Home Zelfverbetering Hoe u zich niet langer zorgen hoeft te maken over wat mensen denken

Hoe u zich niet langer zorgen hoeft te maken over wat mensen denken

0
Hoe u zich niet langer zorgen hoeft te maken over wat mensen denken


Er is een vreemde fantasie die we allemaal delen het kan geen moer schelen wat mensen denken.

We zouden allemaal willen dat we ongevoelig konden zijn voor de mening van anderen, zoals Superman kogels afweert. Maar in plaats van kogels proberen we af te buigen de fucks waarvan we wensten dat we ze niet gaven.

We stellen ons een perfecte mentale toestand voor waarin onze onzekerheden verdwijnen en we de wereld veroveren. Maar dan begint de realiteit en beseffen we dat het niet zo eenvoudig is.

Om dit probleem aan te pakken, zal ik het korte antwoord, het lange antwoord en een verrassend antwoord uiteenzetten.

Het korte antwoord: omarm je menselijkheid

Het korte antwoord op de vraag waarom het ons uitmaakt wat anderen denken, is simpel: dat komt omdat we geen psychopaten zijn.

Het geven om de mening van anderen maakt ons empathisch, meelevend en daartoe in staat vriendschappen vormen. In feite leiden de meningen en percepties van andere mensen vaak tot vreugdeempathie, compassie en diepe verbindingen.

Dus als we vragen hoe het ons niet kan schelen wat mensen denken, vragen we ons eigenlijk af hoe we dat moeten doen beter beheren die gedachten en gevoelens.

Hulp nodig bij het uitzoeken waar je om moet geven?

Voer hieronder uw e-mailadres in en ik stuur u een e-boek van 50 pagina’s over het ontwikkelen van uw eigen persoonlijke waarden.

De evolutionaire wortels van gezelligheid

Om te begrijpen waarom het ons zoveel kan schelen, gaan we dieper in op het lange antwoord. Onze intelligentie en gezelligheid evolueerden als onze superkrachten in het dierenrijk. Mensen zijn zwak, traag en over het algemeen verschrikkelijk bij de meeste fysieke taken in vergelijking met andere dieren. Wat ons onderscheidt is onze intelligentie en ons vermogen om complexe sociale structuren te vormen.

Gedurende het grootste deel van de menselijke geschiedenis hebben we in kleine stammen geleefd waar iedereen van elkaar afhankelijk was om te overleven. In deze stammen kan sociale afwijzing fataal zijn. Onze hersenen zijn geƫvolueerd om sociale afwijzing te associƫren met de dood, en daarom voelt het zo pijnlijk.

Leren omgaan met deze gevoelens van sociale afhankelijkheid hoort bij het menszijn.

De zegen van het moderne leven: kies je stam

Een van de beste aspecten van het moderne leven is dat we onze stam kunnen kiezen. Omdat we niet langer beperkt zijn tot kleine groepen, kunnen we nieuwe mensen vinden om mee involved te komen als we worden afgewezen of buitengesloten. Je zult altijd verlangen naar sociale validatie, maar je kunt beslissen op wie je indruk wilt maken en op wie het de moeite waard is om indruk te maken.

Het probleem voor veel mensen is dat ze zich omringen met kleine, waardeloze mensen, en als gevolg daarvan verlangen ze naar bevestiging van diezelfde mensen.

In plaats van je er niet druk om te maken wat mensen denken, kun je je concentreren op het vinden van betere mensen om je mee te omringen; mensen die je respecteren en bewonderen en die je iets waardevols kunnen leren.

Zoek iets belangrijkers

Dat brengt ons bij het verrassende antwoord: als je merkt dat je je te veel bekommert om wat mensen denken, kan dat aan jou liggen heb niets belangrijkers geven om.

Wanneer je hebt iets echt belangrijks in je leven, iets waarvoor je bereid bent belachelijk gemaakt te worden, dan cease je met het geven om de mening van anderen. Ironisch genoeg beginnen mensen je dan ook te respecteren.

Stel je een brandend gebouw voor met een child erin opgesloten. Als jij de enige was die de child kon redden, zou het je niet schelen wat anderen dachten. Je zou zonder aarzeling het vuur in rennen. Dat is een extreem voorbeeld, maar het principe is van toepassing op het dagelijks leven.

Vraag jezelf dus af:

Wat is zo belangrijk in je leven dat je bereid bent om daarvoor belachelijk gemaakt te worden?

Als u die vraag niet gemakkelijk kunt beantwoorden, is dat misschien het probleem dat u moet aanpakken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here