Home Relatie Hoe je de liefde kunt bedrijven als laatste: aflevering #53

Hoe je de liefde kunt bedrijven als laatste: aflevering #53

0
Hoe je de liefde kunt bedrijven als laatste: aflevering #53


In deze aflevering vergezelde ik Dr. Dave en Dr. Liz op de Sterkere huwelijkspodcast om relatiestabiliteitsstrategieën te bespreken. Ik bespreek de diepgaande effectiviteit van emotiegerichte therapie bij het stabiliseren van relaties. Bovendien zag ik de voordelen in van het gebruik van het onderzoek van John en Julie Gottman om een ​​gezonde relatie te onderhouden.

Gebaseerd op de discussie over emotioneel gerichte relatietherapie en de dynamiek van relaties, volgen hier enkele belangrijke stappen die u kunt ondernemen:

Parenrelatie, veilige verbinding, intimiteit

Strategieën voor relatiestabiliteit:

 1. Relatiepatronen begrijpen:
 2. Verschuiving van schuld naar zelfreflectie:
  • In plaats van alleen maar uw companion de schuld te geven van problemen, kunt u overwegen hoe uw acties bijdragen aan het patroon. Reflecteer op jouw behoeften, angsten en onzekerheden binnen de relatie.
 3. Categorical bijlagebehoeften:
  • Deel uw gehechtheidsverlangens en -behoeften met uw companion. Geef uitdrukking aan kwetsbaarheden, zoals de angst om er niet toe te doen of om je onzeker te voelen. Dit kan mogelijkheden bieden voor geruststelling en begrip.
 4. Bevorder veilige communicatie:
  • Oefen met communiceren vanuit een plaats van veiligheid en vriendschap. Erken en waardeer elkaars inspanningen en sterke punten. Versterk het gevoel van veiligheid in de relatie.
 5. Conflicten beperken en verbinding bevorderen:
 6. Initiëren State of the Union-vergaderingen:
  • Neem als workforce proactief deel aan discussies over uitdagingen en successen. Deel regelmatig wat goed werkt en welke gebieden verbetering behoeven, waarbij de nadruk ligt op een gezamenlijke aanpak.
 7. Individuele inspanningen kunnen de dans beïnvloeden:
  • Zelfs als één companion het initiatief neemt om zijn of haar gedrag binnen de relatiedans te veranderen, kan dit de dynamiek positief beïnvloeden. Kleine veranderingen in gedrag of communicatie kunnen een groot verschil maken.
 8. Benader zacht en met begrip:
  • Voor achtervolgers: benader gesprekken met empathie en begrip in plaats van overweldigende angst. Geef op een vriendelijke manier uiting aan uw zorgen en benadruk uw zorg en verlangen naar partnerschap.
 9. Zoek professionele ondersteuning:
  • Overweeg vooral om relatietherapie te zoeken Emotioneel gerichte relatietherapieom dieper in de relatiedynamiek te duiken, gehechtheidsbehoeften te begrijpen en effectieve communicatiestrategieën te leren.
 10. Voortdurende zelfreflectie en groei:
  • Relaties evolueren, en dat geldt ook voor de individuen daarin. Doe mee voortdurende zelfreflectieintrospectie en inspanningen voor persoonlijke groei om de relatie voortdurend te voeden.

Het toepassen van deze stappen kan begrip, empathie en een veiligere hechting tussen companions bevorderen, waardoor een gezondere en bevredigender relatiedynamiek ontstaat. Vergeet niet dat open communicatie, empathie en de bereidheid om samen te groeien de belangrijkste fundamenten zijn voor een bloeiend partnerschap.



LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here