Home Geschiktheid Mitchell Hooper pakt de brute rug- en bicepstraining van Arnold Schwarzenegger aan

Mitchell Hooper pakt de brute rug- en bicepstraining van Arnold Schwarzenegger aan

0
Mitchell Hooper pakt de brute rug- en bicepstraining van Arnold Schwarzenegger aan


‘s Werelds sterkste man doorstaat een zware dagsessie.

Avatarfoto

Alsof je dat probeert overeenkomen met de beste liften van Ronnie Coleman was niet uitdagend genoeg, Mitchell Hooper probeerde ook gelijke tred te houden met een andere kenmerkende coaching aller tijden. Hoewel de regerend sterkste man ter wereld Normaal gesproken concentreert hij zich tijdens zijn coaching niet op het krijgen van een pomp, maar hij had geen andere keuze dan dat bevredigende gevoel te omarmen Arnold Schwarzenegger waarnaar hij streefde tijdens zijn legendarische gymsessies.

In een video die op 13 november 2023 op zijn YouTube-pagina werd geplaatst, probeerde Hooper de iconische rug- en bicepstraining van de zevenvoudig Mr. Olympia-winnaar. Onnodig te zeggen dat de intensieve trainingsstijl de Canadese sterke man een nog diepere waardering gaf voor de prestaties van Schwarzenegger.

Meer van Breaking Muscle:

Altijd in voor een uitdaging, testte Hooper de kracht en het uithoudingsvermogen van zijn bovenlichaam by way of een reeks rug- en rugoefeningen biceps oefeningen waardoor zijn spieren grondig belast werden. Als eerbetoon aan misschien wel de populairste bodybuilder ooit, duurde het niet lang voordat de getalenteerde sterke man de verschillen begreep tussen de manier waarop atleten uit elke sport profiteren van hun specifieke trainingsmodaliteiten.

Hooper begon de sessie met vier rugoefeningen voordat hij eindigde met verschillende krulvariaties. De coaching begint ongeveer 40 seconden na de video.

Pull-up met brede grip

Hooper kantelde de weegschaal op een hoogte van ongeveer 1,80 meter en rekruteerde zijn lats om zijn aanzienlijke body naar de bovenkant van de geassisteerde optrekmachine te tillen. Gaan met een brede grip leidde tot een betere lat-betrokkenheid en stelde de inwoner van Ontario in staat zijn romboïden- en trapeziusspieren beter te gebruiken.

Na het voltooien van zijn tweede set bekeek Hooper enkele van de beste liften van Schwarzenegger, waaronder een gewicht van 226 kilogram. bankdrukken en een gewicht van 709,9 pond (322 kilogram) deadlift. Ondanks dat hij niet erg onder de indruk was van deze cijfers, erkende Hooper dat bodybuilders op één belangrijk gebied een duidelijk voordeel hebben.

“De kracht van het bovenlichaam is onevenredig goed bij bodybuilders omdat hun spiermassa daar zo hoog is”, legde hij uit. ‘Ik weet niet wat dat is. Misschien zouden sterke mannen veel meer hulpwerk aan het bovenlichaam moeten doen dan wij, omdat bodybuilders relatief zo ​​sterk zijn.

Na die korte rustperiode sloot Hooper het eerste deel van de coaching af met nog drie units pull-ups met brede grip.

T-balk rij

Vervolgens ging Hooper met een variatie op een van Schwarzeneggers favoriete oefeningen: de T-bar row. Beginnend met drie borden van 20,4 kilo trok en kneep de grote man elke herhaling explosief, waarbij hij opmerkte dat zijn kracht van het bovenlichaam bevindt zich niet op hetzelfde niveau als zijn onderlichaam.

“Zoals 80 procent van alles wat we doen is quad, hamstring, glute”, zei Hooper over sterke mannen. “Benendrive, als je dat hebt, ga je het heel goed doen.”

Daaropvolgende units T-bar-rijen omvatten zwaardere lasten, waardoor de Canadese atleet zijn romp en benen moest gebruiken om de stabiliteit tijdens de beweging te behouden.

Eenarmige halterrij

Hooper ging vervolgens naar het haltergedeelte om rijen met één arm uit te voeren. Een klassieke rugoefening die geweldig is om dikte op te bouwen. Hij maakte snel werk met dumbbells van 59 kilogram voor zijn eerste twee units. Maar het feit dat het er gemakkelijk uitzag, betekent niet dat Hooper van dit deel van de coaching genoot.

“Ik denk dat dit misschien wel mijn minst favoriete oefening is”, legde hij uit. “De moeilijkheid zit veel in je kern, niet veel in het daadwerkelijke trekken. Het is dus als een kerntraining met een willekeurige halterbeweging.”

Toch duwde Hooper door (of in dit geval trok hij) om nog twee units met hetzelfde gewicht af te ronden, waarbij hij ervoor zorgde dat hij een neutrale ruggengraat behield terwijl hij de zware halterrijen voltooide.

Shut-Grip Lat-pulldown

De laatste rugoefening van de coaching stelde Hooper’s lats tot de ultieme take a look at. Nadat hij de realiteit al had geaccepteerd dat hij de volgende dag ‘verdomd pijnlijk’ zou zijn, verzamelde hij de energie om vier units close-grip-oefeningen te voltooien. lat-pulldowns. Hooper leunde tijdens de beweging iets naar achteren en trok de hendel naar beneden tot internet boven borsthoogte.

Toen hij klaar was met de kabelmachine, ging hij verder met de tweede helft van zijn sessie.

(Verwant: De beste armtrainingen voor freshmen, met halters en meer)

Biceps-circuit

Met nog ongeveer 20 minuten te trainen, wikkelde Hooper zijn biceps in bloedreducerende manchetten, waarvan is aangetoond dat ze de hypertrofie helpen vergroten. (1) Hoewel hij minder werksets uitvoerde dan het protocol van Schwarzenegger, behaalde Hooper nog steeds een uitmuntend spieropbouw prikkel.

Met als doel zijn biceps vanuit meerdere hoeken te raken, voltooide de regerende WSM vier ronden van een vierdelig circuit met de volgende oefeningen:

 • Staande Barbell-krul — Gebruikte een curlstang van 31,8 kilogram
 • Barbell Preacher Curl — Gebruikte dezelfde curlstang van 31,8 kilogram
 • Afwisselende haltercurl — Gebruikte dumbbells van 22,7 kilogram
 • Concentratie Krul — Gebruikte dumbbells van 20,4 kilogram

Tegen de tijd dat hij zijn laatste herhaling deed, leek een geïrriteerde en vasculaire versie van Hooper blij met de pomp die hij bereikte tijdens de versnelde bicepssessie.

Rug- en bicepstraining in Schwarzenegger-stijl

Hier is een compleet overzicht van de door Arnold Schwarzenegger geïnspireerde rug- en bicepstraining die Hooper heeft uitgevoerd.

 • Pull-up met brede grip — 5 x 8-12
 • T-balk rij — 5 x 8-12
 • Eenarmige halterrij — 4 x 8-12
 • Shut-Grip Lat-pulldown — 4 x 8-12
 • Staande Barbell-krul — 4 x 8-12
 • Barbell Preacher Curl — 4 x 8-12
 • Afwisselende haltercurl — 4 x 8-12
 • Concentratie Krul — 4 x 8-12

Hoewel je niet zou verwachten dat Mitchell Hooper binnenkort aan een bodybuildingshow deelneemt, laat het feit dat hij bereid is verschillende trainingsstijlen uit te proberen en zijn eerlijke suggestions te delen zien waarom hij tegenwoordig een van de meest gerespecteerde en populaire krachtsporters is. Hij is al een sterke man van wereldklasse en alles wat hij doet om op andere gebieden te verbeteren, zal hem alleen maar tot een fellere concurrent maken.

Uitgelichte afbeelding: Mitchell Hooper / YouTube

Referenties

 1. Wortman RJ, Brown SM, Savage-Elliott I, Finley ZJ, Mulcahey MK. Bloedstroombeperkingstraining voor atleten: een systematische evaluate. Ben J Sports activities Med. 2021 juni;49(7):1938-1944. doi: 10.1177/0363546520964454. Epub 16 november 2020. PMID: 33196300.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here