Home Mode Een korte handleiding voor authentieke Louis Vuitton-datumcodes

Een korte handleiding voor authentieke Louis Vuitton-datumcodes

0
Een korte handleiding voor authentieke Louis Vuitton-datumcodes


Wist je dat je meer kunt leren over a Louis Vuitton tassengeschiedenis door naar de datumcode te kijken? Het is de sleutel om erachter te komen wanneer en waar een stuk is vervaardigd. Ook een datumcode is één van de vele aspecten waar wij tijdens onze vakantie naar kijken authenticatie proces. Een van de handigste manieren om te bepalen of een Louis Vuitton-tas authentiek is, is het verifiëren van de datumcode, omdat dit in tegenstelling tot andere merken zoals ChanelLV-portemonnees worden niet geleverd met authenticiteitskaarten.

Louis Vuitton verwerkt sinds het start van de jaren tachtig datumcodes in bijna elke tas, portemonnee, schoenstijl en elk klein leren stuk. Vóór de jaren tachtig bestond er niet zoiets als een Louis Vuitton-datumcode, wat het moeilijk maakt om classic stukken te dateren. Soms zijn datumcodes verborgen en moeilijk te vinden, omdat ze meestal op de voering of op een leren lipje in een zak zijn gestempeld.

Wanneer u zoekt naar een datumcode in een handtas, controleer dan eerst de volgende plaatsen:

  • Op een leren lipje dat in de rand van een binnenzak is gestikt.

  • De onderkant van een leren lipje aan de binnenkant, meestal met een D-ring eraan.

  • Direct op de voering van het stuk, meestal op de binnenrand van een zak, horizontaal of verticaal. *Dit sort datumcode is wellicht het moeilijkst te vinden, omdat deze na verloop van tijd vervaagt.

  • Onder het hangende vak (in het geval van de Speedy- en Neverfull-tasstijlen).

Louis Vuitton heeft de datumcodeconfiguratie meerdere keren gewijzigd, maar de datumcode zal altijd letters en/of cijfers bevatten. Hoewel namaaktassen datumcodes kunnen hebben die authentiek lijken, zijn er nog veel meer particulars waarmee rekening moet worden gehouden bij het beoordelen van de authenticiteit. Hieronder vindt u een korte handleiding voor het ontcijferen van de betekenis van datumcodes en wat de toekomst van datumcodes is vanaf 2021.

(nieuwsbrief)

Start jaren tachtig en daarvoor: geen datumcodes

Louis Vuitton gebruikte vóór 1982 geen datumcodes, daarom kunnen oudere classic stukken niet zo nauwkeurig worden geïdentificeerd als nieuwere.

Datumcodes van 1982 tot midden jaren 80: drie of vier cijfers

Vuitton’s eerste onderzoek naar datumcodes begon in 1982. Deze codes bestaan ​​uit drie- tot viercijferige cijfers en geen letters. De eerste twee cijfers geven het jaar aan, en de laatste een of twee cijfers geven de productiemaand aan.

* De datumcode “853” in het zakje hierboven geeft aan dat het stuk in maart 1985 is gemaakt.

Datumcodes midden tot eind jaren tachtig: drie of vier cijfers met twee letters

Louis Vuitton veranderde het datumcodesysteem halverwege de jaren tachtig door er letters in op te nemen die de fabriekslocatie van productie aangeven. Bij datumcodes uit het start van de jaren tachtig geven de eerste twee cijfers het jaar aan, en de laatste een of twee cijfers de productiemaand.

* De datumcode “874 SL” hierboven geeft aan dat de tas in april 1987 in Frankrijk is gemaakt.

Datumcodes start 1990 tot 2006: twee letters met vier cijfers

Start jaren negentig verplaatste Louis Vuitton de fabrieksletters naar de voorkant van de datumcode en herzag hij het nummeringssysteem. In dit formaat vertegenwoordigen het eerste en derde cijfer de maand, en het tweede en vierde cijfer het productiejaar.

* De datumcode “FL0041” hierboven geeft aan dat de tas in april 2001 in Frankrijk is gemaakt.

2007 tot start 2021: twee letters met vier cijfers (nummersysteem is herzien)

In 2007 veranderde Louis Vuitton het viercijferige nummeringssysteemformaat. In plaats van de maand aan te geven waarin een artikel is vervaardigd, vertegenwoordigen het eerste en derde cijfer nu de week en vertegenwoordigen het tweede en vierde cijfer nog steeds het jaar. De letters vertegenwoordigen nog steeds de specifieke fabriek waar een artikel is vervaardigd.
Een uitzondering op deze regel zijn zonnebrillen. Zonnebrillen kunnen datumcodes hebben met één letter en vier cijfers, iets anders dan elk ander datumcodeformaat.

* De datumcode “AH2105” hierboven geeft aan dat de tas in de 20e week van 2015 in Frankrijk is gemaakt. De twintigste week was in mei van dat jaar.

Tegenwoordig: de RFID-microchip

Na 1 maart 2021 begon Louis Vuitton datumcodes te vervangen door Radio Frequency Identification (RFID)-microchips voor hun artikelen, en vanaf 31 maart zullen alle artikelen niet langer een datumcode bevatten. Met deze verwijdering van datumcodes en de implementatie van deze microchips kunnen alleen Louis Vuitton-winkels de chips scannen om productie-informatie te ontvangen, inclusief naam, datum, materialen en meer over het merchandise. De enige identificatie die deze gadgets zullen blijven bevatten is de ‘made in stamping’, tenzij deze in de VS is gemaakt.

Louis Vuitton datumcode fabrieksgrafiek

Hieronder hebben we een gemakkelijk leesbare grafiek met Louis Vuitton-fabriekscodes toegevoegd.

*Als een artikel opnieuw is gevoerd, geeft Louis Vuitton een nieuwe datumcode af met de fabriekslocatiecode “DK”. Houd er rekening mee dat de fabriekslocatie met de opnieuw aangebrachte datumcode in battle kan komen met de ‘made in’-stempel op de buitenkant van de tas (indien van toepassing). Als een tas bijvoorbeeld opnieuw is gevoerd, kan aan de binnenkant ‘Made in France’ staan, maar op de buitenkant kan nog steeds ‘Made in USA’ staan, passend bij het land van oorspronkelijke herkomst.

Vergeet niet meer te leren over het identificeren van authentieke Louis Vuitton stukken en hoe maak je Louis tas veilig schoon.

Winkel Louis Vuitton

***Couture USA authenticeert alleen gadgets die u bij ons wilt verkopen of verzenden.

Er zijn verschillende bedrijven die authenticatiediensten aanbieden. Mypoupette, CarolDiva en Authenticate4U zijn allemaal gerenommeerde authenticatiebedrijven die uw merchandise graag tegen een kleine vergoeding willen beoordelen. ***

(Bijgewerkt in mei 2021)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here