Home Renovatie van huizen 10 keukens ontworpen door Retrouvius van geborgen bouwmaterialen

10 keukens ontworpen door Retrouvius van geborgen bouwmaterialen

0
10 keukens ontworpen door Retrouvius van geborgen bouwmaterialen


“Er schuilt onmiskenbaar een feel-good consider hergebruik: iets dat niet geliefd is, wordt weer waardevol”, schrijven Maria Speake en Adam Hills. Het echtpaar ontmoette elkaar op de architectuurschool in Glasgow, waar ze eind jaren tachtig met afgrijzen toekeken hoe veel van de Victoriaanse huurkazernes van de stad met de grond gelijk werden gemaakt. Sindsdien zitten ze diep in de geborgen bouwmaterialen.

Samen runnen Adam en Maria Retrouvius, hun in Londen gevestigde bedrijf voor architectonische bevindingen. Adam jaagt op afdankertjes en houdt toezicht op een winkel vol afgedankte museumkasten en diepe, massief houten deuren. Maria leidt de interieurstudio gespecialiseerd in slimme toepassingen van schroot.

Hier bij Remodelista zijn we al jarenlang followers en studenten van de Retrouvius-manier (scroll naar het einde om meer te lezen en te zien). Een tijdje terug waren wij te zien Het teruggewonnen unhealthy: 8 Retrouvius-ontwerpen; vandaag zetten we vijf Retrouvius keukens in de highlight, samengesteld uit oude en nieuwe onderdelen.

Fotografie met dank aan Retrouvius.

Hergebruikte parketvloeren en oude kozijnen in een flat in het centrum van Londen

geredde parketvloeren hoeven niet onder de voeten gehouden te worden;  het ontwerpteam 12
Boven: Geredde parketvloeren hoeven niet onder de voeten gehouden te worden; het ontwerpteam van Retrouvius gebruikt het vaak als kast- en ladefronten. Dit appartementenproject in Londen heeft ook een toonbank met geborgen iroko. Ga naar Retrouvius voor een blik op hun huidige aanbod van Teruggewonnen Iroko-werkbladen (“Iroko-hout, afkomstig uit de bossen van West-Afrika, wordt nu erkend als een waardevolle en eindige hulpbron”, merkt Maria op. “Het moet altijd worden teruggewonnen, nooit nieuw.”)

De fronten van de bovenkasten zijn op poëtische wijze gemaakt van oude frames – ‘omgedraaid om te genieten van het verhaal van hun vorige leven.’ De open planken die zich over de deur uitstrekken zijn kaasplanken: planken van hout die vroeger werden gebruikt voor het rijpen van kaas. Foto door Tom Fallon.

Classic binnenramen in een omgebouwd kunstenaarsatelier in Noord-Londen

“oude ramen met enkel glas zijn niet thermisch efficiënt a 13
Boven: “Oude ramen met enkel glas zijn thermisch niet efficiënt en voldoen niet altijd aan de moderne regelgeving, dus we hergebruiken ze graag intern”, zegt Maria. Hier gaan ze aan de slag om een ​​nieuwe keuken in een voormalig kunstenaarsatelier op te fleuren. Tegenover een nieuwe Aga-kachel staat een oude houten archiefkast met de vaatwasser. De antieke keramische spoelbak is gecombineerd met een nieuwe koperen brugkraan: “Ons workforce gebruikt alle soorten oude wastafels”, zegt Maria, “maar we combineren ze vaak met moderne, hoogwaardige kranen: moderne mengkranen beluchten de waterstroom en gebruiken dus minder water en ze hebben minder energie nodig om heat water te verwarmen.” Retrouvius heeft altijd een cache van Teruggewonnen koperen handgrepen en een array is hier gebruikt als kast- en ladetrekkers. Foto door Tom Fallon.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here