Home Verbouwing Is jouw huis slim? Slimme huistechnologie voor verbonden huizen – Rated Individuals Weblog

Is jouw huis slim? Slimme huistechnologie voor verbonden huizen – Rated Individuals Weblog

0
Is jouw huis slim? Slimme huistechnologie voor verbonden huizen – Rated Individuals Weblog


Foto van een moderne keuken met nieuwe slimme apparaten en keukentafel

Slimme huisautomatiseringssystemen zijn de afgelopen jaren in populariteit gestegen, waardoor het aantal slimme huishoudelijke apparaten dat momenteel op de markt is, is toegenomen. Ze zijn ontworpen om consolation toe te voegen en u de gemoedsrust te geven dat u overal, zelfs op afstand, toegang heeft tot uw thuistechnologie.

Denkt u erover om dit jaar te upgraden naar een verbonden huis? Lees verder voor onze thuisverbindingsgids en bekijk onze lijst met de beste slimme huishoudelijke apparaten waarin u kunt investeren (en hoe u hiervan kunt profiteren).

Waar wacht je nog op… het is tijd om slim te worden!

VIND EEN LOKALE HANDELSPERSONEEL

Hoe u uw huis slim kunt maken

Het eerste dat u hoeft te doen, is een slim ecosysteem kiezen. De meest populaire typen zijn Google Dwelling, Amazon Alexa of Apple HomeKit. Welke je kiest, hangt van een paar dingen af ​​(Apple Homekit kan bijvoorbeeld een goed idee zijn als je veel iPhones en tablets hebt, terwijl Dwelling van Google een betere keuze is als je een Android-gebruiker bent).

Als u dit doet, zorgt u ervoor dat alles in uw huis soepel verloopt, hoewel de meeste apparaten van derden meestal compatibel zijn met een reeks ecosystemen. Volg eenvoudigweg de installatie-instructies die bij welk ecosysteem u ook kiest.

U kunt uw ecosysteem beheren through uw smartphone. Om het maximale uit uw apparaten te halen, is het echter een goed idee om overal in uw huis een reeks slimme luidsprekers en slimme schermen te hebben, zodat u al uw apparaten kunt bedienen through stembediening (zodat u niet hoeft te schreeuwen) maar ook met touchscreens.

Zodra deze zijn ingesteld, kunt u al uw slimme apparaten (through een internetverbinding of Bluetooth) zowel binnen als buiten uw huis bedienen en zelfs geautomatiseerde taken instellen om uw leven gemakkelijker te maken.

Afbeelding van een persoonlijke assistent-luidspreker van Amazon Alexa op houten tafel

Zodra u dit heeft ingesteld, kunt u een reeks slimme producten kopen die u in uw huis kunt integreren. Hieronder hebben we een lijst samengesteld met de belangrijkste slimme verbeteringen die u dit jaar aan uw huis kunt aanbrengen…

1. Slimme verlichting

Bent u ooit in mattress gestapt en besefte u dat u weer moest opstaan ​​om het licht uit te doen? We hebben het allemaal weleens meegemaakt. Met slimme verlichting kunt u de verlichting uitschakelen of dimmen met een eenvoudige spraakopdracht.

Slimme lampen worden geleverd met een reeks instellingen en functies, waaronder verschillende gekleurde lampen waarmee u verschillende sferen kunt creëren. Je kunt ook slimme LED-strips krijgen die je onder kasten, achter je television of rond de randen van je plafond kunt bevestigen om een ​​cool impact te creëren.

Veel lampen met slimme technologie hebben een eigen app waarmee je vanaf je smartphone je verlichting kunt personaliseren. Ook kun je er specifieke routines mee instellen, bijvoorbeeld timers voor lampen die op specifieke tijdstippen van de dag aan- of uitgaan, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen.

Neem contact op met een elektricien voor meer informatie over het instellen van slimme verlichting in uw huis.

VIND EEN LOKALE ELEKTRICIEN

Afbeelding van een hand die LED-lichtstrips onder de kast installeert

2. Slimme beveiliging

Slimme technologie kan ook worden gebruikt houd u en uw eigendommen veilig. U kunt bijvoorbeeld een slimme deurbel installeren waarmee u vanaf uw mobiele telefoon kunt zien wie uw voordeur nadert. Ze bieden u ook de mogelijkheid om rechtstreeks vanaf uw telefoon te spreken met degene die aanbelt.

Beveiligingscamera’s Met sensible residence tech kunt u uw huis ook op afstand bewaken en bewegingsmeldingen ontvangen. Beveiligingscamera’s voor binnenshuis kunnen u ook helpen uw kinderen en huisdieren in de gaten te houden.

Door slimme sloten te installeren, kunt u uw voordeur vergrendelen en ontgrendelen met uw smartphone, pincodes of biometrische authenticatie.

Tenslotte, geavanceerd beveiligingsalarmen zal u en de politie op de hoogte stellen van een overtreding. We raden u aan te investeren in raam- en deursensoren voor een further beveiligingslaag, omdat deze u through uw mobiele telefoon op de hoogte stellen als iemand een toegangsdeur opent of ermee knoeit.

Zoek een plaatselijke beveiligingsspecialist om de verdediging van uw huis te verbeteren.

VIND EEN INSTALLATEUR VAN EEN BEVEILIGINGSSYSTEEM

Afbeelding van beveiligingscamera's CCTV-bewakingscamera's

3. Slimme detectoren

Jouw rook alarm En koolmonoxidedetector zijn essentiële veiligheidsvoorzieningen in uw huis. Dus waarom zou u ze niet slim maken voor further veiligheid?

Slimme detectoren activeren niet alleen alarmen, maar sturen ook waarschuwingen naar uw telefoon en aangesloten apparaten. Op die manier kunt u zich volledig bewust zijn van eventuele gevaren, zelfs als u niet in de buurt van uw eigendom bent.

Niet alleen dit, slimme detectoren zullen u ook waarschuwen wanneer de batterij van uw alarm bijna leeg is of vervangen moet worden. Slimme modellen zullen zichzelf regelmatig testen om er zeker van te zijn dat ze appropriate functioneren.

Laat de jouwe vandaag nog installeren voor gemoedsrust en consolation:

Afbeelding van een rookmelder

4. Slimme thermostaten

Slimme thermostaten bieden een handige manier om uw verwarming te regelen vanaf uw telefoon of pill. Het mooie is dat je ze overal kunt bedienen, zodat je de verwarming kunt aanzetten als je van je werk naar huis gaat, of op afstand kunt uitschakelen als je dat vergeten bent voordat je het huis verlaat. Daarnaast omvatten andere functies van de slimme thermostaat:

 • Bediening voor meerdere kamers
 • Heetwaterregeling
 • Geofencing (om bij te houden wanneer u uw huis verlaat en betreedt)
 • Tochtdetectie
 • Vakantie- en veiligheidsmodi om uw leidingen te beschermen wanneer u weg bent
 • Gegevensverzameling en suggestions over uw verwarmingsroutines

Houd er rekening mee dat slimme huisthermostaten geen slimme meters zijn, die uw gas- en elektriciteitsmetingen verwerken. Maar internet als slimme meters kunnen ze u ook geld besparen op uw energierekening, doordat ze u helpen bij het controleren en controleren wanneer uw verwarming aan en uit gaat.

Slimme thermostaten werken met Amazon Echo, Google Dwelling en andere soortgelijke ecosystemen, wat betekent dat je ook stembediening kunt gebruiken om je verwarming aan te passen.

Foto van een man die met zijn telefoon een slimme thermostaat aanpast

5. Slimme tuinirrigatie

Met slimme irrigatiesystemen kunt u uw tuin controleren en op afstand bewateren door een schema op te stellen met behulp van een app op uw telefoon. Dit schema is afgestemd op uw planten, bodemtype en waar u woont (weersomstandigheden) die u invult wanneer u de app instelt.

Veel slimme thuismodellen gebruiken lokale weerrapporten en sensoren om aan te passen hoeveel water ze vrijgeven, zodat ze een watercyclus kunnen overslaan als het regent. Vervolgens kunt u gebieden in uw tuin indelen op foundation van de hoeveelheid water die uw verschillende planten nodig hebben.

Slimme irrigatiesystemen zijn geweldig omdat ze waterverspilling helpen voorkomen, waardoor uw planten precies de hoeveelheid water krijgen die ze nodig hebben. Dit helpt u op zijn beurt geld te besparen. Het andere grote voordeel van tuinirrigatie is dat u uw planten niet meer water hoeft te geven, waardoor u tijd overhoudt om meer dingen te doen waar u van houdt.

Praat met een tuinman bij u in de buurt om uw eigen irrigatiesysteem op te zetten.

VIND EEN LOKALE TUINMAN

Afbeelding van een tuinirrigatiesysteem dat het gazon en de planten water geeft

6. Slimme technische apparaten

Zodra u uw ecosysteem heeft opgezet, zijn er heel veel verschillende slimme huishoudelijke apparaten waarin u kunt investeren om uw huis slim te maken. Hieronder hebben we een lijst samengesteld met de meest populaire opties die u kunt overwegen, die u allemaal tijd kunnen besparen en uw leven comfortabeler kunnen maken…

 • Slimme koelkasten – gebruik het touchscreen-display om boodschappenlijstjes te maken, vervaldatumherinneringen in te stellen en vanaf uw telefoon naar de binnenkant van uw koelkast te kijken
 • Slimme wasmachines voor thuis – kunnen worden bediend vanaf uw telefoon, geven u een melding wanneer uw was klaar is en regelen het water- en energieverbruik afhankelijk van de hoeveelheid wasgoed die erin zit
 • Slimme drogers – geven u een melding wanneer uw wasgoed klaar is met drogen en stellen u in staat de droger op afstand te bedienen
 • Good Dwelling-ovens – kunnen op afstand worden bediend en bieden ook precisiekoken through een app
 • Slimme vaatwassers – kunnen op afstand worden bediend en u kunt de cycli en het wasmiddelniveau vanaf uw telefoon volgen
 • Slimme stofzuigers voor thuis – robotstofzuigers kunnen vanaf uw telefoon worden bediend, (soms) worden geïntegreerd met stemassistenten en u kunt een ‘kaart’ of route maken die de stofzuiger door uw huis kan nemen

Daarnaast kun je een slimme broodrooster, een slim koffiezetapparaat, een slimme slowcooker, een slimme luchtreiniger, een slimme plafondventilator, een slimme luchtbevochtiger en nog veel meer krijgen!

Bedien uw huis soepel en efficiënt met behulp van slimme technologie. Hulp nodig bij het installeren van uw nieuwe slimme huishoudelijke apparaten? Een klusjesman kan u helpen, vraag gewoon een offerte aan om aan de slag te gaan…

VIND EEN LOKALE HANDYPERSON

Foto van een vrouw die haar telefoon gebruikt om haar slimme wasmachine te bedienen

Van het voor u bewateren van uw tuin tot het controleren van uw huisdieren terwijl u aan het werk bent: de voordelen van slimme technologische apparaten zijn eindeloos. Ze kunnen u tijd besparen, uw energierekening verlagen en de veiligheid van uw huis vergroten. En dat allemaal met een paar tikken op uw mobiele telefoon.

Start dit jaar met het upgraden naar een verbonden huis door met een plaatselijke vakman te praten en een offerte aan te vragen.

VIND EEN LOKALE HANDELSPERSONEELLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here