Home Zelfverbetering 5 pijnlijk duidelijke waarheden die we vaak vergeten als het leven ons in de weg staat

5 pijnlijk duidelijke waarheden die we vaak vergeten als het leven ons in de weg staat

0
5 pijnlijk duidelijke waarheden die we vaak vergeten als het leven ons in de weg staat


5 pijnlijk duidelijke waarheden die we vaak vergeten als het leven ons in de weg staat

De waarheid houdt niet op te bestaan ​​wanneer zij vergeten wordt.

Weet je hoe je iets tientallen keren op tientallen verschillende manieren kunt horen of lezen voordat het uiteindelijk doordringt? De kleine waarheden die hieronder worden opgesomd vallen duidelijk in die categorie: tijdloze levenslessen die velen van ons waarschijnlijk jaren geleden hebben geleerd en waaraan we sindsdien zijn herinnerd, maar die we om welke reden dan ook vaak vergeten in de hitte van het second.

Dit, mijn vrienden, is mijn poging om ons allemaal, inclusief mijzelf, te helpen ‘het te begrijpen’ en ‘het te onthouden’ voor eens en voor altijd… vooral nu we collectief omgaan met de zich ontwikkelende chaos in onze wereld.

1. Het leven is kort en niets is gegarandeerd.

We weten diep van binnen dat het leven kort is en dat de dood ons uiteindelijk allemaal zal overkomen, en toch zijn we oneindig verrast als dat gebeurt. iemand die we kennen. Het is alsof je met een afgeleide geest een entice oploopt en de laatste stap verkeerd inschat. Je verwachtte dat er nog een entice meer zou zijn dan er is, en dus merk je dat je even uit balans bent, voordat je geest weer terugkeert naar de realiteit en hoe de wereld werkelijk is.

Laat die herinnering dus een wake-up name zijn reside jouw leven vandaag! Negeer de dood niet, maar wees ook niet bang voor het leven. Wees bang voor een leven dat je nooit hebt geleefd, omdat je vandaag te bang was om positieve actie te ondernemen. De dood is niet het grootste verlies in het leven, en letsel ook niet. Het grootste verlies is wat er in je sterft terwijl je nog leeft en capabel bent.

Dus zelfs als het leven rommelig wordt, wees moedig, wees moedig, wees doodsbang en zet dan toch de volgende stap. Investeer je hart en ziel in alles wat je voor je hebt. Breng passie in anders gewone momenten… Houd van wat je doet, totdat je kunt doen waar je van houdt. Heb lief waar je bent, totdat je kunt zijn waar je liefhebt. Houd van de mensen met wie je bent, totdat je kunt zijn met de mensen van wie je het meest houdt. Dit is de manier waarop we op een gemiddelde dag meer geluk, kansen en vrede vinden.

2. Binnenkort zal alles weer veranderen.

Omarm verandering en besef dat het nodig is. In het start zal dat niet altijd duidelijk zijn, maar uiteindelijk zijn de meeste vormen van verandering de moeite waard omdat ze ons dwingen te groeien. Houd jezelf dus nu in de gaten…

Wat je vandaag hebt, kan morgen worden wat je had. Je weet maar nooit. Dingen veranderen, vaak spontaan. Mensen en omstandigheden komen en gaan. Het leven stopt voor niemand. Het beweegt zich snel en snelt binnen enkele seconden van kalmte naar chaos, en dit gebeurt elke dag met mensen. Het gebeurt waarschijnlijk nu met iemand in de buurt.

Soms verandert de kortste fractie van een seconde in de tijd de richting van ons leven. Een ogenschijnlijk onschadelijke beslissing doet onze hele wereld opschrikken als een meteoriet die op de aarde inslaat. Hele levens zijn op hun kop gezet, ten goede of ten kwade, op foundation van een onvoorspelbare gebeurtenis. En deze gebeurtenissen vinden altijd plaats – web als al het zinloze geweld en drama dat we vandaag de dag in onze wereld zien.

Dus onthoud gewoon, hoe goed of slecht de situatie nu ook is, deze zal veranderen. Dat is het enige waar u op kunt rekenen. Accepteer het. Ademen. Wees waar je bent. Je bent waar je nu moet zijn. Er is voor alles een tijd en plaats, en elke moeilijke stap is noodzakelijk. Blijf gewoon je finest doen en forceer niet wat nog niet in je leven previous. Wanneer het zo moet zijn, zal het zo zijn.

3. Door je reactie te veranderen, krijg je weer de controle.

Heb geduld met alles wat in je hoofd en hart onvolmaakt of onafgemaakt blijft. En besef dat geduld niet gaat over wachten, maar over het vermogen om een ​​goede houding aan te nemen terwijl je arduous werkt om trouw te blijven aan je intuïtie en waarden. Dit is jouw leven en het wordt bepaald door jouw keuzes. Mogen uw daden luider spreken dan uw woorden. Mogen uw dagelijkse keuzes luider prediken dan uw lippen. Moge je innerlijke gevoel van voldoening uiteindelijk je geluid zijn.

En als je huidige leven je maar één ding leert, laat het dat dan zijn een hartstochtelijke sprong maken is altijd de moeite waard. Zelfs als je geen idee hebt waar je gaat landen – zelfs als er zoveel onbekenden zijn – wees dan dapper genoeg om op te staan ​​en naar je intuïtie te luisteren. Onthoud dat de krachtigste momenten in het leven plaatsvinden wanneer je de moed vindt om los te laten wat niet veranderd kan worden. Omdat, zoals Viktor Frankl zei: als je een situatie niet meer kunt veranderen, phrase je uitgedaagd om jezelf te veranderen – om voorbij het onveranderlijke te groeien. En dat verandert alles! (Opmerking: Marc en ik bespreken dit in meer element in het hoofdstuk Passie & Groei van ‘1000 kleine dingen die gelukkige, succesvolle mensen anders doen’.)

4. De stormen in het leven kunnen een bron van kracht zijn.

Moeilijke tijden zijn als sterke stormen die tegen je aan waaien. En het is niet alleen zo dat deze stormen je tegenhouden van de plaatsen waar je heen wilt. Ze scheuren ook alles van je weg, behalve de essentiële delen van je ego die niet gescheurd kunnen worden, zodat je alleen nog maar de foundation overhoudt van wie je werkelijk bent.

Uiteindelijk besef je dat je hier bent om deze stormen te doorstaan, je tijd op te offeren en je hart te riskeren. Je bent hier om gekneusd te worden door het leven. En als het gebeurt dat je gekwetst wordt, of verraden, of afgewezen, laat jezelf dan rustig zitten met je ogen dicht en denk aan alle goede tijden die je hebt gehad, en alle zoetigheid die je hebt geproefd, en alles wat je hebt geleerd. Vertel jezelf hoe geweldig het was om te leven, open dan je ogen en leef nog wat meer.

Need nooit worstelen zou neerkomen op nooit groeien. Je moet loslaten wie je was, zodat je kunt worden wie je bent. Opnieuw, het is in de diepten van de sterkste en donkerste stormen dat je vaak een onblusbaar licht in jezelf ontdekt, en het is dit licht dat het pad voorwaarts verlicht.

5. Je hebt nu niet alle antwoorden nodig.

Accepteer het gevoel dat je niet precies weet waar je heen gaat, en prepare jezelf om dit gevoel van vrijheid lief te hebben en te waarderen. Need pas als je in de lucht hangt, zonder bestemming in zicht, dwing je je vleugels volledig te openen zodat je kunt vliegen. En terwijl je rondvliegt, weet je misschien nog steeds niet waar je naartoe reist. Maar dat is niet wat belangrijk is. Wat belangrijk is, is het openen van je vleugels. Je weet misschien niet waar je heen gaat, maar je weet dat zolang je vleugels gespreid zijn, de wind je vooruit zal dragen.

Eerlijk gezegd zullen enkele van de grootste resultaten die zich in je leven voordoen, de resultaten zijn waarvan je niet eens wist dat je ze wilde. Zo lang als jij houd je geest open voor nieuwe perspectieven en jezelf vooruitgaan, er zijn echt geen totaal verkeerde afslagen in het leven, alleen paden waarvan je niet wist dat ze voorbestemd waren om te bewandelen. En je weet nooit zeker wat er om de hoek is. Het kan alles zijn, maar het kan ook niets zijn. Je blijft gestaag vooruit glijden, en op een dag besef je dat je een lange weg hebt afgelegd vanaf het punt waar je begon.

Alle particulars terzijde, op een dag zullen alle stukjes samenkomen. Er zullen waarschijnlijk onvoorstelbaar goede resultaten in uw leven plaatsvinden, zelfs als alles niet precies zo verloopt als u had verwacht. En je zult terugkijken op de rommelige tijden die voorbij zijn, glimlachen en jezelf afvragen…

“Hoe ben ik daar in vredesnaam doorheen gekomen?”

Nu is het jouw beurt…

Ja, het is jouw beurt om jezelf genade te schenken voor de keren dat het je aan duidelijkheid ontbrak, en voor de slechte keuzes die per ongeluk anderen of jezelf pijn deden. Gun jezelf de genade omdat je jong, roekeloos en onbewust bent. We hebben allemaal fouten gemaakt, en we zijn allemaal wel eens dwaas en vergeetachtig geweest. Dit zijn allemaal essentiële reduce. En wat op dit second het belangrijkst is, is de bereidheid om ervan te leren en ervan te groeien.

Maar voordat je vertrekt, laat Marc en mij hieronder een reactie achter en laat ons weten wat je van dit essay vindt. Uw suggestions is belangrijk voor ons. 🙂

Welke van de bovenstaande punten resoneerde vandaag het meest?

Tenslotte, als u dit nog niet heeft gedaan, meld u dan aan voor onze free of charge nieuwsbrief ontvang elke week nieuwe artikelen zoals deze in je inbox.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here