Home Gezondheid De ontslagen die de technologie-industrie teisterden

De ontslagen die de technologie-industrie teisterden

0
De ontslagen die de technologie-industrie teisterden


Dit is een editie van De Atlantische Oceaan Dagelijks een nieuwsbrief die u door de belangrijkste verhalen van de dag leidt, u helpt nieuwe ideeën te ontdekken en het beste op het gebied van cultuur aanbeveelt. Meld u hier aan.

Dit jaar was er een van periodiek bloedvergieten in de technologiesector, en de aanhoudende weerklank van de aanwervingsgolf tijdens de vroege pandemie maakt deel uit van het probleem.

Ten eerste komen hier drie nieuwe verhalen uit De Atlantische Oceaan:


“Terug naar de bron”

Eerder deze maand, slechts enkele dagen later Spotify verpakt gaf gebruikers een grillige ineenstorting van hun luistergewoonten dit jaar bracht het bedrijf een zwaarder nieuwsbericht naar buiten: het ontsloeg ongeveer 17 procent van zijn personeelsbestand, tijdens de derde bezuinigingsronde dit jaar. Nadat het aantal ontslagen in de technologiesector in september tot het laagste punt in het jaar was gedaald, zijn ze weer omhoog geslopen terwijl bedrijven vooruitkijken naar het nieuwe jaar.

De afgelopen achttien maanden waren gevuld met tegenslagen voor een sector die tot voor kort meer dan tien jaar van waanzinnige groei kende. Volgens Layoffs.fyi, een website die het banenverlies in de technologiesector bijhoudt, zijn er dit jaar tot nu toe bijna 260.000 werknemers ontslagen, vergeleken met 165.000 vorig jaar. Deze cijfers zijn vooral opmerkelijk in een jaar waarin de arbeidsmarkt overwegend heet was. Het goede nieuws is dat, hoewel de ontslagen in de technologiebranche ver boven het niveau van start 2022 liggen, deze cijfers nog steeds veel lager zijn dan aan het start van het jaar. In januari werden zo’n 90.000 werknemers ontslagen bij 276 bedrijven, ontdekte Layoffs.fyi. Vorige maand lag het totaal dichter bij de 8.000. Maar de bredere technologische omgeving, vooral voor start-ups, is wreed: Erin Griffith gerapporteerd in De New York Occasions vorige week dat in 2023 ongeveer 3.200 door durfkapitaal gesteunde bedrijven werden weggevaagd (ze merkte op dat dit waarschijnlijk een ondercijfer is).

De lange staart van overwervingen tijdens de eerste dagen van de pandemie is de belangrijkste issue die de huidige ontslagen in de technologiesector aandrijft, vertelde Roger Lee, de maker van Layoffs.fyi, me. Zoals mijn collega Derek Thompson schreef in januari: “Toen de rente laag was, waardeerden investeerders groeiverhalen, en technologiebedrijven (of bedrijven die zichzelf technologiebedrijven noemden) hadden het monopolie op deze verhalen … Toen de inflatie en de rente stegen, gingen de bedrijven die langetermijnbeloften deden liepen het grootste risico en werden in elkaar geslagen.” Technologiebedrijven corrigeren nog steeds voor de grote aantallen werknemers die ze hebben ingehuurd toen het leek alsof er nooit een einde zou komen aan het feest. En nu voegt AI daaraan toe sommige technologiebedrijven problemen die hun kernactiviteiten bedreigen. De projecties van veel bedrijven werden ondermijnd doordat de rente dit jaar hoger bleef dan managers hadden gehoopt, dus sommigen die al werknemers hebben ontslagen “gaan terug naar de bron en voeren verdere bezuinigingen door”, legde Lee uit.

Een deel van deze timing is cyclisch. Het einde van het jaar is historisch gezien een populaire tijd voor ontslagen (en natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd om een ​​baan te verliezen). Het markeert voor veel organisaties het laatste deel van het fiscale jaar; bedrijven maken de balans op van de prestaties van dat jaar en maken plannen voor het volgende. Op de korte termijn kunnen we tendencies zoals bezuinigingen blijven zien, zei Lee (hoewel hij een standvastig persoon blijft). optimist over de sector in het algemeen). De inflatie heeft gemodereerd, en sommige economen voorspellen voorzichtig dat de Federal Reserve de rente in 2024 zal verlagen; Dat zou beleggen in bedrijven goedkoper maken en volgend jaar de groei in de technologiesector kunnen stimuleren, vertelde Nick Bunker, directeur economisch onderzoek bij Certainly Hiring Lab. Maar hij voorspelt geen snelle winst op het gebied van de aanwerving van technologie, deels omdat bedrijven wellicht het een en ander hebben geleerd van de overwervingsgolf van 2021.

Tech-managers zijn gekastijd door de klappen van de afgelopen jaren. Velen zijn meer gedisciplineerd in hun benadering van werving, zei Lee, en “ze richten zich meer op efficiëntie dan op groei ten koste van alles.” Maar er is één opmerkelijke uitzondering: AI-bedrijven. Ondanks het uitdagende financieringsklimaat, zo vertelde Lee me, zijn investeerders bereid geld in AI te steken vanwege wat zij als een enorm potentieel zien. AI-bedrijven werven en strijden nog steeds om expertise; ze feesten alsof het 2021 is, tenminste zolang het kan.

Verwant:


Verzendingen

Ontdek hier al onze nieuwsbrieven.


Avond lezen

Een raamuitzicht op een besneeuwd landschap
Alec Soth / Magnum

De vreugde van ondermaats presteren

Door Olga Khazan

Voor velen van ons – degenen die een vitamine D-tekort hebben, degenen die aan suiker verslaafd zijn, misschien plotseling werklozen of mensen die bang zijn voor familiebijeenkomsten – is het niet zozeer het seizoen om vrolijk te zijn, maar gewoon om ‘in een seizoen’ te zijn. De zinsnede is een gebruikelijke manier geworden om jezelf door een plotselinge omwenteling heen te praten, of om uit te leggen dat je de dingen een tijdje anders zult doen…

Hoewel het op het eerste gezicht misschien flauw of ontwijkend lijkt, is de uitdrukking een gezonde manier om de tijden te interpreteren waarin alles doen of iedereen tevreden stellen simpelweg niet mogelijk is. In feite zou het denken over het leven in termen van seizoenen wel eens de beste manier kunnen zijn om gezond te blijven in tijden van verandering.

Lees het volledige artikel.

Meer van De Atlantische Oceaan


Cultuur pauze

Een still uit De jongen en de reiger
Studio Ghibli

Lezen. Deze zeven boeken zullen dat wel doen laat je nadenken over je relatie met de natuur.

Horloge. De jongen en de reiger (in theaters), wat de laatste movie van Studio Ghibli-medeoprichter Hayao Miyazaki zou kunnen zijn, is meer een gedurfde heruitvinding dan een somber afscheid.

Speel ons dagelijkse kruiswoordraadsel.


PS

Mijn collega Rogé Karma schreef een artikel Deze week heeft dat mij geholpen om op een nieuwe manier over de rente na te denken. Het is eigenlijk maar goed dat het tijdperk van goedkoop lenen voorbij is, betoogt hij. Hoewel het op de korte termijn pijnlijk zal zijn, zullen rentetarieven die niet nul zijn, uiteindelijk betekenen dat “bedrijven die hun aandelenkoers willen verhogen, nieuwe klanten zullen moeten winnen of betere producten zullen moeten ontwikkelen in plaats van te vertrouwen op financiële engineering”, schrijft hij. Hij legt uit hoe ZIRP, oftewel het ‘nulrentebeleid’, heeft bijgedragen aan het aanwakkeren van de ongelijkheid in de jaren na de financiële disaster van 2008, en hij stelt dat hogere rentetarieven zullen leiden tot een eerlijkere, duurzamere economie. Ik raad aan om zijn stuk te bekijken, en ik raad ook aan om te zeggen ZIRP hardop. Het is heel leuk.

– Lora

Katherine Hu heeft bijgedragen aan deze nieuwsbrief.

Wanneer u through een hyperlink in deze nieuwsbrief een boek koopt, ontvangen wij een commissie. Bedankt voor uw steun De Atlantische Oceaan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here