Home Meubilair Eerste ISFD Tom Conley Pupil Scholarship-ontvanger aangekondigd

Eerste ISFD Tom Conley Pupil Scholarship-ontvanger aangekondigd

0
Eerste ISFD Tom Conley Pupil Scholarship-ontvanger aangekondigdMeubelwereldnieuwsbureau op 30-11-2023


Als erkenning voor Tom Conley’s toewijding aan de woninginrichtingsindustrie Internationale Vereniging van Meubelontwerpers® (ISFD) omgedoopt tot hun studiebeurs ter ere van hem. De eerste ontvanger van de ISFD Tom Conley Pupil Scholarship is Penina Bernstein van het tweejarige MFA meubelontwerpprogramma van de Rhode Island College of Design, klasse van 2025.

“Penina is een opmerkelijke en getalenteerde ontwerper die al een indrukwekkend oeuvre heeft geproduceerd”, aldus David Blair, uitvoerend directeur van ISFD. “Na verschillende aanmeldingen te hebben beoordeeld, heeft de commissie Penina bij acclamatie gekozen. Opmerkingen over haar waren onder meer ‘Absoluut’, ‘Oh ja’ en ‘Ze is geweldig.’ We zijn er trots op haar te erkennen, samen met haar uitstekende werk. We hopen dat deze beurs haar zal blijven aanmoedigen om een ​​carrière in de meubelindustrie na te streven en we kijken ernaar uit om in de toekomst meer van Penina te zien.”

Bernsteins reis als meubelontwerper en -maker is nauw verbonden met haar bacheloropleiding beeldende kunst aan de Universiteit van Pennsylvania. Die achtergrond vormde haar benadering van het ontwerpen van meubels en speelde een centrale rol in haar interesse in het vakgebied. Volgens Bernstein: “Ik beschouw meubels als functionele kunst en phrase geïnspireerd door de oneindige manieren waarop een maker de grenzen van sculptuur en functie kan verleggen. Het creëren van objecten die zowel artistiek als nuttig zijn, is voor mij een bron van plezier en opwinding. Ik zoek voortdurend naar manieren waarop een maker het delicate koord van het balanceren van vorm en functie kan bewandelen, zonder ook maar enig compromis te hoeven sluiten. Bij het verkennen van de sculpturale kant van meubelontwerp probeer ik na te denken over hoe elementen als licht en textuur bepalen hoe een kijker een meubelstuk waarneemt en ermee omgaat.”

Bernstein vertelde dat ze gelooft dat het voortzetten van je opleiding een levenslange onderneming is en dat ze het altijd leuk vindt om in de houtwerkplaats te werken. Ze is ook de ontvanger van de Ruth Clark Scholarship voor meubelontwerp in 2023 van de IFDA Instructional Basis. Daarnaast ontving Bernstein in 2021 de Maker of The 12 months Award van Australische houtrecensie voor haar eettafel van notenhout en koper die ze ontwierp en bouwde. Ze eindigde in de high 25 in de categorie wereld en haar stuk werd gepubliceerd in het decembernummer van zowel het gedrukte als on-line journal.

Conley is voormalig president en CEO van de Excessive Level Market Authority en al jarenlang bestuurslid en onvermoeibaar pleitbezorger van ISFD. Ruim tien jaar lang ondersteunde hij professionele woninginrichtingsproductontwerpers en studenten die carrière wilden maken in meubeldesign. Hij heeft het faciliteren van de interactie tussen studenten altijd tot een prioriteit gemaakt, omdat hij wist dat hun ervaringen bij Market en met andere notabelen uit de sector een belangrijk lanceerplatform voor hun carrière zouden kunnen zijn.

De ISFD Scholarship werd in 2010 opgericht door de Raad van Bestuur van de organisatie met de hulp van oude leden Richard en Catherine Frinier. De beurs is opgericht om begaafde studentenontwerpers van scholen in het hele land te ondersteunen en betaalt in het herfstsemester een prijs van $ 2500.


Over ISFD

De Internationale Vereniging van Meubelontwerpers (ISFD) is een vereniging van professionele en studentenmeubelontwerpers op het gebied van woning- en projectinrichting en accessoires. Haar missie is het promoten en bevorderen van uitmuntend design en het verheffen en ondersteunen van de meubelontwerper door middel van netwerken, mentorschap en professionele ontwikkelingsmogelijkheden. De Pinnacle Awards® erkennen elk jaar het allerbeste op het gebied van meubelontwerp, en de INNOVATION + DESIGN-prijzen promoten het uitmuntende werk van ontwerpers-makers. Bezoek ISFD.org voor meer informatie over de organisatie en haar programma’s, of volg de activiteiten op Instagram, Fb, YouTube, LinkedIn En Twitteren.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here