Home Reis Hoe u een professionele oppas kunt worden (en in het buitenland kunt wonen)

Hoe u een professionele oppas kunt worden (en in het buitenland kunt wonen)

0
Hoe u een professionele oppas kunt worden (en in het buitenland kunt wonen)


Word Au Pair of Nanny
Hoe u een au pair of oppas kunt worden

Ontdek wat er nodig is om een ​​professionele oppas of au-pair te worden voor rijke gezinnen die in het buitenland wonen, terwijl ze tot €100.000 per jaar verdienen. Waar u banen, benodigde kwalificaties en meer kunt vinden.

Wilt u dit jaar van baan veranderen? Misschien vind je er een die dat wel doet meer reizen? Vind jij het leuk om met kinderen te werken?

Wat als u al het bovenstaande zou kunnen doen en daarbij veel geld kunt verdienen? Welkom in de wereld van VIP Nannies & Au-Pairs.

In deze gids leg ik uit hoe je het beste een VIP-leraar, au-pair of au-pair kunt vinden en aangenomen kunt worden oppas banenen – gaandeweg – waarom je wel (of misschien niet) in deze branche wilt werken.

Nanny-taakgids voor 2022

Kinderopvang voor rijke mensen: VIP Au-Pair

Als je er nog niet van overtuigd bent dat dit allemaal haalbaar is, ga dan naar Google en zoek snel naar ‘VIP nanny company’, of bekijk de salarissen voor nanny-, gouvernante- en tutorbanen.

Je zult zien dat salarissen van £1000 of $1400 per week vrij gebruikelijk zijn voor fulltimebanen.

Maar als je de felbegeerde zescijferige reeks van Engelse les-, bijles- en oppasbanen wilt bereiken, moet je wat additional onderzoek doen naar bepaalde locaties en begrijpen wat het werk precies inhoudt.

Nanny, au pair, gouvernante, docent

Al deze termen beschrijven een vergelijkbare rol. Betaald worden om voor de kinderen van anderen te zorgen terwijl je ook bij het gezin woont (en reist). Deze banen zijn voor zowel vrouwen als mannen.

De bestbetaalde banen zijn meestal particuliere, buitenlandse functies die kinderen begeleiden of oppassen voor een UHNW-gezin (Extremely Excessive Web Price). Het is een vrij eenvoudig idea.

Rijke gezinnen begrijpen dat Engels een waardevolle taal is die hun kinderen kunnen leren.

Ze weten dat hun kinderen betere kansen zullen hebben om in het buitenland te studeren of te werken, of dat ze gewoon comfortabeler zullen reizen als ze goed Engels spreken.

Voor gezinnen die Engels niet als moedertaal hebben, maar wel over de financiële middelen beschikken om eersteklas onderwijs te betalen, is het inhuren van een privéleraar of oppas uit de Verenigde Staten, Canada of het Verenigd Koninkrijk vaak de oplossing.

Een oppas of docent Engels op moedertaalniveau die 40-50 uur per week met hun kinderen werkt, kan deze VIP-kinderen het soort meeslepende ervaring bieden waardoor ze snel vloeiend Engels leren spreken, en uiteindelijk worden ze opgevoed met het spreken van Engels met een zuiver accent. als een autochtoon.

Voor veel rijke households in het buitenland is dit een behoorlijk prestigieuze aangelegenheid.

Het leven van een professionele oppas

Werken als oppas
Werken als Nanny in het buitenland

De dagelijkse ervaring voor een oppas omvat onder meer het ‘s ochtends ophalen van de lading (of ladingen), het wassen, aankleden, ontbijten en naar de kleuterschool of crèche gaan, en dan waarschijnlijk een pauze.

In de middag misschien wandelingen, spelletjes, kleine uitstapjes en dan de avondroutine waarbij het variety klaar wordt gemaakt om naar mattress te gaan.

Een bijlesleraar (of ‘gouverneur’) kan zich meer richten op naschoolse sporten, spelletjes, huiswerkbegeleiding en lezen, terwijl hij ondertussen Engels spreekt. En natuurlijk meegaan op de vakanties van het hele gezin.

De voordelen van dit soort werk zijn onder meer de voor de hand liggende goede salarissen (voltijds werk begint meestal bij een minimal van £ 1000 of $ 1400 per week), wereldwijde reizen naar luxe resorts (de Malediven, Zuid-Frankrijk en Dubai zijn populaire keuzes hiervoor soorten rijke households) en zelfs incidentele bonussen. Klinkt finest goed, toch?

Waar wonen rijke gezinnen?

Dit is eigenlijk vrij eenvoudig te beantwoorden. De finest betalende locaties voor docenten en kindermeisjes die voor internationale VIP-families werken, zijn meestal:

  • Rusland (voornamelijk Moskou en Sint-Petersburg)
  • De VAE (meestal Dubai en Abu Dhabi)
  • Zuid-Frankrijk (Monaco en omliggende gebieden).

Uiteraard is deze lijst niet uitputtend. Hoewel de hierboven genoemde gebieden het meest voorkomen, zijn er meer nichelocaties zoals Londen of New York (internationale gezinnen die daarheen zijn verhuisd maar nog geen Engels op moedertaalniveau hebben), Parijs, Lagos en nog veel meer.

De meeste grote internationale steden zullen een soort markt hebben voor VIP-oppas of bijles, het is gewoon een kwestie van op de juiste plek zoeken.

De conclusie is; Bij bijna al dit soort functies zijn reizen en verhuizingen betrokken. Als je een baan als deze wilt, zorg er dan voor dat je echt klaar bent om een ​​buitenlands contract aan te gaan en bereid jezelf dienovereenkomstig voor.

Oké, dus je houdt van reizen en avontuur en je vindt het leuk om met kinderen te werken. Wat is de volgende stap?

Kwalificaties en relevante ervaring

Het is belangrijk om realistisch te zijn: het is zeer onwaarschijnlijk dat je een rijke VIP-werkgever zult vinden die bereid is je $100.000 per jaar te betalen om met hun gezin te werken als je geen ervaring of kwalificaties hebt.

Tijd om wat te gaan halen! De te behalen kwalificaties variëren voor een oppas of een tutor. Een nanny-aanvrager heeft idealiter een diploma in vroege jaren, kinderonderwijs of iets dergelijks om een ​​salaris op het hoogste niveau te krijgen.

Het is echter mogelijk om kortere oppascursussen en certificeringen te volgen. A CACHE-certificaat zou een goed start zijn voor nanny’s in Groot-Brittannië, maar er is een grote verscheidenheid aan opties: ga naar Google om nanny-cursussen bij jou in de buurt te vinden.

Idealiter zou je ook een soort antecedentenonderzoek laten doen (veel instanties zullen hierom vragen) en een EHBO-certificering zou ook nuttig zijn.

Voor docenten: een paar jaar Engelse bijles aan de doelgroep van jouw doelgroep, evenals een TEFL-, TOEFL- of CELTA-certificaat is over het algemeen voldoende. Je kunt deze cursussen op faculty of on-line volgen. Een diploma in onderwijs, talen of kinderonderwijs zou nog beter zijn.

Met volledige onderwijskwalificaties kunt u uw salarispotentieel maximaal benutten.

Ook moet je minimaal een paar jaar werkervaring hebben. Hoe langer de termijn, hoe beter; een jaar of langer in een stabiele positie laat aan gezinnen of werkgevers zien dat je betrouwbaar en betrokken bent en geschikt bent voor hun gezin.

Gezinnen willen geen oppas of bijlesdocent die na een maand of twee vertrekt, tenzij ze zich specialiseren in zomerstages.

Je hebt referenties nodig van eerdere werkgevers (niet noodzakelijkerwijs VIP), dus zorg ervoor dat je iemand klaar hebt staan ​​om met het bureau of met een potentiële nieuwe baas te praten.

Als algemene vuistregel geldt: hoe beter uw kwalificaties en ervaring, hoe groter de kans dat u een VIP-oppas- of tutorpositie vindt.

Maak een uitzonderlijk CV/cv

Het eerste dat u op uw CV moet zetten, zijn uw kwalificaties en ervaring (zoals hierboven). Familiewerkgevers zullen doorgaans ook graag een foto hebben om te ‘visualiseren’ hoe jij in hun leven zou kunnen passen, dus lach op je CV-foto en draag iets slims en verstandigs, schoons en professioneels.

Je CV moet wat persoonlijke informatie over jou bevatten (maar houd het professioneel, dit is niet de plek voor sentimentele jeugdherinneringen) en informatie over eventuele buitenschoolse vaardigheden die je bezit.

De kindermeisjes en docenten die de hoogste salarissen krijgen, hebben meestal muzikale of sportieve vaardigheden, of de mogelijkheid om naast Engels een tweede of derde taal te spreken. Alles wat je hier kunt bedenken (piano, yoga, schaken, Spaans) dat je theoretisch aan een variety zou kunnen leren, is een bonus.

Als alles in elkaar zit, magazine je CV maximaal 2 pagina’s groot zijn (niet langer, verwijder informatie die niet related is). Schrijf een sollicitatiebrief per e-mail waarin u uzelf voorstelt, voeg enkele foto’s toe waarop u werkt met (of gewoon tijd doorbrengt met) kinderen, voeg uw CV toe, kopieën van uw kwalificatiecertificaten en uw referenties en uw sollicitatiepakket is klaar om te gebruiken.

Waar u geweldige oppasbanen kunt vinden

Kinderopvang banen
Waar u oppasbanen kunt vinden

Nu u uw sollicitatiepakket heeft voorbereid, moet u gaan zoeken naar geschikte functies.

Een van de beste plaatsen om te beginnen is, zoals gewoonlijk, web. Zowel vacaturesites als bureaus kunnen hier je vrienden zijn. Vacaturesites zoals Banen in de kinderopvang hebben verschillende functies bij VIP-bureaus.

U kunt ook op Google gaan en zoektermen als ‘VIP-oppaswerk’ of ‘VIP-begeleiding’ gebruiken om toegang te krijgen tot individuele bureaus. U kunt het beste uw CV en documenten uploaden naar vacaturesites of ze als pakket naar individuele bureaus e-mailen.

Kijk eens rond op de vacaturesites en bureaus zelf en ontdek welke voorwaarden er worden aangeboden. Kijk naar schema’s, verantwoordelijkheden en let goed op de leeftijden van de aanklager en de werkvereisten, en kijk of je functies kunt vinden die je bijzonder interesseren.

Wat zijn de nadelen?

We hadden het hierboven over de ‘professional’s’; dit is waarschijnlijk een goed second om de gevreesde ‘nadelen’ te benoemen. Werken met een gezin kan twee kanten op gaan. Misschien heb je een fantastische werkgever, of een vreselijke.

Zeker weten dat:

a) Je voelt je op je gemak en hebt er vertrouwen in dat dit een echte baan is (99% kans dat dit zo is, maar voor het geval dat). Praat tijdens het proces met echte mensen en doe zoveel mogelijk achtergrondonderzoek naar het bureau/de functie.

b) Je bent klaar voor wat een andere cultuur zou kunnen zijn, heimwee, de mogelijkheid dat mensen geen goed Engels spreken waar je naartoe gaat.

c) U bent zich bewust van de mogelijkheid dat de kinderen die u oppast of begeleidt, zich slecht gedragen, slecht opgevoed zijn of gewoonweg onaangenaam zijn.

Hoewel dit mogelijkheden zijn waar u rekening mee moet houden, wil dat niet zeggen dat werken voor een gezin een slecht idee is. Integendeel, een goede werkgever met goed opgevoede kinderen kan een gelukkig beroepsleven met zich meebrengen dat je een fantastisch salaris oplevert, en ik ken persoonlijk veel mensen in deze situatie.

Het is belangrijk om je bewust te zijn van mogelijke valkuilen, dit soort werk met een open geest te benaderen en bereid te zijn om terug te vallen als de functie niet helemaal is wat je had verwacht. Als je sollicitatiegesprek goed verloopt, probeer dan een vaste proefperiode huge te leggen, zodat je de tijd hebt om te begrijpen of de functie geschikt voor je is.

Het interviewproces

Een professioneel sollicitatiegesprek is de volgende stap als het bureau of de werkgever jouw profiel leuk vindt. Uw sollicitatiegesprek zal persoonlijk plaatsvinden (indien lokaal) of (veel waarschijnlijker na de COVID-19-crisis) through Skype, Zoom of een vergelijkbaar videoconferentieplatform.

Zorg dat je op tijd bent! Het is enorm onprofessioneel om te laat te komen voor je sollicitatiegesprek, dus maak deze fundamentele fout niet.

Je moet ook goed gekleed en goed voorbereid zijn. Zorg ervoor dat uw WiFi-verbinding goed is en zorg ervoor dat niemand u zal onderbreken, zowel telefonisch als persoonlijk. Zorg voor goede verlichting en houd pen en papier bij de hand om aantekeningen te maken.

Als uw sollicitatiegesprek voor een specifieke functie is (in plaats van een algemeen ‘welkom bij ons bureau’-interview), bedenk dan vragen die u misschien wilt stellen om een ​​beetje oprechte interesse in de functie te tonen). Oh, en vergeet niet te glimlachen!

Proefperiode oppas

Dus als je een goed cv hebt opgesteld en succesvol hebt gesolliciteerd, dan is het tijd voor de laatste stap: een proefperiode.

Als u lokaal bent, gaat u er meestal op eigen gelegenheid naartoe. Als het een lange weg is (of naar het buitenland), zal een goede werkgever dit doorgaans regelen en voor u betalen, samen met eventuele visa die u nodig heeft.

Proefperioden dienen altijd betaald te worden; bespreek dit met het bureau waarmee u werkt. Belangrijke ideas voor uw proefperiode zijn onder meer:

a) Kom in geen geval te laat! Het is beter om er een kwartier eerder te zijn en een boek mee te nemen.

b) Wees voorbereid – neem geschikte boeken en spelletjes mee die passen bij jouw niveau of het niveau van je leerling, evenals buitenkleding voor jezelf voor het geval je buiten bent

c) Kleed je fatsoenlijk, wees schoon, draag niet te veel parfum of aftershave, en – nogmaals – lach!

Vraag aan het einde van je eerste dag je werkgever om suggestions als je de kans krijgt. Vergeet niet dat de proef internet zo goed voor u is om te zien of u zich op uw gemak voelt als voor de werkgever. Dus als de functie je niet bevalt, meld je dan niet aan – er zullen nog andere zijn!

En als u een baan aangeboden krijgt, zorg er dan voor dat het uitzendbureau waarmee u werkt u een contract geeft en dat de voorwaarden duidelijk en beknopt zijn, vooral wat betreft salaris, rooster, werktijden en vakantievoorwaarden.

Succes!

LEES MEER DIGITALE NOMADENARTIKELEN

Ik hoop dat je genoten hebt van mijn gids over hoe je een oppas of au pair kunt worden! Hopelijk vond je het nuttig. Hier zijn nog een paar artikelen die reislust opwekken en die ik je aanbeveel om hierna te lezen:


Heeft u vragen over werken als nanny of au pair in het buitenland? Hoe zit het met andere suggesties? Neem deel aan het gesprek Fb, Instagramof Twitteren delen!LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here