Home Zelfverbetering 16 levenskeuzes die u niet tegenover iedereen hoeft te rechtvaardigen

16 levenskeuzes die u niet tegenover iedereen hoeft te rechtvaardigen

0
16 levenskeuzes die u niet tegenover iedereen hoeft te rechtvaardigen


16 levenskeuzes die u aan niemand anders hoeft te rechtvaardigen

Soms is het gezond om de mening van anderen los te laten en te handelen met je eigen intuïtie en wijsheid als gids.

Jouw leven is van jou alleen. Anderen kunnen proberen u te overtuigen, maar zij kunnen niet voor u beslissen. Ze kunnen met je meelopen, maar niet in je schoenen. Zorg er dus voor dat het pad dat u besluit te bewandelen aansluit bij uw intuïtie en waarden. En wees niet bang om je eigen pad te effenen als je weet dat dit het juiste is om te doen.

Zullen de mensen in uw leven uw beslissingen altijd steunen? Nee, dat zullen ze waarschijnlijk niet doen. Maar je moet onthouden dat het leven niet gaat over het rechtvaardigen van jezelf – het gaat over het creëren van jezelf.

Maak dit dus je levenslange motto: “Het kan me respectvol niets schelen.” Zeg het tegen iedereen die een oneerlijk oordeel velt over iets waar je sterk in gelooft of iets dat jou maakt tot wie je bent. Mensen zullen je op een gegeven second toch onvermijdelijk beoordelen, en dat is oké. Je hebt hun leven beïnvloed; laat ze de jouwe niet beïnvloeden.

En als je een snelle herinnering of een dosis aanmoediging nodig hebt, raadpleeg dan deze korte referentielijst met levenskeuzes die je niet tegenover iedereen hoeft te rechtvaardigen:

1. Kies ervoor om jezelf op de eerste plaats te zetten.

Tijdens een televisie-interview, toen ze nog First Woman was, werd Michelle Obama gevraagd of ze het überhaupt egoïstisch vond dat ze openlijk toegeeft dat ze zichzelf tot haar eerste prioriteit heeft gemaakt. De First Woman glimlachte en antwoordde: ‘Nee, helemaal niet. Het is praktisch… vaak komen we behoorlijk laag op onze eigen prioriteitenlijst terecht, omdat we het zo druk hebben met de zorg voor alle anderen. En een van de dingen die ik voor mijn kinderen wil nastreven, is dat ze internet zoveel in zichzelf investeren als zij in anderen.” Vind je haar leuk of niet, dat is ideal advies als je het mij vraagt! Er zijn maar een paar mensen op deze wereld die je 100% trouw zullen blijven, en JIJ zou een van hen moeten zijn. Geef prioriteit aan uw eigen behoeften in uw dagelijkse taken.

2. Kies ervoor om te omarmen wat je voelt.

Er is geen reden om je te verontschuldigen omdat je gevoelig of emotioneel bent. Je hoeft je niet te schamen om iets te voelen of het uit te drukken als het echt voor je is. Het tonen van je emoties is kenmerkend voor een werkelijk levend en meelevend mens, en toch wordt het maar al te vaak gezien als een teken van zwak of gebroken zijn. Het is echt niet de emotioneel gevoelige persoon die gebroken is; het is het begrip van de samenleving dat vaak disfunctioneel en emotioneel onbekwaam is.

Kort gezegd: het is geen schande om je authentieke gevoelens te uiten. Degenen die soms worden omschreven als ‘te emotioneel’ of ‘gecompliceerd’ zijn juist de structuur van wat de droom levend houdt voor een meer bedachtzame, zorgzame, humane wereld. Laat je gevoelens, glimlach en tranen een licht schijnen in deze wereld!

3. Kies ervoor om onbeschaamd JIJ te zijn.

We zijn nooit meer levend dan wanneer we moedig zijn, en we kunnen niet moedig zijn tenzij we bereid zijn onze maskers af te zetten en onszelf te zijn. Het gaat over het vinden van de moed om imperfect jezelf te zijn. Wanneer perfectionisme van welke aard dan ook ons ​​drijft, is schaamte altijd de drijfveer en is angst de achterbank. Doe dit jezelf niet aan. Laat die onbewuste aantrekkingskracht los om ‘excellent’ te zijn in de ogen van anderen, en wees gewoon precies wie je vandaag bent. Geen excuses vereist.

4. Kies ervoor om je gekheid te bezitten.

We zijn allemaal op de een of andere manier raar. Wat jou onderscheidt, lijkt misschien een final, maar dat is het niet; meestal maakt het je zo ongelooflijk. Dus waar is jouw wil om raar te zijn? Waar is jouw besluit om echt te zijn? Vier je individualiteit en schaam je er niet voor. Als je het geluk hebt iets te hebben dat jou anders maakt dan alle anderen, schaam je dan niet en verberg het niet. Bezitten! (Lezen ‘De gaven van imperfectie’.)

5. Kies ervoor om los te laten en de dingen niet persoonlijk op te vatten.

Je hebt misschien geen controle over alle onbeschofte dingen die mensen zeggen en doen, maar je kunt wel besluiten om je niet door hen te laten controleren. Neem die beslissing voor jezelf. Er is een grote vrijheid om anderen aan hun mening over te laten. En er valt een enorme final weg als je dingen minder persoonlijk opvat.

Natuurlijk zeggen sommige mensen je misschien dat het het beste is om voor jezelf op te komen en laborious terug te vechten, maar de beste aanval is meestal een goede verdediging. Verdedig jezelf tegen anderen door jezelf niet in het middelpunt van hun innerlijke conflicten te plaatsen. Eerlijk gezegd, als je alles persoonlijk opvat, zul je de relaxation van je leven beledigd blijven. Wat andere mensen doen, komt vooral door hen, niet door jou.

6. Kies ervoor om anderen te vergeven.

Vergeef anderen, niet omdat zij vergeving verdienen, maar omdat jij vrede verdient. Bevrijd jezelf van de final om een ​​eeuwig slachtoffer te zijn. Wrok is voor het grootste deel bedoeld voor degenen die volhouden dat ze iets verschuldigd zijn. Vergeving daarentegen is voor degenen die wijs genoeg zijn om zich te concentreren op datgene waar ze in het heden controle over hebben. Om verder te komen, moet je weten waarom je je zo voelde, en waarom je je niet langer zo hoeft te voelen. Het gaat over het accepteren van het verleden, het stellen van gezonde grenzen en het verheffen van je geest met positieve stappen voorwaarts.

7. Kies ervoor om meer tijd door te brengen met de mensen van wie je houdt.

Hoewel het misschien wel denkbaar is dat Misschien lig je ooit op je sterfbed met spijt dat je niet tougher hebt gewerkt en elk klein dingetje van je to-do-lijst hebt afgevinkt, is het twijfelachtig of je werk en to-do’s je grootste zorgen zullen zijn. Het is echter waarschijnlijker dat u wenst dat u nog een romantische avond met uw companion kunt hebben, nog een lang, oprecht gesprek met uw zus of broer, en nog een laatste keer kunt lachen met uw beste vriend. Het komt erop neer dat het leven is te kort om het te druk te hebben voor de mensen van wie je houdt.

8. Kies ervoor om in je eigen tempo te gaan.

Je staat niet achter. Je bent precies waar je moet zijn. Elke stap is noodzakelijk. Beoordeel jezelf niet en hekel jezelf niet over hoe lang je reis duurt. We hebben allemaal onze eigen tijd nodig om onze eigen afstand af te leggen. Twee van de meest verbazingwekkende stellen die ik ken, ontmoetten elkaar pas toen ze eind dertig waren. Een van deze stellen kreeg internet start veertig hun eerste form. De les hier is simpel: grote dingen in het leven gebeuren niet wanneer de maatschappij je vertelt dat ze moeten gebeuren – ze gebeuren wanneer de tijd en de omstandigheden goed zijn. Onthoud dus dat u geen excuses hoeft te verzinnen waarom u op dit second niet getrouwd bent, of een traditionele 8-5 baan heeft, of een bepaald bedrag verdient, enz. Het is niet de bedoeling dat onze levens op precies dezelfde manier worden geschreven.

9. Kies ervoor om voorwaarts te falen.

Op die momenten waarop je merkt dat je oog in oog komt te staan ​​met een probleem waar je eerder mee hebt gevochten – een probleem dat een les bevat waarvan je zeker wist dat je het al had geleerd – onthoud: herhaling is geen mislukking. Vraag de golven, vraag de bladeren, vraag de wind. Herhaling is nodig om te evolueren en te groeien. En door herhaling kun je falen. Onderweg leren we op de juiste manier.

Echt, mislukkingen zijn kansen om slimmer dan voorheen opnieuw te beginnen. Als je iets anders hebt gehoord, vergeet dan wat anderen je hebben verteld. Faal vaak, faal snel, ruim het op, leer ervan, ga verder en herhaal het dan. Het feit dat de dingen vandaag niet zijn gelukt, betekent niet dat er morgen niets groots voor je in petto is. Rust zacht en maak je klaar. Verspil je energie niet met het rechtvaardigen van je volgende stap tegen de nee-zeggers.

10. Kies ervoor om jezelf te vergeven.

Ik ben het niet helemaal eens met sommige dingen die ik in mijn leven heb gedaan, maar ik ben wie ik ben. En ik zou mezelf niet zijn als ik het gaandeweg niet had geleerd. Hetzelfde geldt voor jou. Schaam je niet voor wie je moest zijn om te komen waar je nu bent. Vergeef jezelf voor de keren dat het je aan duidelijkheid ontbrak, voor de dwaze beslissingen die je nam die onnodige stress veroorzaakten. Vergeef jezelf omdat je mens, jong en roekeloos bent. Je reis bevat veel essentiële reduce. En wat nu het belangrijkst is, is jouw bereidheid om daaruit te groeien.

11. Kies ervoor om je comfortabel te kleden (en het te bezitten).

Marc en ik hebben honderden coachingcliënten geholpen problemen met hun zelfwaardering te overwinnen, en fysieke verschijning heeft daar bijna altijd iets mee te maken. Een klant die we vanochtend hebben gecoacht, zei het als volgt: ‘Elke keer als ik het huis verlaat met een minder dan airbrush en modieuze uitstraling en dan iemand tegenkom die ik ken, heb ik de neiging om me te verontschuldigen omdat ik er niet op een bepaalde manier uitzie.’ Dat is belachelijk! Je hoeft je bij niemand te verontschuldigen omdat je er niet op een bepaalde manier uitziet. Misschien wil je je wel bij jezelf verontschuldigen, als je het gevoel had dat je dat überhaupt moest doen.

12. Kies voor gezonde eetgewoonten.

Onze cultuur associeert te vaak gezonde eetgewoonten met rage diëten en marketingprogramma’s voor gewichtsverlies. Maar er bestaat ook zoiets als gezond eten als een middel om daadwerkelijk een goede gezondheid te bereiken, niet om af te vallen, niet om een ​​gek dieet of iets anders. Waarom moeten we soms voor onszelf opkomen als we ervoor kiezen om gezond te eten? Omdat sommige mensen om de een of andere reden de neiging hebben sceptisch te zijn over het feit dat iemand eigenlijk gewoon zijn lichaam goed wil behandelen en zich niet voortdurend zorgen wil maken over zijn vorm en grootte. Eet gezond, need het is goed voor je gezondheid. Negeer de critici!

13. Kies ervoor om laborious aan je dromen te werken.

Als mensen je proberen te inspireren, vertellen ze je vaak allerlei goedbedoelde en oprechte dingen, zoals: “Volg je dromen. Luister naar je hart. Vind je innerlijke stem en laat hem zingen. Droom in feite en cease niet met dromen totdat al je dromen uitkomen.” En hoewel dit allemaal mooi en aardig is, is het grote probleem dat veel mensen dromen en dromen… en dat is alles wat ze doen. Wees niet een van hen!

Het is echter altijd makkelijker gezegd dan gedaan je moet een aantal moeilijke dingen doen om gelukkig te zijn in het leven. Omdat de moeilijke dingen je uiteindelijk opbouwen en vooruit helpen. Ze maken het verschil tussen bestaan ​​en leven, tussen het kennen van het pad en het bewandelen ervan, tussen een leven vol lege dromen en een leven vol dankbaarheid voor hoe ver je bent gekomen.

14. Kies ervoor om positief te zijn tijdens uw uitdagingen.

Positiviteit betekent niet dat je de negativiteit om je heen negeert, het betekent dat je de negativiteit in jezelf overwint. Er is een groot verschil tussen de twee. De vrede, het geluk en de effectiviteit van uw leven zijn in grote mate afhankelijk van de kwaliteit van uw gedachten.

Natuurlijk zal niet elke dag goed zijn, maar er zal wel iets goeds aan elke dag zijn. Doe je finest om het op te merken. Niemand van ons kent de exacte paden die we zullen bewandelen of de beproevingen die op ons pad zullen komen. Het geheim is om tijdens de dagelijkse reis wat goedheid te vinden. Het beste halen uit elke stap die je zet, is de slimste keuze. Jouw positiviteit zal je geleidelijk helpen beseffen dat veel van de ongemakkelijke dingen die in je leven gebeuren, op hetzelfde pad liggen als de finest mogelijke dingen die je ooit zouden kunnen overkomen. (Opmerking: Marc en ik bespreken dit in meer element in het hoofdstuk Tegenslag van ‘1000 kleine dingen die gelukkige, succesvolle mensen anders doen’.)

15. Kies ervoor om jezelf hoop te geven.

Ze zeggen dat iemand slechts drie dingen nodig heeft om echt gelukkig te zijn in deze wereld: iemand om van te houden, iets om te doen en iets om op te hopen. Ik ben het daar volledig mee eens. We praten allemaal veel over het belang van de eerste twee, maar vergeet niet ook je hoop te koesteren. En onthoud, hoop is niet de overtuiging dat het leven je altijd zal geven wat je wilt; het is de overtuiging dat het leven geleidelijk zal onthullen wat goed voor je is.

16. Kies ervoor om je al volledig gerechtvaardigd te voelen (zonder de goedkeuring van iemand anders).

Vergeet niet dat je geen staande ovatie of een bestseller of een promotie of een miljoen greenback nodig hebt. Je bent nu genoeg. Je hebt niets te rechtvaardigen. Geef minder om wie je bent voor anderen en meer om wie je bent voor jezelf. Je zult minder hartzeer en teleurstellingen hebben zodra je ophoudt met het zoeken van anderen naar de rechtvaardiging die alleen JIJ jezelf kunt geven.

Kort gezegd: als je jezelf voortdurend tegenover anderen probeert te rechtvaardigen, dwing je je de schoonheid te missen van simpelweg jezelf zijn, met je eigen unieke ideeën, verlangens en levenservaringen. Als je door het leven geleid wordt door alleen te doen en te zijn wat je denkt dat van je verwacht wordt, dan houd je in zekere zin op te leven… je bestaat alleen maar.

Doe meer dan bestaan!

Wij bestaan ​​allemaal.

De vraag is: hoe wil jij leven?

Nu is het jouw beurt…

Ja, het is jouw beurt om eropuit te gaan en vandaag te leven! (Geen rechtvaardigingen nodig.)

Maar voordat u vertrekt, horen wij graag van U.

Welk punt hierboven resoneert het meest met jou?

Laat Marc en mij hieronder een reactie achter en laat ons weten wat je van dit essay vindt. Uw suggestions is belangrijk voor ons. 🙂

En als u dat nog niet heeft gedaan, doe dat dan zeker meld u aan voor onze free of charge nieuwsbrief om elke week twee nieuwe artikelen zoals deze in je inbox te ontvangen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here