Home Zelfverbetering Focus om te winnen

Focus om te winnen

0
Focus om te winnen


Iedereen kan nee zeggen tegen slechte ideeën, maar alleen een gefocust persoon kan nee zeggen tegen goede ideeën. Focus gaat over nee zeggen.

Toen Jonny Ive sprak over een van de grootste reduce die hij van Steve Jobs leerde, zei hij dat het focus was.

Dit klinkt heel simplistisch, maar het schokt me nog steeds hoe weinig mensen dit daadwerkelijk beoefenen, en het is een strijd om te oefenen, maar dit is een kwestie van focus.

Banen waren de meest gefocuste persoon in de wereld.

Focus is geen lichtschakelaar die je kunt in- en uitschakelen wanneer je maar wilt. Het is iets dat je elke dag moet oefenen.

Focus is niet iets waar je naar streeft… of dat beslis je op maandag. Het is iets wat je elke minuut doet.

Jobs testte mensen vaak en vroeg hen: ‘Tegen hoeveel dingen heb je nee gezegd?’ Ive moest antwoorden, maar hij meende het niet, en Jobs las hem dwars door hem heen.

Ik zou deze opofferende dingen hebben, omdat ik er heel eerlijk over wilde zijn. En dus zei ik: “Wel, ik zei nee tegen dit en nee tegen dat.” Maar hij wist dat ik sowieso niet vaag geïnteresseerd was in die dingen, dus er was geen echt supply.

Wat focus betekent is nee zeggen tegen iets waarvan je, met elk bot in je lichaam, denkt dat het een fenomenaal idee is en je wordt wakker terwijl je erover nadenkt, maar je zegt er nee tegen omdat je je op iets anders concentreert.

Een wereld met overvloedige kansen werkt armoede aan toewijding in de hand. En zonder toewijding kun je geen focus hebben.

Filteren met focus

De neiging van mensen en organisaties is om de focus te verliezen. Een manier om uitmuntende mensen te identificeren is dus aan de hand van hun vermogen om zich ergens voor langere tijd aan te binden en zich ergens op te concentreren.

De enige mensen die je moet aannemen, zijn gefocuste mensen. De enige concurrenten waar u zich zorgen over hoeft te maken, zijn de gefocuste concurrenten.

Mensen verliezen van nature hun focus als ze vergeten dat focus betekent nee zeggen tegen goede kansen en goede mensen. Gemiddelde ideeën zijn overal en ze proberen je binnen te halen. Hoe succesvoller je bent, hoe meer mensen met je willen samenwerken. Als je ja zegt tegen gemiddelde ideeën, verlies je al snel de ruimte en tijd die je nodig hebt om geweldige ideeën uit te voeren.

Organisaties verliezen op veel manieren hun focus, maar degene die de meeste schade veroorzaakt is de bureaucratie. Een organisatie waar commissies beslissingen nemen, zal uiteindelijk altijd de focus verliezen. Wanneer een organisatie de focus verliest, opent dit de deur voor concurrenten die zich kunnen concentreren.

Focus is moeilijk, en omdat het moeilijk is, creëert het ook een verborgen plek om kansen te vinden.

Ideeën vinden

Omdat focus betekent dat je nee moet zeggen, betekent dit ook dat echt slimme mensen en sterke concurrenten nee zeggen tegen echt goede ideeën.

Als je iemand bent die je weg probeert te vinden in een organisatie, is het de moeite waard om na te denken over de meest gefocuste mensen om je heen en het beste idee waar ze niet aan werken. Hoewel ze het misschien niet direct zeggen, laten ze wel aanwijzingen achter.

Als u een bedrijf bent, is het de moeite waard om na te denken over wat uw sterkste concurrentie niet doet. Je kunt dit vaak achterhalen door slim gerichte mensen van een ander bedrijf te interviewen.

Energie in resultaten

Als je om je heen kijkt, zul je merken dat de mensen en organisaties die het snelst bewegen de gefocuste zijn. Ze concentreren zich niet alleen op een paar ideeën, maar binnen de reikwijdte van die ideeën kunnen ze zich ook concentreren op de belangrijkste variabelen.

Het identificeren van de variabelen die er toe doen, komt met focus. Wanneer je je ertoe verbindt om in een probleem te leven, begrijp je er dingen van die de toerist niet kan.

Focus zet energie om in resultaat. Waarom zou je tijd besteden aan je vijfde belangrijkste idee? Alle energie die naar iets gaat dat niet het belangrijkste is, gaat ten koste van het allerbelangrijkste.

Beperk de focus. Verhoog de standaard. En onderscheid jezelf.

(Deel dit artikel op Twitter.)

Voetnoten:

  • Interview met Jonny Ive (https://twitter.com/JonErlichman/standing/1404479095472373761).
  • Interview met Michael Lombardi – over hoe de New England Patriots zich slechts op acht groups concentreerden omdat de cultuur en focus op de andere groups er gewoon niet was.
  • Toen ik hier meer over zocht, vond ik enkele gedachten van Paul Graham, met title deze (https://twitter.com/paulg/standing/1335172080271319043). Naval zei ook iets soortgelijks (https://twitter.com/naval/standing/745430655077486594).
LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here