Home Relatie Een gebed van verwachting – Uw dagelijkse gebed – 12 december

Een gebed van verwachting – Uw dagelijkse gebed – 12 december

0
Een gebed van verwachting – Uw dagelijkse gebed – 12 december


je dagelijkse gebedsdevotionele kunst

Apple podcast-knop Spotify podcast-knop youtube-knop

Een gebed van verwachting
Door Laura Bailey

“De engel antwoordde: “De Heilige Geest zal over je komen en de kracht van de Allerhoogste zal je overschaduwen. Dus de heilige die geboren zal worden, zal de Zoon van God genoemd worden” (Lukas 1:35) NIV

De eerste zondag na Thanksgiving bevestigde mijn moeder mijn favoriete kerstspeld aan mijn jasje: ‘Jezus is de reden voor het seizoen’, stond er in helder rood en groen schrift op. Het vastspelden van het kleine knoopje elk jaar op mijn revers markeerde het officiële start van de kerstperiode. Er was niets opmerkelijks aan de knop, hij lichtte niet op en er was geen schittering of glitter, alleen een paar woorden op een witte achtergrond. Maar met de plaatsing van de pin ieder jaar werd mijn verwachting groter en mijn opwinding borrelde over!

Op een dag vroeg ik mijn moeder waarom ze altijd tot na Thanksgiving wachtte met het tevoorschijn halen van mijn speciale speld. Ze legde uit dat het de eerste zondag van de Introduction was toen we de geboorte van Jezus vierden en vooruitliepen op Zijn wederkomst. Wat begon als een schattige knopenplek om een ​​beetje kerstsfeer te brengen, werd een krachtige herinnering om Jezus centraal te stellen in mijn kerstvieringen.

Naarmate de jaren verstreken en ik tiener werd, stopte ik met het dragen van de kerstpen en verloor helaas ook veel van mijn vreugde voor de feestdagen. Wat ooit magisch was, werd gewoon, verwachte gebeurtenissen werden voorspelbaar en het vieren van de geboorte van Christus werd iets anders op de chaotische kerstkalender. Afgelopen Kerstmis, nu eind dertig, vond ik tijdens het versieren voor het seizoen mijn pen genesteld in een doos met kerstherinneringen van weleer. Ik voelde de onmiddellijke overtuiging van de Heilige Geest, die mij aanspoorde te bedenken dat Jezus niet alleen de reden hiervoor is dit seizoen maar elk seizoen.

Ik denk aan Maria nadat de Engel haar bezocht en haar vertelde dat ze zwanger zou worden en de Zoon van God, Jezus, zou baren ( Lukas 1:26-38). Nadat ze de eerste schok te boven was gekomen, was ze vervuld van vreugde en anticipeerde ze op de komst van de Verlosser van de wereld. Maria zou zeer bekend zijn geweest met de profetieën in het Oude Testomony en zou reikhalzend hebben uitgekeken naar de vervulling ervan. We lezen in Lucas over haar bezoek aan haar nichtje Elizabeth, en hoe de child in Elizabeths buik huilde van vreugde in afwachting van de geboorte van Christus ( Lukas 1:39-45). In de maanden voorafgaand aan de geboorte van Jezus ervoer Maria, hoewel niet gemakkelijk, alle gebruikelijke pijnen tijdens het dragen van een child, de bevalling en na de geboorte, maar Maria en Jozef waren vervuld van zoveel verwachting en opwinding!

Ook wij kunnen de opwinding van het seizoen ervaren, web als Maria vele jaren geleden. Als gelovigen danken wij de Heer voor het sturen van zijn Zoon en wachten we vol spanning op de wederkomst van Jezus. Mogen we, nu we de adventstijd ingaan, Christus in het middelpunt van ons hart houden en vieren, terwijl we bedenken dat Hij alleen de reden voor deze tijd is.

Laten we bidden:

Hemelse Vader, dank u voor de manier waarop u van uw kinderen houdt en genade en barmhartigheid schenkt terwijl wij dat niet verdienen. Dank U dat U er altijd bent, dat U ons nooit verlaat of in de steek laat, zelfs als wij ons van U afwenden. We leiden een afgeleid leven; we belijden onze verdeelde harten en eigenzinnige geesten. Wij roepen de Heilige Geest aan om ons dichter bij u te brengen. Mogen de woorden van onze mond en onze daden onze dankbaarheid en liefde voor U belijden.

Bedankt dat je ons het beste geschenk hebt gegeven, Jezus. Wij verdienen het niet, maar u heeft de weg vrijgemaakt voor de verlossing van uw kinderen. Assist ons te herinneren dat U alleen onze glorie, gehoorzaamheid en aanbidding verdient; leid ons en leid ons terwijl we ons hart en onze geest voorbereiden op de creation. Houd in de voorhoede van onze viering de woorden van Jesaja 9:6‘Need voor ons is een variety geboren, voor ons is er een zoon gegeven, en de regering zal op zijn schouders rusten. En hij zal Wonderbare Raadsman, Machtige God, Eeuwige Vader, Vredevorst worden genoemd.’

Dank u voor de vele zegeningen in ons leven; bovenal danken wij u voor het eeuwige leven. In Jezus’ Naam, Amen.

Fotocredit: ©GettyImages/Nastco

Portretfoto van Laura BaileyLaura Bailey is een Bijbelleraar die vrouwen uitdaagt en aanmoedigt om diep in de Bijbel te duiken, van een aardse naar een eeuwige denkwijze over te stappen, en het leven te filteren door de lens van Gods Woord. Zij is de auteur van Voorbij het lawaai, en houdt van elke gelegenheid om vrouwen van alle leeftijden te spreken en te onderwijzen. Ze is echtgenote en moeder van drie jonge meisjes. Maak contact met haar op haar web site, www.LauraRBailey.com, Fb En Instagram.

LUISTER naar meer kerstgebeden op LifeAudio

Leer ons bidden is een GRATIS gebedspodcast gehost door iBelieve-schrijfster Christina Patterson. Elke week geeft ze je praktische, praktijkgerichte suggestions over hoe je je geloof en relatie met God kunt laten groeien door de kracht van gebed. Klik hieronder om naar haar aflevering over Wat je ‘s ochtends moet bidden voor een zorgeloze dag te luisteren!

Banneradvertentie voor de podcast Leer ons bidden

Nu je hebt gebeden, heb je iemand nodig die voor JOU bidt? Klik op de onderstaande knop!

Bezoek iBelieve.com voor meer inspirerende gebedsinhoud.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here