Home Gezondheid Verbinding versterken en samenwerking omarmen door vrijwilligerswerk bij Combine 92.6 Neighborhood Radio

Verbinding versterken en samenwerking omarmen door vrijwilligerswerk bij Combine 92.6 Neighborhood Radio

0
Verbinding versterken en samenwerking omarmen door vrijwilligerswerk bij Combine 92.6 Neighborhood Radio


Bij Cisco praten we vaak over de kracht van samenwerking en connectiviteit. Wij ontwerpen innovatieve oplossingen om afstanden te overbruggen en mensen en ideeën dichter bij elkaar te brengen. Wij geloven ook in de kracht van teruggeven. Mijn ervaring als vrijwilliger bij Combine 92.6, een gemeenschapsradiostation, heeft mij uit de eerste hand laten zien hoe de geest van samenwerking gemeenschappen samenbrengt en levens transformeert, inclusief die van mij.

Richard in een radioproductiekamer.

Combine 92.6 is een gemeenschapsradiostation in het hart van St. Albans, Hertfordshire, VK. Het dient als een baken van verbinding en empowerment. 100% gerund door vrijwilligers en zonder winstoogmerk. Toen ik enkele jaren geleden voor het eerst de studio’s binnenstapte, ter aanmoediging van het Cisco Management Pipeline Coaching Program waar ik destijds deel van uitmaakte, werd ik getroffen door de passie en toewijding van de vrijwilligers die het draaiende houden. De missie van het station is duidelijk: het dagelijks leven van alle lagen van de gemeenschap in onze regio verbeteren door nieuws, informatie en amusement te bieden, lokale verhalen te delen en een gevoel van verbondenheid onder de bewoners te bevorderen.

Of het nu gaat om het coördineren van een live-uitzending, het verslag doen van lokale verkiezingen, het beheren van leveranciers of gewoon het delen van verhalen uit onze gemeenschap, ik ben getuige geweest van de ongelooflijke synergie die ontstaat wanneer individuen samenkomen voor een gemeenschappelijk doel. Web zoals wij bij Cisco technologie inzetten om samenwerking te bevorderen, gebruikt Combine 92.6 de ether om mensen bij elkaar te brengen, waardoor een gedeelde ruimte ontstaat waar stemmen gehoord kunnen worden. Dit was vooral duidelijk tijdens COVID, toen we een essentiële informatiebron waren en een vriendelijke stem voor de huisgebonden en eenzame mensen.

Mijn rol bij Combine 92.6 begon als lokale nieuwsverslaggever en evolueerde naar presentator, technische ondersteuning en uiteindelijk bestuursdirecteur. Het omvat samenwerken met various individuen, van presentatoren tot ingenieurs tot subsidieverstrekkers en OFCOM – de Britse communicatieregulator. We hebben ook mogelijkheden voor uitzending vanuit huis geïmplementeerd, ons dekkingsgebied uitgebreid en een nieuwe merknaam gekregen tijdens mijn tijd als vrijwilliger bij de zender. Web als in mijn rol bij Cisco, waar ik samenwerk met collega’s van verschillende afdelingen om innovatieve samenwerkingsoplossingen voor klanten te leveren, merkte ik dat ik bij Combine 92.6 in een dynamisch group werkte en ernaar streefde om boeiende inhoud te creëren, interviews te coördineren en de dag van het station te ondersteunen. dagelijkse activiteiten, verbinding maken met bewoners in de gemeenschap. Mijn vaardigheden uit mijn Cisco-rol hebben echt geholpen tijdens COVID, toen we moesten overstappen op digitale instruments, waaronder Webex voor vergaderingen, interviews en het produceren van reveals.

Vrijwilligerswerk bij Combine 92.6 is een transformerende ervaring in mijn leven geweest, zowel persoonlijk als professioneel. De vaardigheden die ik tijdens mijn werk op het station heb aangescherpt, zijn van onschatbare waarde gebleken in mijn rol als leider van de Collaboration Demo Follow bij Cisco. Ik heb niet alleen mijn eigen presentatievaardigheden verbeterd, maar ook nieuwe manieren geleerd om anderen te coachen. Het motiveren van vrijwilligers verschilt van die van werknemers, maar vereist nog steeds inzicht in de individuele behoeften en passies om de beste resultaten te behalen. Daardoor moest ik beter leren omgaan met invloed, en het heeft me in staat gesteld een dieper gevoel van empathie en een groter bewustzijn van de kracht van communicatie te ontwikkelen.

Selfie van Richard met een "Radio Verulam" vrachtauto.

Vrijwilligerswerk heeft mijn netwerk uitgebreid en mij in touch gebracht met mensen met verschillende achtergronden en perspectieven. Dit uitgebreide netwerk heeft niet alleen mijn persoonlijke leven verrijkt, maar heeft ook mijn horizon bij Cisco verbreed, waardoor ik het oplossen van problemen met nieuwe inzichten kan benaderen.

Als u zich gemotiveerd voelt om een ​​verschil te maken, volgen hier enkele eenvoudige stappen om uw reis te beginnen.

    1. Er is iets voor iedereen: Start met het identificeren van een doel of organisatie die bij u resoneert. Of het nu gaat om onderwijs, gezondheidszorg, milieubehoud of iets heel anders, er is een vrijwilligersmogelijkheid die aansluit bij uw interesses. Ontdek je passies.
    2. Benut uw vaardigheden: Mijn ervaring met samenwerking bij Cisco is waardevol gebleken bij Combine 92.6. Daarnaast lag mijn educatieve achtergrond in film- en tv-productie en creatieve kunsten. Misschien vindt u uw huidige vaardigheden goed geschikt voor de kans, heeft u vaardigheden verworven die u weer kunt aanwakkeren, of beschikt u zelfs over verborgen talenten die wachten om ontdekt te worden.
    3. Maak tijd om te geven: Het is zo gemakkelijk om verstrikt te raken in de drukte van het werk, dat de tijd voor vrijwilligerswerk wegglipt. Bij Cisco is dat niet het geval. Het is zo’n onderdeel van onze cultuur dat we worden aangemoedigd om iets terug te geven met initiatieven als het Time2Give-programma, dat 80 uur betaald verlof biedt naast onze reguliere betaalde vrije tijd voor vrijwilligerswerk.
    4. Omarm de reis: Vrijwilligerswerk is geen eenrichtingsverkeer. U zult waarschijnlijk merken dat de ervaringen die u opdoet ook uw carrière en persoonlijke leven ten goede zullen komen. Het is een reis van wederzijdse groei en verrijking.

Ben jij klaar om samen met ons het verschil te maken? Ontdek nu carrières.

Abonneer u op het WeAreCisco-blog.

Richard interviewt iemand naast een klein vliegtuig.

Deel:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here