Home Reis Paradero Todos Santos Resort in de highlight

Paradero Todos Santos Resort in de highlight

0
Paradero Todos Santos Resort in de highlight


In het oceaan-ontmoet-bergstadje Todos Santos hangt een bepaald gevoel in de lucht. Het is een zorgeloos gevoel, geïnspireerd door de reislust die diep in deze kustenclave leeft Baja California Sur. Hier kun je avontuur dichtbij en veraf vinden: in de golven van de Stille Oceaan, in het met cactussen gevulde landschap en in de bergen van de Sierra de la Laguna.

Veel van de meest memorabele avonturen in Todos Santos beginnen op een stoffig spoor van wendingen die het onverwachte beloven. Reis over een van deze gebaande paden en misschien sta je wel voor de deur van een van de grootste schatten van het gebied: avontuurlijk Paradero Todos Santos.

FOTO’S MET DANK AAN PARADERO EN REISCREACTIE JESSICA WRIGHT OF @BONTTRAVELLER IN OPDRACHT VOOR PASPOORT MAGAZINE

Paradero Todos Santos - buiten vooraanzicht

Waar de ene weg eindigt, begint een andere

Om bij Paradero Todos Santos aan te komen, moet je in de elementen worden geduwd: de brandende zon, de zeebries, de open lucht. Medeoprichters van Paradero, Pablo Carmona en Joshua Kremer, ontwierpen hun landgoed in Todos Santos met de bedoeling bezoekers met de omgeving te verbinden en zo een meeslepende ervaring voor volwassenen te creëren die de geest van avontuur nieuw leven inblaast.

Paradero Todos Santos – buitenaanzicht
Paradero Todos Santos – overloopzwembad met ligstoelen, bij zonsondergang

Het resultaat is een zandkleurige, brutalistisch geïnspireerde structuur die naadloos opgaat in de dorre woestijn. Daaromheen ligt een botanische tuin van 100.000 vierkante meter met endemische planten zoals rode zandverbena, Mojave-yucca en Shaw’s agave. Er wordt gezegd dat dit het allereerste op ervaringen gebaseerde resort in Mexico is, dat zich ver verwijderd heeft van de all-inclusive megaresorts Cabo San Lucas en San Jose del Cabo. Geen televisie. Geen roomservice. Dit is geen uniforme strandvakantie.

Het buitenleven, binnen

Het is het visueel opvallende woestijnperceel dat dit architecturale surprise omringt dat voor het eerst indruk maakt. Dan zijn het de interieurs die het buitenleven naar binnen halen. Met ruw hout, beton en metaal zijn de interieurs minimaal en elementair en halen ze een gedempt palet van zand en stoffig olijfgroen naar voren uit het zonovergoten, met palmen en agave bezaaide landschap buiten. De suites op het dak hebben een zitgedeelte buiten met uitzicht op de cactuswoestijn beneden en ‘sterrennetten’ waar u kunt ontspannen om sterrenbeelden te spotten. De tuinsuites hebben hun eigen extraatjes, zoals hangmatten en buitenbaden.

Paradero Todos Santos – buitenhangmat op privéterras

Samenkomen

Buiten de muren schijnt Paradero op de meest buitengewone manier een licht op de natuurlijke wonderen van Baja. Het pand is ontworpen om gasten uit hun kamers te lokken naar bijvoorbeeld The Residing Room, een multifunctioneel openluchtcentrum dat is ontworpen om de verbinding te bevorderen. De hangmatten en rotan loungekussens nodigen hier uit om een ​​tijdje te blijven, terwijl op slechts een steenworp afstand een overloopzwembad van 40 meter, omringd door een halvemaanvormig zonneterras, verfrissende rust en ontspanning biedt. Zwem naar de bar voor een mezcal-martini of een glas champagne, en geniet van het uitzicht op spichtige cactussen in de verte terwijl je met nieuwe vrienden praat.

Paradero Todos Santos – houten eettafel voor buiten
Paradero Todos Santos – overloopzwembad met ligstoelen, met uitzicht op bergen en woestijn

Laat de goede tijden rollen

Nu er nieuwe vrienden zijn gemaakt, is het tijd om samen blijvende herinneringen te creëren. Als een op ervaringen gebaseerd resort moedigt Paradeo gasten aan om hun verbinding met elkaar voort te zetten door middel van een reeks dagelijkse excursies die de grootste troeven van de regio onder de aandacht brengen. Zeesafari’s, surflessen, ochtendfietstochten, meditaties: activiteiten zijn er in alle soorten en maten, zowel op land als op zee. Elke exclusieve ervaring nodigt gasten uit om buiten hun comfortzone te stappen en hun innerlijke avonturier los te laten.

Paradero Todos Santos - vrouw die een surfplank vasthoudt en uitkijkt over de zee

Dineren met een gevoel van plaats

Na een slokje mezcal bij het zwembad is het alleen maar goed om verder te genieten van de smaken van Mexico. Onder de bekwame leiding van chef-kok Eduardo Ríos transformeren de keukens van Paradero lokaal geproduceerde ingrediënten van nabijgelegen boerderijen, biologische tuinen en de overvloedige Stille Oceaan tot een culinaire symfonie die de diversiteit van Baja California Sur viert. Van boer-tot-tafel-ervaringen tot informele hapjes aan het strand met handgemaakte tortilla’s en salsa’s: elk gerecht weerspiegelt de essentie van deze betoverende kustbestemming. Mis de kans niet om te proosten met nog een mezcal-cocktail, vooral de Desierto Silvestre geserveerd met Jamaica-zout, anijs, kaneel en rozemarijn, basilicum en honing.

Paradero Todos Santos – houten eettafels op een binnenplaats
Paradero Todos Santos – Mexicaans eten op een grijze plaat

Een beetje R&R

Na een dagje surfen en een avond lekker eten en drinken volgt ontspanning aan dek. In de schaduw van bijna 100 palmbomen heeft de spa Ojo de Agua (drinkplaats) warme en koude dompelbaden om lichaam en geest tot rust te brengen. Behandelingen, waaronder een ontstekingsremmende zonnebehandeling voor te veel tijd besteed aan het vangen van zonnestralen, vinden plaats onder openluchtstructuren in palapa-stijl en omvatten traditionele geluidsgenezing. Een temazcal- of zweethutsessie magazine ook niet ontbreken. Voor een ander soort ontspanning ga je naar het water. Hoewel het geen accommodatie aan de oceaan is, brengt het personeel u graag naar het nabijgelegen strand en bereidt u voor op een dag tussen de golven.

Paradero Todos Santos – rij ligstoelen voor een kleurrijke zonsondergang

Behoud van de gemeenschap

Gelegen in de historische boerengemeenschap van La Mesa, is Paradero trots op zijn inzet voor duurzaamheid en betrokkenheid van de gemeenschap. Vanaf dag één heeft de Paradero Basis het tot haar missie gemaakt om te pleiten voor verantwoorde ontwikkeling, milieubehoud en empowerment van de gemeenschap. Er heerst hier een gevoel van verantwoord toerisme, met de nadruk op het helpen behouden van meer dan 160 hectare aan familieboerderijen in de omgeving. Paradero biedt werkgelegenheid aan de lokale bevolking en moedigt gasten aan om deel te nemen aan milieuvriendelijke praktijken en contact te maken met de gemeenschap door middel van rondleidingen op de boerderij.

Paradero Todos Santos – buitenaanzicht
Paradero Todos Santos – luchtfoto

Hoewel het vertrouwde vaak geruststellend is, worden degenen die afwijken van het typische, betreden pad beloond. Met zijn uitgestrekte woestijnomgeving en eindeloze avonturen is Paradero Todos Santos een bewijs van het idee dat het kiezen van de minder bereisde weg vaak leidt tot epische herinneringen en rijkere verbindingen. Hier voelt alles mogelijk.

Paradero Todos Santos – zwembad met ligstoelen met uitzicht op bergen en woestijnLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here