Home Domotica Jaar van de Stem – Hoofdstuk 3: Klaar als jij dat bent

Jaar van de Stem – Hoofdstuk 3: Klaar als jij dat bent

0
Jaar van de Stem – Hoofdstuk 3: Klaar als jij dat bent


Dit jaar is het House Assistant Jaar van de stem. Het is ons doel voor 2023 om gebruikers House Assistant in hun eigen taal te laten bedienen. Vandaag presenteren we onze derde mijlpaal van het jaar: Hoofdstuk 3.

In Hoofdstuk 1, concentreerden we ons op de intenties – wat de gebruiker wil doen. De House Assistant-gemeenschap heeft nu veelgebruikte sensible home-opdrachten en -reacties vertaald naar 50 talenwat nog dichter in de buurt komt van de 62 talen die House Assistant ondersteunt.

In Hoofdstuk 2hebben we spraak-naar-tekst en tekst-naar-spraak geïntroduceerd. Hierdoor kunnen gebruikers through de browser naar hun slimme huis praten en luisteren, ESPHomeen zelfs analoge telefoons.

Voor Hoofdstuk 3 brengen we de volledige kracht van Helpen naar de miljoen actieve Android-apparaten waarop de House Assistant Companion-app draait. Heb je een Android-telefoon, pill of horloge? Stel Help in als je standaard digitale assistent en praat met één druk op de knop met je House Assistant!

Om de videopresentatie van deze blogpost te bekijken, inclusief stay demo’s, vinkt u aan de opname van onze livestream.

Native Help op Android

Vanaf hoofdstuk 3 wordt Help nu standaard ondersteund through de House Assistant Companion-app. Met deze replace is de volledige kracht van Help beschikbaar op meer dan een miljoen Android-apparaten die House Assistant gebruiken. Open de Help-knop in de app en praat vanaf uw telefoon met uw slimme huis:

Screenshot van Assist in de HA Companion-app
Help op Android is ingebouwd in de Android-app en maakt gebruik van de spraak-naar-tekst van House Assistant

Heb een House Assistant Cloud-abonnement? U kunt uw slimme huis nu overal ter wereld through uw stem bedienen zonder uw privateness op te geven. Er worden meerdere House Assistant-servers ondersteundzodat je web zo gemakkelijk met het huis van je ouders kunt praten:

Schermafbeelding van Assist bij het kiezen van een stemassistent
Selecteer een stemassistent uit een van uw geconfigureerde House Assistant-instanties

Standaard digitale assistent

Waarom een ​​app openen als dat niet nodig is? Stel House Assistant in als uw standaard digitale assistent-app! Als u nu de start- of aan / uit-knop ingedrukt houdt, wordt Help onmiddellijk weergegeven:

Screenshot van Assist geactiveerd op het startscherm
Begin Help overal op Android zonder dat u de House Assistant-app hoeft te openen

Het is zelfs mogelijk om Help rechtstreeks vanuit het vergrendelscherm te activeren:

Je kunt de instellingen vinden op Android: Instellingen > Apps > Standaard-apps of tik op de tip in de House Assistant Companion-instellingen.

Native Help op Put on OS

Horloges hebben we niet weggelaten! Put on OS-apparaten kunnen nu native worden gebruikt gebruik Help ook:

Tekst-naar-spraak-reacties worden rechtstreeks vanaf het horloge uitgesproken, zodat u kunt luisteren in plaats van naar bevestiging te zoeken.

Internet als bij de telefoons is het mogelijk om House Assistant als jouw functie in te stellen standaard digitale assistent van het horloge. Als u op de kroon drukt of de knop op uw horloge ingedrukt houdt, wordt Help nu weergegeven!

Screenshot van native Assist op Wear OS
Native Help op Put on OS

Zin triggers

Terwijl aangepaste zinnen al onderdeel waren van Help, moesten ze YAML handmatig bewerken. Met de nieuwe zin set offkunt u nu aangepaste zinnen rechtstreeks in de gebruikersinterface toevoegen:

Schermafbeelding van het maken van zintriggers
Configureer uw eigen zinnen om elke actie in de automatiseringseditor te activeren

Deze zinnen hebben voorrang op de ingebouwde opdrachten en werken overal waar Help werkt. Sommige foundation sjabloonsyntaxis beschikbaar is, zoals het markeren van delen van de zin als optioneel.

Hulpprogramma voor foutopsporing

De House Assistant-gemeenschap is tough aan het werk met vertalen algemene sensible home-opdrachten. Om bijdragers te helpen, hebben we een “Help”-ontwikkelaarstool waarmee je zinnen kunt testen zonder de opdrachten daadwerkelijk uit te voeren:

Screenshot van de Assist-ontwikkelaarstool
Check het begrip van zinnen met de Help-ontwikkelaarstool

Voor elke testopdracht of -vraag kunt u het volgende achterhalen:

 • Welke bedoeling zou worden geactiveerd met zijn slotwaarden
 • Welke entiteiten zouden het doelwit zijn
 • Of elke getargete entiteit wel of niet overeenkomt (alleen zoekopdrachten)

Stemmen uit de Piper-gemeenschap

Pijper is een tekst-naar-spraaksysteem gemaakt door Nabu Casa, ontworpen om lokaal op de Raspberry Pi 4 te draaien. Sinds de introductie in hoofdstuk 2 heeft Piper snel gegroeid met adoptie in de open source-gemeenschap academische wereld.

Piper-logo

De komende launch van de Piper-add-on voor House Assistant 2023.8 ondersteunt 23 talen en meer dan 70 verschillende stemmen. Dit omvat stemmen van 7 gloednieuwe spraakdatasets bijgedragen door de House Assistant-gemeenschap. Deze datasets zijn door Nabu Casa verzameld en aan het publieke domein geschonken ten behoeve van tekst-naar-spraakonderzoek nu en in de toekomst.

Je kunt gebruiken Piper in automatisering om tekst-naar-spraakaankondigingen te doen, of deze als uw stem te gebruiken een volledig lokale assistent opzetten.

Nieuwe ESPHome-spraakmodi

ATOM Echo slimme luidspreker van M5Stack

Met {hardware} zoals de $ 13 ATOM-echowas het in Hoofdstuk 2 mogelijk om maak een push-to-talk-stemassistent met ESPHome.

Met de nieuwste ESPHome kun je met een druk op de knop beginnen met spreken en de House Assistant het einde van de spraakopdracht laten detecteren. Er is ook een proceed modus beschikbaar, waardoor meerdere gespreksbeurten mogelijk zijn met Help, vergelijkbaar met een analoge telefoon.

voice_assistant:
 microphone: ...
 speaker: ...

binary_sensor:
 - platform: gpio
  pin: ...
  on_click:
   - if:
     situation: voice_assistant.is_running
     then:
      - voice_assistant.cease:
     else:
      - voice_assistant.start_continuous:

ESPHome Voice Assistant-documentatie

Stilte detectie

De nieuwe stemmodi van ESPHome gebruiken House Assistant om het einde van elke spraakopdracht te detecteren. In de configuratie van uw apparaat kunt u nu aanpassen hoeveel stilte nodig is met “Voltooid spreekdetectie”:

Configureer stiltedetectie voor uw ESPHome-stemassistent
ESPHome Voice Assistant heeft twee configuratie-entiteiten om het gedrag in House Assistant te automatiseren

Tot de volgende keer

Dat is het voor hoofdstuk 3! Hartelijk dank aan Joris Pelgröm voor zijn werk aan de Android-app en voor de vele Help-bijdragers. En zoals altijd: bedankt Nabu Casa en alle House Assistant Cloud-abonnees voor het mogelijk maken hiervan.

Wilt u ons werk op het gebied van voice en de verdere ontwikkeling van House Assistant, ESPHome, Z-Wave JS en andere gerelateerde projecten helpen financieren? Abboneer op House Assistant-cloud.

Waar is het wake-word?

Na drie hoofdstukken in het 12 months of Voice is de boodschap van House Assistant-gebruikers en -makers luid en duidelijk: we willen een wake-word voor Help!

In hoofdstuk 4 zullen we ons richten op het leggen van de foundation voor wake-word-detectie. Als onderdeel van de Open huis, zal deze stichting in lijn blijven met onze waarden: privateness, keuze en duurzaamheid. Blijf kijken!

Sommige hyperlinks op deze pagina zijn affiliate-links en aankopen through deze hyperlinks ondersteunen het House Assistant-project.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here