Home Levensstijl Charterpieken in Indonesië terwijl Nala het peloton leidt

Charterpieken in Indonesië terwijl Nala het peloton leidt

0
Charterpieken in Indonesië terwijl Nala het peloton leidt


De Nala van 37,3 meter heeft een breedte van 6,6 meter

Lal De Silva heeft grote indruk gemaakt met zijn hoogwaardige lifestylebedrijven in Indonesië. Na een vroege carrière als banketbakker, culminerend in de vijfsterrenkeukens van het voormalige resort Regent, Jakarta (nu omgedoopt tot 4 Seasons), richtte de in Sri Lanka geboren ondernemer de eerste bakkerijketen in Europese stijl van het land op, The Harvest. , in 2004. Het bedrijf groeide exponentieel in het hele land en De Silva verkocht het in 2016.

De Silva woonde in Indonesië, met zijn verspreidheid over meer dan 17.000 eilanden, en begon toen te genieten van bootcharters, met title aan boord van inheemse traditionele phinisi-pleziervaartuigen met houten romp die een dubbele mast hebben en stroom bieden onder zeil, through een binnenboordmotor, of beide. Hij genoot er zo van dat hij ze begon te bouwen, met een vleugje luxe.

De Silva gaf Nala de opdracht nadat hij verliefd was geworden op de Raja Ampat-archipel

Hoewel phinisi-cruises door een groot deel van Indonesië mogelijk zijn, was het in enkele van de meest geliefde esthetische wateren van het land – de Raja Ampat-archipel – dat De Silva verliefd werd.

“Ik heb de wereld rondgereisd en veel mooie bezienswaardigheden gezien”, herinnert hij zich. “Ik zat echter op de boot van een vriend en zodra ik de bergen van Raja Ampat zag, de kleurrijke vogels en de aardige mensen die daar woonden, werd ik er verliefd op.”

Hij was ook gecharmeerd van het karakter van het inheemse schip op de reis. “Tijdens die reis herinner ik me dat ik dacht dat ik op een dag mijn eigen boot op deze manier zou bouwen en veel meer tijd zou besteden aan het genieten van deze prachtige eilanden.”

Eind 2021 nam hij er een in gebruik bij een botenbouwer op het eiland Sulawesi, waar de meeste bekwame phinisi-scheepswerven zijn gevestigd, en van daaruit gaf hij opdracht voor de bouw van nog eens twee rompen.

Smaak voor luxe

Tegen die tijd had De Silva al een voorliefde voor het bezit van boten verworven, na zijn aankoop van een gloednieuw Azimut 66 flybridge-motorjacht in 2016.

Nala is de eerste van drie phinisis besteld door Lal De Silva

Hij koos voor het 21 meter lange mannequin van het Italiaanse merk vanwege het verfijnde ontwerp, de hoogwaardige materialen, de prestaties en het uitgebreide after-sales onderhoud en de diensten die worden aangeboden door de vendor in Jakarta.

Terwijl hij genoot van cruises aan boord van zijn jacht, met zijn designinterieurs, luxueuze dekruimtes en hoogwaardige audiovisuele entertainmentsystemen, dacht hij dat hij deze aspecten op een phinisi enorm zou waarderen. Dit cumulatieve ‘Eureka-moment’ leidde De Silva tot de bouw van drie phinisi-rompen, allemaal bestemd om te worden aangepast aan De Silva’s hoge verwachtingen op Bali.

De eerste, de 37,3 m Nala, werd vorig jaar voltooid en heeft al charteracties gekend, terwijl de volgende twee naar verwachting voor het einde van het jaar klaar zullen zijn. De Silva heeft Yacht Sourcing, opgericht door Boum Senous in 2016, geselecteerd als Central Agent voor chartering Nala.

Boum Senous (hyperlinks) van Yacht Sourcing, Nala’s constitution CA

“We hebben rondgekeken naar een bureau, ik ontmoette Boum en ik vond hem leuk. We hadden een paar ontmoetingen en ik vond het leuk wat ik hoorde over zijn plannen voor constitution en het verzorgen van de boot. Nadat ik een paar tochten met de boot had gemaakt, zijn ze vanaf eind vorig jaar met ons aan de slag gegaan.”

LDS-stijlen Nala

NalaDe ontwerpconcepten van De Silva kwamen van De Silva zelf en werden vervolgens formeel opgesteld door zijn interne workforce om door te geven aan aannemers. LDS Life is onderverdeeld in vastgoed-, restaurant- en sportschooldivisies, waarbinnen de interieur- en grafische vormgeving grotendeels intern wordt verzorgd.

Nala biedt accommodatie voor 12 gasten in vijf hutten, waaronder een familiehut voor vier personen

De maximale capaciteit aan boord Nala is 12 gasten en 10 bemanningsleden. Door te kiezen voor grote ramen in de vijf gastenhutten met eigen badkamer – de familiehut biedt plaats aan vier personen – en in de salon, zijn de stoffen indien mogelijk luxueus en praktischer op en rond de buitendekken van het jacht met een breedte van 6,6 meter.

De hutten en de salon tonen textiel, houtsnijwerk en andere traditionele Indonesische kunsten en ambachten, tegen een strakke, eenvoudige achtergrond.

Met drie grote dekken kunt u dineren onder de luifel op het bovendek, buiten in de cockpit of in de salon met airconditioning op het hoofddek. Er is ook een loungehoek in de salon.

Nala biedt grote buitenruimtes

‘s Avonds biedt het bovendek – naast andere buitenruimtes – uitzicht op de zonsondergang en een prachtige sterrenhemel. Het is bekend dat er een of twee gast-DJ’s aanwezig zijn die kunnen worden aangesloten op het ingebouwde Bose-audiosysteem. Alle onbeschutte buitenruimtes kunnen overdag als zonnedek dienen, waarbij de twee hutten op het hoofddek directe toegang hebben tot balkonruimte.

Indonesië verkennen

De Silva, zelf een getrainde duiker, stond erop topuitrusting te hebben om de diepten te verkennen, wat alles inclusief de charterkosten is, web als ander waterspeelgoed.

Nala is goed uitgerust met RIB’s en speelgoed

Het zijn allemaal hoogwaardige modellen van topmerken. De duikuitrusting is van Aqualung, de jetski’s zijn van Sea-Doo en de twee op maat gemaakte RIB-boten van 6 meter (elk met een capaciteit van 10 passagiers) zijn van Outborn. Op aanvraag zijn ook twee kajaks beschikbaar, elk gebouwd voor twee gebruikers. Aangedreven door een Mitsubishi S6B-motor van 400 pk, Nala vaart comfortabel zonder zeilen met een snelheid van ongeveer acht knopen.

NalaTot nu toe kwamen de klanten uit onder meer Groot-Brittannië, Frankrijk, de VS en Brazilië. “Indonesiërs geven de voorkeur aan moderne jachten boven phinisis”, zegt De Silva.

Hij voegt eraan toe dat tijdens de Covid-19-pandemie, omdat Indonesiërs niet veel naar het buitenland op vakantie konden gaan, de jongere generatie naar het oosten van Bali begon te reizen, waarbij verschillende verslaggevers verslag deden van het verbazingwekkende landschap van Raja Ampat en dat van de oostelijke Nusa Tenggara-archipel.

Sommigen bezochten bijvoorbeeld Labuan Bajo op het eiland Flores, dat lange tijd populair was bij buitenlandse bezoekers vanwege de nabijheid van de wateren van het Komodo Nationwide Park, geliefd bij duikers, en het eiland Komodo bij drakenspotters.

“Tijdens en na Covid is het aantal Indonesiërs dat voor het eerst gaat varen gegroeid. Het hebben van een duikmeester op de boot die toezicht houdt op de duik- en snorkelactiviteiten is een kracht voor ons. En met onze restaurantervaring proberen we eten en drinken op een hoger niveau te serveren dan vele anderen, om te voldoen aan de verwachtingen van degenen die gewend zijn om uit eten te gaan in Jakarta.”

www.lds-voyages.com
www.yachtsourcing.com

Dit artikel is voor het eerst gepubliceerd op jachtstijl.co

Voor meer informatie over de nieuwste verhalen over luxe jachten, Klik hier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here