Home Domotica Waarom je kinderen niet tot sport moet dwingen

Waarom je kinderen niet tot sport moet dwingen

0
Waarom je kinderen niet tot sport moet dwingenEr bestaat veel van discussie over de risico’s van kinderen die meedoen aan competitiesporten, maar als ouders er zorgvuldig mee omgaan, kunnen deze competities een geweldige manier zijn om kinderen fysiek actief te houden. Competitiesporten kunnen kinderen ook helpen sociale vaardigheden te ontwikkelen door samen te werken met hun leeftijdsgenoten.

“Misschien kun je interesse wekken voor iets waar ze echt van genieten”, zegt Catherine Butz, Ph.D., Senior Affiliate Chief voor Pediatrische Psychologie bij het Nationwide Youngsters’s Hospital, die vaak met studentatleten werkt.

De keerzijde is natuurlijk dat het onder druk zetten van kinderen op jonge leeftijd tot activiteiten averechts kan werken. Onze kinderen ertoe aanzetten om aan sport deel te nemen kan negatieve gevolgen hebben, zoals een verminderd gevoel van eigenwaarde, meer stress en een mogelijke burn-out. Het is dus belangrijk om de tekenen te herkennen die erop wijzen dat ze misschien niet zoveel van hun favoriete sport genieten als je zou hopen.

Laat ze dingen voelen

Toen mijn jongens geïnteresseerd raakten in sporten, maakte ik me zorgen over de financiële investering. De kosten van handschoenen, knuppels, schaatsen, schoenplaatjes, rackets en andere spullen kunnen snel oplopen, en als ze binnen een paar weken ongeïnteresseerd raken, is dat veel geld dat stof staat te vergaren in de storage.

In plaats van blindelings te investeren in een heleboel sportartikelen, probeer een plek te vinden waar je kinderen eerst dingen kunnen uitproberen. Stadsparken en recreatieafdelingen bieden goedkope oefensessies aan die kinderen helpen de basisprincipes van een sport te leren, waardoor ze iets kunnen vinden dat ze leuk vinden in plaats van dat wij er een voor hen moeten zoeken. Voor mijn jongens is het een leuke situatie met weinig druk, waarin ze de foundation leren zonder zich zorgen te hoeven maken over winst of verlies. Ik heb echter één regel: ze moeten alle trainingen voor het seizoen afmaken.

“Ouders zijn er om hun variety te vormen en kansen te bieden, maar ook om suggestions te geven die vaak langdurig is”, zegt Butz. “Als je ze voortijdig laat stoppen met sporten, dan is dat een boodschap die ze misschien overnemen.”

Laat uw kinderen weten waar ze aan beginnen

Er zijn enkele inherente risico’s verbonden aan het beoefenen van contactsporten. Als uw variety tackle-voetbal wil spelen, is de kans groter dat hij een hersenschudding krijgt dan wanneer hij bijvoorbeeld volleybal speelt. Als ze zich zorgen maken over bepaalde gevaren van het beoefenen van een sport, is het belangrijk om transparant te zijn, maar laat je niet meeslepen.

“Ik zou ze niet bang willen maken, need voor sommige kinderen zal dat misschien nooit gebeuren, vooral gezien de positie waarop ze spelen”, zegt Butz.

Speel met ze, zelfs als je slecht bent

Ik ben een verschrikkelijke voetballer, maar als mijn zoon buiten wil spelen, laat ik alles vallen en ga met hem mee. Het maakt hem niet uit dat ik er slecht in ben; hij houdt er gewoon van om buiten te zijn en iets te doen waar hij van houdt.

“We bleven als gezin tennissen, ook al waren we vreselijk, en (mijn zoon is) nu geobsedeerd door tennis”, zegt Butz. “Ik denk dat je kinderen echt kunt aanmoedigen door met hen mee te doen.”

Blijf aan de zijlijn

Ondanks wat de movies zijn Varsity Blues En Vrijdag nacht lichten Zou je willen geloven dat ouders hun kinderen waarschijnlijk niet zullen dwingen om te sporten alleen maar om hun gloriedagen opnieuw te beleven of plaatsvervangend de prestaties van hun kinderen te beleven. Maar volgens Butz kunnen ouderbetrokkenheid en suggestions misschien wel van een goede kant komen, maar ze kunnen ook een onbedoelde verwachting en druk voor kinderen creëren. Het is een dunne lijn, dus probeer een second te kiezen waarop ze het meest ontvankelijk zijn voor wat je te zeggen hebt.

“Het is essentieel dat de coaches kunnen coachen en je variety kunnen vragen of ze suggestions van je willen”, zegt Butz.

Zoek naar de signalen

Butz wordt doorgaans opgeroepen om in te grijpen als ouders enige weerstand zien van studentenatleten die trainingen of wedstrijden bijwonen. Maar dit zijn slechts enkele van de signalen die een variety kan vertonen die erop wijzen dat hij of zij niet geïnteresseerd is in het beoefenen van een sport.

“Ik denk dat elke vorm van gedragsontregeling, acteren, veranderingen in hun gedrag die je normaal niet ziet, hun slaap wordt verstoord of ze niet zoveel eten, tekenen kunnen zijn dat er iets aan de hand is”, zegt ze.

Het heeft misschien niet eens te maken met een gebrek aan interesse in wat ze spelen. Academisch onderwijs en sport zijn vaak met elkaar verbonden, en een variety kan gestrest raken over de werkdruk. Butz zegt dat jij je kinderen het beste kent, dus als er iets niet klopt, is het tijd om een ​​communicatielijn met hen aan te gaan en de zaken tot op de bodem uit te zoeken.

Zorg ervoor dat ze plezier hebben

Sport hoort leuk te zijn, maar soms kan het competitieaspect erg intens worden, zelfs in de competities van de lagere en middelbare college, waardoor kinderen vroegtijdig opgebrand raken. Neem regelmatig contact op met uw variety om er zeker van te zijn dat het niet overweldigd raakt.

“Het is behoorlijk cruciaal (om regelmatig in te checken), niet alleen om hun lange levensduur in de sport te garanderen, maar ook om te zien hoe het met hun geestelijke gezondheid gaat”, zegt Butz.

Zoek een alternatief

Als het erop lijkt dat uw variety op zoek gaat naar een sport die hij of zij leuk vindt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Er zijn andere niet-competitieve activiteiten die kinderen kunnen proberen om hen de fysieke activiteit en sociale vaardigheden te geven die ze nodig hebben om volwassen te worden, zoals de eerder genoemde oefeningen op het gebied van sportvaardigheden. Als het teamaspect de oorzaak is van de problemen bij uw variety, zijn er tal van sporten die kinderen alleen kunnen doen, zoals hardlopen, of het vinden van een vaardigheid of expertise dat hen aanspreekt.

“Ik denk dat het de sleutel is om kinderen aan te moedigen veel verschillende interesses te verkennen en te zien waar ze terechtkomen”, zegt Butz.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here