Home Gezondheid Heerlijke Mexicaanse warme chocolademelk – Wellness Mama®

Heerlijke Mexicaanse warme chocolademelk – Wellness Mama®

0
Heerlijke Mexicaanse warme chocolademelk – Wellness Mama®


Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat we bijna allemaal wel een kopje hebben gedronken hete chocolademelk op een gegeven second. Toen ik jonger was, betekende dat een pakje warme chocolademelk die in water werd geroerd met wat met glucosestroop beladen marshmallows erop. Terwijl de kinderen en ik genieten van gewone warme chocolademelk, wilde ik de zaken eens veranderen en wat Mexicaanse warme chocolademelk proberen.

Er gaat niets boven het nippen van warme chocolademelk met wat zelfgemaakte marshmallows terwijl we kerstversiering maken of lekker liggen met een boek!

Inhoudsopgave(Verbergen)(Present)

Wat is Mexicaanse warme chocolademelk?

In Mexico is warme chocolademelk een veel voorkomende drank aan de ontbijttafel en op speciale feestdagen zoals Kerstmis. In tegenstelling tot de superzoete Amerikaanse versie begint Mexicaanse warme chocolademelk met authentieke Mexicaanse chocolade.

Het wordt geleverd in een ronde pill en omdat de cacaobonen steengemalen zijn, heeft het een meer ruwe textuur. Enkele populaire merken zijn Abuelita en Ibarra. Ik heb hier echter Taza-chocolade gebruikt omdat ze biologisch en fairtrade zijn (plus alle andere goede dingen).

De bitterzoete chocolade wordt gecombineerd met romige melk en kruiden om het een beetje kick te geven. Traditioneel wordt het opgeschuimd met een houten garde, een zogenaamde molinillo, maar je kunt ook een gewone garde of een staafmixer gebruiken.

Ingrediënt opties

Voor authentieke Mexicaanse warme chocolademelk worden de ronde tabletten gebruikt, maar je kunt ook chocoladestukjes en/of ongezoet cacaopoeder gebruiken. De textuur zal niet helemaal hetzelfde zijn, maar het is nog steeds een heerlijke optie. In de chocoladeschijfjes die ik heb gebruikt zitten chilipepers, dus als je gewone chocoladestukjes gebruikt, zorg er dan voor dat je een flinke snuf chilipoeder aan je warme chocolademelk toevoegt.

De korreligere textuur van de Mexicaanse chocolade zakt enigszins naar de bodem van de warme chocolademelk, maar dit is normaal. Je kunt een lepel in je drankje bewaren om te roeren als dat nodig is, of een kaneelstokje als roerstaafje gebruiken.

Ik heb hier rauwe, grasgevoerde volle melk gebruikt, maar kokosmelk werkt ook. Je kunt ook amandelmelk gebruiken, maar in dit recept is die lang niet zo rijk en romig.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here