Home Mode Alles wat je moet weten over Chanel Flap-tassen

Alles wat je moet weten over Chanel Flap-tassen

0
Alles wat je moet weten over Chanel Flap-tassen


Lees dit voordat je een Chanel Basic Flap Bag koopt!

Ontwerp

De klassieke Chanel Flap-tas staat bekend om zijn tijdloze ontwerp dat populair is gebleven sinds de introductie door Karl Lagerfeld in 1983 en heeft een rechthoekige vorm met een voorflap die wordt vastgezet door de iconische CC-draaisluiting. De tas wordt geleverd met een kettingschakelband die op verschillende manieren kan worden gedragen, als enkele of dubbele ketting.

Materialen en {hardware}

Chanel biedt een verscheidenheid aan verschillende materialen. De meest populaire zijn kaviaarleer en lamsleer. Kaviaarleer staat bekend om zijn duurzaamheid en slijtvastheid, terwijl lamsleer bekend staat om zijn zachte en luxueuze textuur. Chanel gebruikte ook exotische skins zoals alligator of python voor restricted editions, maar stopte met het gebruik van deze materialen in 2019. De meest voorkomende hardware-opties zijn goudkleurige {hardware} en zilverkleurige {hardware}. Gouden {hardware} was tot eind 2008 verguld met 24-karaats goud en droeg een stempel op de CC-sluiting om dit aan te geven.

Maten opties

Deze iconische tas bestaat in 6 verschillende maten: Mini Sq., Mini Rectangle, Small, Medium, Jumbo en Maxi.

Maattabel Chanel flaptas:

STIJL

MAAT

L x B x H in “

PRIJS

Mini-vierkant

6,6 x 5,3 x 3,1

> $ 4.700

Mini-rechthoek

7,8 x 4,7 x 4,3

> $ 4.900

Klein

9,25 x 2,5 x 5,5

> $ 9.600

Medium

10 x 2,5 x 6

> $ 10.200

Jumbo

12 x 3,5 x 8,25

> $11.000

Maximaal

13 x 4 x 9

> $ 11.500

Authenticatie

Vanwege hun populariteit zijn er veel namaakversies van de Chanel-flaptas op de markt. Daarom is het van cruciaal belang om de tas bij aankoop door een deskundige te laten inspecteren om de authenticiteit ervan te garanderen. Echte Chanel-tassen worden geleverd met specifieke kenmerken, zoals hologramstickers met serienummers, hoogwaardig vakmanschap en nauwkeurige branding. Van 1984 tot april 2021 had elke Chanel-tas een eigen serienummer en authenticiteitskaart die overeenkomt met het productiejaar. In april 2021 begon Chanel een microchip te gebruiken die was ingebed in een klein metalen plaatje dat aan de binnenkant van elke tas was bevestigd. Daarop staat het CC-logo en een reeks letters en cijfers die niet meer overeenkomen met het productiejaar.

Verzorging en onderhoud

Om hun schoonheid en conditie te behouden, hebben Chanel Flap-tassen nodig goede zorg, te beginnen met het vermijden van blootstelling aan de zon, vocht of directe warmtebronnen. Het wordt aanbevolen om de tas regelmatig schoon te maken met een zachte, droge doek om stof en vuil te verwijderen. Het wordt ook aanbevolen om de tas in de originele stofzak en doos op te bergen wanneer deze niet in gebruik is, om hem tegen krassen en stof te beschermen.

Prijs

Kleptassen worden beschouwd als luxeartikelen en hebben daarom een ​​hoog prijskaartje. Prijzen variëren afhankelijk van het gebruikte materiaal, de kleur, de {hardware} en de maat. Je kunt gebruikte Chanel Flap Baggage vinden met kortingen van 50 tot 90% op de winkelprijs. De beschikbaarheid van bepaalde tassen kan beperkt zijn, vooral voor zeldzame ontwerpen of beperkte edities die moeilijk verkrijgbaar en veel duurder kunnen zijn.

Waarde

Chanel kent regelmatig prijsverhogingen. De eerste Chanel Basic Flap Bag werd bijvoorbeeld in 1983 uitgebracht en verkocht voor ongeveer $ 1.000. In 2009 bedroeg de prijs van een Jumbo Basic Flap-tas $ 2.675. Dezelfde tas kost vandaag in 2023 $ 11.000. De prijzen van Basic Flap-tassen blijven in de loop van de tijd stijgen, wat ze tot een uitstekende investering maakt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here