Home Verbouwing DIY: handgeschilderde keramische ornamenten

DIY: handgeschilderde keramische ornamenten

0
DIY: handgeschilderde keramische ornamenten


Ik ben deze week druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de Vakantiebazaar waar ik dit weekend aan deelneem. Naast vakantieprints en keramiek heb ik ook een paar ornamenten gemaakt om te verkopen. Ik maakte keramische staatsornamenten (vergelijkbaar naar deze) in mijn plaatselijke kleiatelier, naast de handgeschilderde kerstballen hieronder.

Ik zag deze mooi gevormde porseleinen bisque-ornamenten on-line en kon niet wachten om er creatief mee aan de slag te gaan. Ik heb er een tiental ornamenten met abstracte en botanische motieven mee geschilderd om dit weekend op de markt te verkopen. Hier is een glimp van een aantal die ik tot nu toe heb voltooid.

Als je er een paar voor jezelf of voor vrienden wilt maken, koop er dan een dozijn deze matte keramische ornamenten en wees creatief!

Ik heb mijn voorraad verf, glitter en overgebleven bladgoud gebruikt om deze te maken en vervolgens toegevoegd chiffon lint om ze af te maken.

Ik hou echt van de matte afwerking en vorm van deze keramische ornamenten, maar dit is het seizoen om sprankeling en bling toe te voegen. Dit kan op een paar verschillende manieren worden gedaan, met glitter, bladgoud of bladzilver, metallic verf of een combinatie, zoals ik deed.

Start met het toevoegen van een patroon of kleur die je leuk vindt. Ik heb verschillende abstracte streken gemaakt met acrylverf:

Een techniek die heel goed werkt, is om in kleine bewegingen op hobbylijm te schilderen en er vervolgens losse glitter overheen te strooien:

Met de hand aangebrachte metallic verf voegt een beetje glans toe, maar glitterlijm voegt meer toe:

Ten slotte kun je met hobbylijm schilderen en vervolgens bladgoud in kleine reepjes aanbrengen. Ik heb in het verleden ontdekt dat het werken met bladgoud geduld vergt vanwege het fijne, schilferige materiaal, maar de glans die je krijgt van bladgoud is zo mooi.

Ik maak een video die ik op Reels zal delen over hoe deze tot stand kwamen. De kleuren en patronen zijn voor mij precies wat er op dat second binnenkwam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here