidsachterstand of een nieuw persoonlijk report vestigen. Misschien wil je je kandidaat stellen voor een lokaal ambt of je aansluiten bij het werk van justitie. Misschien wil je met iemand van wie je houdt kunnen praten in zijn of haar moedertaal. Misschien wil je weggaan, maar wil je dieper een persoon zijn die blijft.

Niemand anders kan voor u antwoorden. Je moet bij je eigen hart blijven hangen.

Waar te beginnen?

Soms is het moeilijk om te weten wat we willen. We hebben delen van onszelf zo lang het zwijgen opgelegd dat ze stil zijn geworden. Worstelen met een paar goede vragen kan de weg wijzen.

Het is dus tijd om moedig enkele ambities huge te leggen. Beschouw ambities als dromen op papier. Ze zijn de zaden van doelen. Wij hebben een aantal confronterende vragen op een rij gezet. U hoeft ze niet allemaal te beantwoorden; alleen de vragen die bij u resoneren.

  1. Wie droom jij ervan om te worden? Wat zou Dat persoon dit jaar doen?
  2. Welke beelden, gevoelens of verlangens zijn bij u opgekomen toen u deze woorden las?
  3. Wat voelt riskant om te benoemen, zelfs voor jezelf?
  4. Wat onthullen je pijnen over wat je wilt?
  5. Waar heb je ooit van gedroomd? Wat veranderde?
  6. Wat zou je willen dat je dit jaar zou durven?

Het aangaan van ons verlangen vereist moed; het stelt ons hart als geen ander bloot aan teleurstelling en afwijzing. Maar het negeren van ons verlangen leidt vaak tot spijt. Dus, beschouw dit als een uitnodiging voor een betere toekomst.

Laat het second niet aan je voorbij gaan. Schrijf een paar van je dromen op voor het komende jaar. En houd ze huge. Omdat, zoals je misschien al geraden had, het niet lang bij dromen zal blijven.

Openbaarmaking van materiële connectie: Sommige van de hyperlinks in het bovenstaande bericht zijn ‘affiliate hyperlinks’. Dit betekent dat als u op de hyperlink klikt en het artikel koopt, wij een affiliate-commissie ontvangen. Hoe dan ook, we raden alleen producten of diensten aan die we gebruiken en waarvan we denken dat ze waarde toevoegen aan onze lezers. We maken dit bekend in overeenstemming met 16 CFR, deel 255 van de Federal Commerce Fee: “Gidsen betreffende het gebruik van aanbevelingen en getuigenissen in advertenties.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here