Home Relatie Een gebed om Gods stem te horen boven het lawaai van de wereld – Uw dagelijkse gebed – 15 mei

Een gebed om Gods stem te horen boven het lawaai van de wereld – Uw dagelijkse gebed – 15 mei

0
Een gebed om Gods stem te horen boven het lawaai van de wereld – Uw dagelijkse gebed – 15 mei


je dagelijkse gebedsdevotionele kunst

Apple podcast-knop Spotify podcast-knop youtube-knop

Een gebed om Gods stem te horen boven het lawaai van de wereld
Door Keri Eichberger

“Volg je niet aan het patroon van deze wereld, maar laat je transformeren door de vernieuwing van je denken.”(Romeinen 12:12)

Mijn hersenen voelden gebakken. We hadden internet een weekend vol actie achter de rug met onze twee oudere dochters tijdens hun grootste toernooi van het jaar. Twee volle dagen lang postten mijn man en ik, twee vijfjarigen op sleeptouw, opgesloten in een gigantische, raamloze faciliteit in de binnenstad, gevuld met meer dan 30 volleybalvelden, 3000 juichende followers, een symfonie van fluitjes die elke halve seconde schetterden, met een minuutinterval vliegende raketten van overbediende en geschenste ballen, daartussen onderbroken door echo’s van ‘mama-look’-verzoeken. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het geweldig om te zien hoe mijn meisjes doen waar ze van houden. Maar ‘sensorische overbelasting’ leek een understatement om de innerlijke standing van mijn geest te beschrijven aan het einde van die slaaparme ‘spring ahead’ zondagavond.

Mijn hoofd en hart voelden zo in de battle dat ik de verwerking nauwelijks meer kon doorgronden. Totdat er een FYI-sms binnenkwam van mijn tienerzoon. De volgende dag zou er een pop-up-honkbalwedstrijd zijn, wat nu zijn langverwachte seizoensopener zou zijn. En ik verstijfde. Om je de minutieuze particulars te besparen, zal ik het samenvatten als volgt: omdat er al andere plannen op de agenda stonden, leek het onmogelijk om dit allemaal te verwezenlijken. Maar ik wilde er heel graag voor hem zijn. Zou ik? Zal ik?

Er moesten keuzes worden gemaakt. Er moesten plannen gemaakt worden. En ik werd blanco. Te veel rommel in mijn hoofd om duidelijk te kunnen zien. Te veel lawaai in mijn hart en hoofd om goed te kunnen horen. Verlamming van de hersenen. Kun jij rommel en chaos in jouw wereld waarnemen? Ik hoefde je waarschijnlijk niet elk element van mijn weekend te vertellen om de ‘gekte’ te herhalen waar we allemaal wel eens door omringd kunnen worden.

Ja, de wereld is altijd vol lawaai. Hoe kunnen we verstandige keuzes maken terwijl de aanvragen snel onze kant op vliegen, als we onszelf niet eens kunnen horen denken terwijl afleidingen en overvolle agenda’s ons opslokken. Het is echt moeilijk.

Het simpele antwoord lijkt te zijn: het opruimen van onze kalenders. Cease met te veel toewijding, laat wat dingen los en neem een ​​pauze van het leven. Leer ‘nee’ zeggen tegen een paar dingen. Maar voor sommigen van ons is het niet altijd zo eenvoudig. Veel van wat we doen, houden we van en zijn eigenlijk tremendous dankbaar voor. Zoals de activiteiten waar onze kinderen bij betrokken zijn en zelfs het voorrecht om kinderen te hebben die aan ons volledige leven kunnen bijdragen. Veel van wat ons bezighoudt, is een gewaardeerd geschenk van God. Dus het feit dat onze geest uit de hand loopt, betekent niet altijd dat we ermee moeten stoppen. Maar God heeft beslist een mening over alles wat we verkiezen te doen en hoe we besluiten onze tijd te vullen.

Dus hoe kunnen we dan zijn stem horen en krijgen? zijn de situatie aanpakken, ondanks het lawaai van de wereld? Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik Doen wil wat hij wil. Omdat ik het alleen weet Hij weet wat het beste is voor mij en al mijn mensen. En hij weet wat het beste is voor jou en ook voor de jouwe.

Vrienden, hij kan zeker duidelijk zien terwijl wij dat niet kunnen. En ik leer de een De beste keuze die we kunnen maken op luide, moeilijk te horen en te zien rechte momenten is deze: Wend u tot God om uw geest te vernieuwen. We moeten even de tijd nemen om ons af te stemmen op de wereld en God te vragen de lei van onze geest schoon te vegen. Vraag hem om onze gedachten te vervangen door zijn gedachten. Vraag Hem om de helderheid in ons hoofd op te frissen. Vraag Hem om de vrede in ons hart te herstellen. Wij kunnen het, en hij zal het ook doen.

De omstandigheden kunnen ons blijven overweldigen, maar juist dan moeten we weerstand bieden aan de wilde, luidruchtige patronen van de wereld, en in plaats daarvan de innerlijke, altijd aanwezige, gezonde, stille stem van God omarmen en beluisteren.

Als je vandaag een grote of een kleine keuze moet maken, of je gewoon overspoeld voelt door een verwarde ziel en een woord van duidelijkheid of bemoediging nodig hebt, laten we dan samen het quantity van de wereld zachter zetten en afstemmen op God. Luister naar zijn stem en zijn Woord. Hij is altijd trouw in het verlenen van zijn wijsheid en leiding, en hij zal ons genadig helpen vooruit te gaan in een hernieuwd vertrouwen en verfrissende vrede.

Laten we bidden:

Barmhartige God, U hebt mij een overvloed aan geweldige ervaringen gegeven, een overvloed aan lofwaardige momenten en grenzeloos mooie zegeningen. Ik ben meer dan woorden dankbaar voor al uw geschenken. Maar soms brengt mijn overvolle wereld mij in razernij. Soms raakt mijn hoofd overvol met frazzle en wordt mijn hart overspoeld met een zwerm wanorde en wanorde, waardoor het moeilijk wordt om je stem te horen boven het constante lawaai van de wereld uit. Vergeef me dat ik toesta dat de wereld mij afleidt van jou en jouw leidende licht. Ik wil heel graag jouw stem horen, boven alle stemmen. Ik wil wat jij wilt voor mijn leven. Heer, maak alstublieft mijn hoofd vrij van de rommel en open mijn hart om U beter te horen. Assist me mijn gedachten te vervangen door jouw gedachten. Assist mij helder te zien. Assist mij zien Jij duidelijk. Je biedt volmaakte wijsheid, in overvloed, en volmaakte vrede, zo vrijelijk. Assist mij om mij tot U te wenden en van uw genadige gaven te genieten. Dank u voor uw stem, en dank u voor uw Woord dat altijd beschikbaar is om mij te leiden, te begeleiden en mijn ziel te verfrissen. In de overvloedige naam van uw Zoon, Amen.

Afbeeldingscredit: afbeelding gemaakt met DALL.E 2024

Keri Eichberger-fotoKeri Eichberger is een Jezus-liefhebbend meisje uit Kentucky. Ze is getrouwd met haar beste vriend Mike en heeft een vol huis met vijf kinderen. Na jarenlang voor een on-line publiek te hebben geschreven, werd Keri gewijd by way of de Southeast Christian Church, waardoor ze haar leven aan een fulltime bediening wijdde. Zij is de auteur van Overwin zorgen: overwin wat je schudt en vlieg mee met degene die overwint, en heeft een passie voor het delen van geloofsvolle aanmoediging door middel van devotioneel schrijven. Neem contact op met Keri op KeriEichberger.com of Instagram.

Leer ons bidden is een GRATIS gebedspodcast gehost door iBelieve-schrijfster Christina Patterson. Elke week geeft ze je praktische, praktijkgerichte suggestions over hoe je je geloof en relatie met God kunt laten groeien door de kracht van gebed. Klik hieronder om naar haar aflevering over Wat je ‘s ochtends moet bidden voor een zorgeloze dag te luisteren!

Banneradvertentie voor de podcast Leer ons bidden

Nu je hebt gebeden, heb je iemand nodig die voor JOU bidt? Klik op de onderstaande knop!

Bezoek iBelieve.com voor meer inspirerende gebedsinhoud.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here