Home Zelfverbetering 3 stappen om negatief denken te stoppen

3 stappen om negatief denken te stoppen

0
3 stappen om negatief denken te stoppen


Ben je ooit verdronken in een zee van negativiteit en vraag je je af hoe je kunt ontsnappen aan de meedogenloze vloedgolf van twijfel en oordeel aan jezelf?

Nou, je bent niet de enige. We hebben allemaal final van negatieve gedachten, en het wordt tijd dat we leren hoe we er effectief mee om kunnen gaan.

In deze uitgebreide gids verkennen we drie stappen die u kunnen helpen negatief denken te beheersen, mislukkingen te accepteren en uiteindelijk meer van je doelen bereiken.

https://www.youtube.com/watch?v=PCSgl7uKZUU

Stap 1: Accepteer falen als een natuurlijk onderdeel van het leven

Een van de belangrijkste dingen die we kunnen doen als we met negatieve gedachten omgaan, is dat accepteren Falen is een natuurlijk en noodzakelijk onderdeel van het leven. We vergeten vaak dat falen een idea is dat we in onze eigen geest bedenken, waarbij we willekeurige maatstaven stellen die, als we ze niet halen, ons het gevoel geven dat we verliezers zijn.

Overweeg bijvoorbeeld uw financiële doelstellingen. Als je besluit dat je €50.000 nodig hebt om gelukkig te zijn en je haalt maar €40.000, dan zul je je een mislukkeling voelen. Maar als je je doel vanaf het start op €40.000 stelt, ben je opeens een succes.

Het is cruciaal om dat te begrijpen de doelpalen die we hebben gesteld voor onszelf zijn vaak willekeurig en kneedbaar.

De eerste stap bij het beheersen van negatieve gedachten is om die mentale beelden en normen wat losser huge te houden. Niets blijkt ooit zo goed of zo slecht als we verwachten. Onze geest heeft de neiging om bepaalde gevoelens of verwachtingen te overdrijven en te versterken.

Vergeet niet dat, internet als iedereen, jij zit vol stront soms kan het je helpen de zaken in perspectief te houden.

3 ideeën die uw leven kunnen veranderen

Onderschat nooit de kracht van een idee. Laat uw e-mailadres achter in het onderstaande vak en ik stuur u er drie, waardoor misschien wel alles voor u verandert.

Stap 2: Oefen zelfvergeving

Leren om vergeef jezelf voor je fouten en mislukkingen is een noodzakelijk onderdeel van het beheersen van negatieve gedachten. Het verschil tussen mensen die final hebben van negatieve gedachten en mensen die verder kunnen, is vaak het vermogen om zelfoordelen los te laten.

Om te beginnen met het beoefenen van zelfvergeving, scheidt u de actie van de intentie. Wanneer mensen fouten maken, waren ze meestal oprecht van plan iets goeds te doen. Concentreer u op die intentie en probeer het te begrijpen de motivatie erachter. Als je je eenmaal kunt inleven in je eigen motivaties, zul je het gemakkelijker vinden om jezelf te vergeven.

Trek vervolgens een les uit uw falen. Vraag jezelf af wat je ervan kunt leren, hoe je het de volgende keer beter kunt doen en wat je ervan weerhoudt dezelfde fout opnieuw te maken.

Door waarde te ontlenen aan je mislukkingen, zul je ze gaan zien als kansen voor groei in plaats van als redenen om jezelf in de problemen te brengen.

Stap 3: Beoordeel je negatieve gedachten niet met nog meer negatieve gedachten

Een van de gevaarlijkste valkuilen waarin mensen trappen, is het met nog meer negativiteit beoordelen van hun negatieve gedachten. Hierdoor ontstaat een vicieuze cirkel dat kan moeilijk te doorbreken zijn. U kunt zich bijvoorbeeld onzeker voelen omdat u onzeker bent, of angstig worden omdat u zich angstig voelt.

De sleutel tot het doorbreken van deze cyclus is om negatieve gedachten eenvoudigweg niet negatief te beoordelen. Begrijp dat het is normaal om angst, onzekerheid en andere negatieve emoties te ervaren. Het accepteren van deze gedachten en gevoelens als onderdeel van de menselijke ervaring kan je helpen los te komen uit de spiraal van negativiteit.

De obsessie van onze cultuur met positief denken heeft onrealistische verwachtingen geschapen succes En geluk. Het is essentieel om voel je meer op je gemak met de negatieve aspecten van het leven en begrijpen dat ze een noodzakelijk onderdeel zijn van persoonlijke groei. Het negatieve omarmen stelt ons in staat er de positieve reduce en ervaringen uit te trekken.

Het is dus tijd om te accepteren dat negatieve gedachten niet alleen onvermijdelijk zijn, maar ook nuttig zijn ons helpen groeien als individuen. Door mislukkingen te omarmen, zelfvergeving te beoefenen en onze negatieve gedachten niet met meer negativiteit te beoordelen, kunnen we leren gemakkelijker en gemakkelijker door het leven te navigeren. minder ellende.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here