Home Domotica Nabu Casa op de Matter-ledenvergadering

Nabu Casa op de Matter-ledenvergadering

0
Nabu Casa op de Matter-ledenvergadering


TL;DR: We vertegenwoordigden Dwelling Assistant, onze gemeenschap en de Open Dwelling-visie op de Matter-ledenbijeenkomst in Genève. In januari organiseren we een livestream om over Matter te praten om u op de hoogte te houden van onze voortgang en uw vragen te beantwoorden. Laat je vragen achter in de reacties hieronder!

Twee weken geleden reisden Marcel van der Veldt en Stefan Agner naar Genève om Dwelling Assistant, onze gemeenschap en de Open Dwelling Imaginative and prescient te vertegenwoordigen op de Member Assembly van de Connectivity Requirements Alliance (CSA). Dit is een belangrijke bijeenkomst waar bedrijven van over de hele wereld samenkomen om te praten en te beslissen over de Matter-standaard en hoe deze te implementeren.

(Matter is de nieuwe good home-standaard die belooft om ieders good home-apparaten met elkaar te laten samenwerken op verschillende platforms en ecosystemen, lokaal en privé. Het wordt ontwikkeld door de CSA, die ook verantwoordelijk is voor Zigbee).

Stefan en Marcel

Wij konden erbij zijn omdat Nabu Casa is lid van de CSA. Wij betalen dit met de opbrengsten uit je Dwelling Assistant Cloud abonnementen (bedankt!). Het CSA-lidmaatschap zorgt ervoor dat we toegang hebben tot officiële technische documentatie en ondersteuning om Matter in Dwelling Assistant te bouwen. Het geeft ons ook een stem binnen de CSA, waarmee we opkomen voor de belangen van Dwelling Assistant-gebruikers en onze Open Dwelling-visie.

We wonen deze evenementen graag bij en horen geweldige verhalen van de mensen die we ontmoeten. Toen we spraken met ingenieurs die aan Matter werkten in de CSA, merkten we dat veel van hen Dwelling Assistant bij hen thuis gebruiken en enthousiaste voorstanders van het venture zijn! Door met apparaatfabrikanten te praten, beseften we dat Dwelling Assistant als testplatform wordt gebruikt omdat onze Matter-server het meest flexibel is. Dit is geweldig omdat het de kans vergroot dat Matter-apparaten prima werken in Dwelling Assistant, aangezien apparaten daarop zijn geïmplementeerd en getest!

Door onze deelname aan de ontwikkeling van Matter hebben we ook regelmatig contact met engineers van andere bedrijven. Een van de meest populaire Matter-apparaten die momenteel op de markt zijn, de Eve Vitality Plug, heeft aangepaste ondersteuning voor energiemeting – een functie die nog niet wordt ondersteund in de huidige Matter-standaard. De enige manier om je energieverbruik te zien was in Eve’s eigen app. We hebben samengewerkt met Eve, dus we kunnen nu de metingen van hun stekkers by way of aangepaste Matter-clusters uitlezen en weergeven in Dwelling Assistant! Deze functie zal beschikbaar zijn in de decemberversie van Dwelling Assistant. Als u Eve Vitality Plugs bezit, is dit ons vroege kerstcadeau voor u.

Thuisassistent en materie

We zijn niet alleen lid geworden van de CSA; we hebben ook toegewijde ontwikkelaars die eraan werken om ervoor te zorgen dat Matter een eersteklas burger is binnen Dwelling Assistant. In onze ogen is het ideaal voor Dwelling Assistant-gebruikers vanwege het lokale karakter van het protocol. Het is ons doel om van Dwelling Assistant een officieel gecertificeerde Matter-controller te maken, geregistreerd bij de CSA.

Om meer te vertellen over onze voortdurende voortgang met Matter, organiseren we in januari een livestream. Het zal een volledige replace bevatten over de toestand van de materie en dieper ingaan op wat we gepland hebben. De datum maken we binnenkort bekend.

Wij willen niet dat het slechts een stroom is waarin wij over de materie met jullie praten. We weten dat jullie veel vragen hebben over Materie, dingen die onduidelijk zijn, of die je door onze hulp wilt laten begrijpen. Stuur ons dus uw brandende vragen in de reacties hieronder!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here