Home Verbouwing Beste soorten luxe vinylvloeren (gids 2024)

Beste soorten luxe vinylvloeren (gids 2024)

0
Beste soorten luxe vinylvloeren (gids 2024)


Luxe vinylvloeren combineren onderhoudsarme, langdurige functionaliteit met realistische reliëfafwerkingen die materialen als hout, steen en keramische tegels nabootsen. Geavanceerde constructie geeft deze moderne vloeren een ongeëvenaarde duurzaamheid tegen een aanzienlijk lagere prijs dan traditionele tegel- of houten vloeren.

Of je nu geïnteresseerd bent in planken, tegels of hybride vinyl, wij hebben alles wat je nodig hebt om de keuze te maken ideale vinylvloer voor uw huis.


Beste soorten luxe vinylvloeren

Huiseigenaren kunnen tegenwoordig kiezen uit drie primaire vormen van luxe vinylvloeren:

  • Luxe vinylplank
  • Luxe vinyltegel
  • Hybride vinylvloeren

De beste vinylplankenvloeren (LVP) lijkt op brede premium hardhouten vloeren, vaak met subtiele nerfpatronen. Planken klikken in elkaar, zweven over de ondervloer en kunnen temperatuurschommelingen aan. We raden aan vinylplankenvloeren te leggen in informele omgevingen die veelvuldig dagelijks worden gebruikt, zoals slaapkamers, gemeenschappelijke ruimtes, entree- en gangen en thuiskantoren.

Standaardplanken zijn 4 tot 8 voet lang en 4 tot 9 inch breed.

Als alternatief imiteert luxe vinyltegelvloeren (LVT) het uiterlijk van natuursteen-, keramische, porselein- of cementtegels en voegen. Deze groutloze vinyltegels maken een snelle zwevende installatie mogelijk en zijn ideaal voor badkamers, kelders, keukens, wasruimtes en modderruimtes.

Traditionele tegels zijn verkrijgbaar in de maten 12 x 12 inch en 18 x 18 inch, maar er zijn tegenwoordig talloze maten en vormen op de markt. Populaire opties zijn onder meer grootformaat accenttegels, rechthoeken van 7 x 36 inch en zeshoekige of honingraatuitsparingen.

De tegeldikte varieert doorgaans van 3 tot 5 mm, terwijl luxeplanken 5 tot 8 mm dik zijn voor stabiliteit en deukbestendigheid. Premium ondervloervulling kan further demping en geluidsabsorptie toevoegen.

Hybride vinylvloeren zijn een combine van laminaat en vinyl, waarbij de beste eigenschappen van beide worden gecombineerd. Het bestaat uit vier lagen: een UV-gecoate toplaag voor duurzaamheid en slagvastheid, een decoratieve laag die het uiterlijk van een houten vloer nabootst, een kernplaat van kalksteencomposiet voor waterdichtheid en temperatuurbestendigheid, en een geïntegreerde onderlaag met akoestische achterkant en demping.

Dit sort vloer is eenvoudig te installeren dankzij het tand-en-groef-kliksysteem, vergelijkbaar met sommige laminaat- en vinylontwerpen.

Ondanks de vele voordelen zijn hybride vloeren over het algemeen duurder dan vinyl. In sommige gevallen kan de minimale installatiearbeid die daarvoor nodig is, echter de hogere materiaalkosten compenseren.


Wat maakt vinylvloeren ‘luxe’?

De categorie luxe vinyl verwijst naar verbeterde meerlaagse vloeren die prioriteit geven aan realistische esthetiek, excessive duurzaamheid, consolation en eenvoudig onderhoud.

De belangrijkste kenmerken zijn onder meer:

  • Dikkere constructie – Premium luxe vinyl, van 5 tot 8 mm dik, is stijver en duurzamer dan standaard vinyl.
  • Morsbestendige kern – Gemaakt van premium kalksteencomposiet of vochtbestendig polymeer, luxe kernen voorkomen kromtrekken.
  • Doorzichtige beschermende toplaag – De ultrasterke slijtlaag van 20 mm beschermt tegen krassen, vlekken en UV-vervaging.

Dus terwijl regulier vinyl vooraf minder kost, behoudt hoogwaardig luxevinyl zijn uiterlijk tientallen jaren lang beter en is het bestand tegen zwaar voetverkeer. Ingangen, keukens, wasruimtes, kelders en kinderkamers zijn allemaal prima geschikt.


Factoren waarmee u rekening moet houden bij het kopen van luxe vinylvloeren

De hedendaagse luxe vinylvloeren bieden een breed scala aan seems to be, van verweerd barnwood tot indrukwekkende marmeren en mozaïektegels. Veel collecties bieden bijpassende planken en tegels om de stijl van kamer tot kamer te behouden.

Bedenk welke kamerthema’s en kleurenpaletten u wilt samenbrengen of verbeteren. Koele grijs- en grijstinten contrasteren mooi met warme houten wanden en plafonds en harmoniëren met strakke roestvrijstalen apparaten.

Verontruste, geschilderde en witgekalkte seems to be laten kleine ruimtes groter lijken. Felle, effen kleuren of ingewikkelde patronen kunnen zones definiëren. Abstracte prints en mondiale textielinvloeden geven moderne en Boheemse kamers een improve.

De kosten van luxe vinylvloeren variëren afhankelijk van de kwaliteit en complexiteit van het installatieproces. Houd rekening met de voorbereiding van de vloer, het indien nodig verwijderen van oude vloeren, vlakke ondervloeren, overgangen en eventuele speciale snij- en installatiegereedschappen voor vinyl in uw finances. Zoals altijd is doe-het-zelf leggen een voordeligere optie dan het professioneel leggen van vloeren.

Volgens onze vloerexpert in huis: Kosten LVP-vloeren tussen $ 4 en $ 10 per vierkante meter vóór de bevalling, terwijl LVT doorgaans tussen $ 2 en $ 5 per vierkante meter kost. Uit nationale gemiddelde gegevens van RSMeans blijkt dat de materiaal- en arbeidskosten tussen de $800 en $2.400 per 200 vierkante meter liggen.

Over het algemeen is luxe vinyl aanzienlijk betaalbaarder dan natuursteen, hardhout, porselein of keramische vloeren, die gemiddeld $14 per vierkante meter kosten en tussen de $1.000 en $5.000 per 200 vierkante meter met arbeid.

Kwaliteitsvinylvloeren gaan gemiddeld 15 tot 30 jaar mee – veel langer dan basisvinyl. Stijve kernen voorkomen doorzakken, deuken en vervorming, terwijl de bovenste slijtlaag bestand is tegen vlekken, slijtage en vervaging.

Een goede verzorging van vinylvloeren speelt een sleutelrol. Veeg regelmatig, gebruik meubelpads, laat geen gemorst materiaal zitten en voeg toegangsmatten toe. Vermijd schuurmiddelen of agressieve schoonmaakmiddelen die de vloer dof kunnen maken of deze kunnen beschadigen. Nieuwe coatings op foundation van nanotechnologie versterken de krasbestendigheid verder en zorgen voor strengere duurzaamheidsgaranties.

Dankzij moeiteloos afveegbaar onderhoud plus volledig waterbestendige, vlekbestendige bescherming tegen lekken of morsen, zijn luxe vinyltegels de meest populaire vloerkeuze voor keukens en badkamers. Groutvrije vinyltegels omzeilen de onderhouds- en reparatieproblemen die gepaard gaan met traditionele grouttegels.

Bovendien zorgen bijpassende vinylplanken met houtlook ervoor dat aangrenzende ruimtes visueel vloeiend blijven. Zwevende modulaire tegels zijn beter bestand tegen apparaten, zwaar voetverkeer, blootstelling aan chemicaliën en water, en af ​​en toe een impression dan veel traditionele vloeropties.

Vanuit milieuoogpunt kreeg traditioneel vinyl te maken met kritiek vanwege het ftalatengehalte. De meeste gerenommeerde vloerfabrikanten hebben ftalaten echter vervangen door veiligere weekmakers.

Sommige vinylvloeren bevatten gerecycled materiaal of bijproducten van verantwoord geoogst hout in de kernlaag. Consumenten die op zoek zijn naar een openlijk milieuvriendelijke vloerbedekking kunnen echter een betere pasvorm vinden in duurzaam FSC-gecertificeerd hardhout of bamboe. Over het geheel genomen zou de voetafdruk van luxe vinyl kunnen afnemen dankzij de vooruitgang in de recyclingtechnologie.

Dichtere luxe vinylplankenvloeren met een totale dikte van 6 tot 8 mm blijken aanzienlijk duurzamer en maatvaster te zijn dan dunnere alternatieven. De stijve constructie is bestand tegen deuken en onvolkomenheden als gevolg van meubels, huisdieren of zware voorwerpen. Hoe dikker de slijtlaag, hoe langer de vloer bestand is tegen krassen.

Voor gebieden met veel verkeer heeft ons onderzoek aangetoond dat het leggen van een slijtlaag van 20 mm over een vinylplankkern van 6 tot 8 mm ideale prestaties oplevert. Een gewatteerde onderlaag van schuim verbetert merkbaar het consolation onder de voeten en het vermogen om geluid te absorberen of te dempen.

Topmerken op het gebied van vinylvloeren zijn Armstrong Flooring, COREtec, Designaans, LevensbestendigMannington, Mohawk, en SMARTCORE. Deze merken zijn geschikt voor verschillende budgetten en smaakprofielen, zijn verkrijgbaar bij retailers zoals Dwelling Depot en ondersteunen hun producten met uitgebreide garanties.


Dus, welk sort luxe vinylvloeren heeft u nodig?

Vinylplanken passen mooi bij open plattegronden door een naadloze, geïntegreerde look te creëren. De lange plankvorm en klikranden verbergen naden, waardoor de vloer vrij kan uitzetten en inkrimpen.

Vinyltegelvloeren zijn de betere keuze voor wasruimtes, modderkamers, badkamers, entrees, keukens en bijkeukens die nat worden dankzij hun waterdichte constructie. Groutloze installatie verkort de projecttijd ten opzichte van keramische of porseleinen tegels.

Dankzij de modulaire connectoren geven hybride vinylvloeren huiseigenaren de meeste flexibiliteit om kleuren, patronen, plankrichting en tegeloriëntatie te mixen en matchen. Randen, accenten en medaillons voegen luxe designerdetails toe. Gebruik hybride vloeren in de belangrijkste woonruimtes, eetkamers en grasp suites.


Veelgestelde vragen over luxe vinylvloeren

Heeft vinylvloeren een negatieve invloed op de waarde van uw huis?

Huizenkopers herkennen steeds vaker het aantrekkelijke uiterlijk, de uitstekende duurzaamheid en het gemakkelijke onderhoud van hoogwaardige luxe vinylvloeren. Goedgekozen vinylontwerpen die aansluiten bij de stijl en indeling van het huis hebben dus de neiging om kopers aan te trekken in plaats van afbreuk te doen aan de waarde. Concentreer u eenvoudigweg op een zorgvuldige voorbereiding van de ondervloer, zodat deze lang na de verkoop vlekkeloos blijft presteren.


Zijn vinylplankenvloeren goed voor huisdieren?

Waterdichte, krasbestendige vinylvloeren zijn zeer goed bestand tegen huisdieren. Kies voor gestructureerde oppervlakken en een dikte van 7 tot 8 mm. Voeg ook een onderlaag van schuim toe voor consolation, knip regelmatig de nagels terug die de vloer zouden kunnen beschadigen, veeg periodiek af en dep de urine snel af met verdunde azijn en water.

Kies ten slotte kwaliteitsvinyl met de classificatie ‘huisdiervriendelijk’ dat bestand is tegen vlekken en krassen door veelvoorkomende ongelukken.


Hoe lang gaan luxe vinyltegelvloeren mee?

De gelaagde constructie en de slijtvaste behandeling zorgen ervoor dat luxe vinyltegels van hoge kwaliteit een indrukwekkende levensduur hebben van gemiddeld 15 tot 30 jaar, bij juist gebruik en onderhoud. Merken bieden vol vertrouwen 10, 15 of levenslange residentiële garanties omdat hun producten zijn voorzien van slijtvaste materialen en waterdichte, UV-bestendige afdichtingsmiddelen die schade minimaliseren.


Kunt u luxe vinyltegels over reeds bestaande tegels installeren?

In de meeste gevallen wel. Dankzij de dunne en flexibele constructie is luxe vinyl eenvoudig te installeren bovenop bestaande tegels. Deze methode van vloer zwevend stuurt rond sloopkosten en rommel. We raden aan om de tegel voor te bereiden door de voegen grondig te reinigen en eventuele brede voegen op te vullen om te voorkomen dat onvolkomenheden het vinyl scheeftrekken.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here