Home Geschiktheid Enkele interessante testresultaten – BionicOldGuy

Enkele interessante testresultaten – BionicOldGuy

0
Enkele interessante testresultaten – BionicOldGuy


Ik heb onlangs een aantal interessante medische testresultaten gehad. De eerste was mijn jaarlijkse echocardiogram. Ik ben vandaag bij mijn cardioloog geweest en hij heeft bevestigd dat alles in orde is, behalve dat er wat lekt langs de randen van mijn vervangende aortaklep, geclassificeerd als “gentle tot matig”. Ik ontdekte dat een jaar geleden voor het eerst en mijn arts bevestigde dat er niets is om je zorgen over te maken, omdat ik asymptomatisch ben en er geen merkbaar diastolisch geruis is. Hij bevestigde dit destijds door het met mijn hartchirurg te bespreken. Wat betreft de symptomen zoals het vasthouden van vocht of buiten adem raken, of afnemende inspanningscapaciteit, heb ik geen van deze. Als het lekken in de toekomst voldoende toeneemt, kan het nodig zijn een operatie te ondergaan om de klepvervanging opnieuw uit te voeren.

Mijn cardioloog heeft ook mijn bloedonderzoek gecontroleerd. In augustus was mijn ldl cholesterol geweldig, totaal 146, LDL (“slecht”) 79 en HDL (“goed”) 38. Hij was blij met al deze waarden, hoewel het “goede” iets hoger kon zijn. Maar mijn triglyceriden waren 203, en zouden onder de 150 moeten zijn. Ik zei dat mij dat in het verleden is overkomen, en ik kon het opruimen met een dieet door minder junk-koolhydraten zoals koekjes te eten, wat ik een paar maanden heb geprobeerd. Mijn herhalingstest van vorige week kwam uit op een totaal van 174, LDL (“slecht”) 107 en HDL (“goed”) 47, maar ik kreeg 102 voor mijn triglyceriden. Dus, goed gedaan met de koekjes, maar het ldl cholesterol is iets slechter, hoewel het ‘goede’ beter is. Hij maakt zich nog steeds geen zorgen, we herhalen het over zes maanden. Ik denk dat ik de ldl cholesterol beter kan krijgen door meer nadruk te leggen op foundation van hele voedselplanten eten, en houd de triglyceriden laag door rommel te vermijden. Als dat niet het geval is, willen we misschien mijn statine wat verhogen.

Mijn laatste recente resultaat was een hersen-MRI. Dit was een vervolg op mijn recente hoofd wond door mijn huisarts. Wat de blessure betreft, was het normaal, heel goed nieuws. Maar het vertoonde enkele afwijkingen: “Milde hersenatrofie en chronische bevindingen ischemische ziekte van kleine bloedvaten.” Mijn cardioloog dacht dat dit normaal leeftijdsgebonden was. Ik zal eens kijken wat mijn huisarts ervan vindt als ik haar maandag zie. Ik vermoed dat ze misschien een vervolgonderzoek bij een neuroloog wil. Zoals je in een hyperlink kunt zien, kan dit, als het voortschrijdt, leiden tot problemen zoals een beroerte of dementie. Preventiemaatregelen zijn onder meer het handhaven van een goed lichaamsgewicht en een goede bloeddruk en lichaamsbeweging, wat ik al doe, en het verlagen van het ldl cholesterol. Dit is dus nog een reden om eraan te werken om dat beter te doen.



LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here