Home Zelfverbetering 3 reduce voor dit citaat

3 reduce voor dit citaat

0
3 reduce voor dit citaat


Er kunnen affiliate hyperlinks op deze pagina staan, wat betekent dat we een kleine commissie krijgen op alles wat u koopt. Als Amazon Affiliate verdienen we aan in aanmerking komende aankopen. Doe alstublieft uw eigen onderzoek voordat u een on-line aankoop doet.

“Een doel zonder plan is slechts een wens.” – Antoine de Saint-Exupery

Als je ooit Frans hebt gestudeerd, heb je ongetwijfeld van het boek gehoord De Kleine Prins (of, De kleine Prins).

Geschreven door Antoine de Saint-Exupery In 1943 wordt dit boek vaak gebruikt in onderwijsomgevingen, niet alleen om de Franse taal te onderwijzen, maar ook vanwege de rijkdom aan levenslessen. Dit heeft gemaakt De Kleine Prins een van de meest gelezen boeken ooit gepubliceerd, aangezien er jaarlijks meer dan twee miljoen exemplaren van worden verkocht.

Een van de reduce uit dit boek komt voort uit het citaat: “Een doel zonder plan is slechts een wens.”

Dit citaat wordt vaak aangehaald in zakelijke omgevingen bij het ontwikkelen van SMART-doelenmaar kan ook worden toegepast op uw persoonlijke leven.

In dit artikel zullen we kijken naar de drie reduce die we uit dit beroemde citaat kunnen leren en vervolgens enkele aanvullende bronnen bekijken die nuttig kunnen zijn voor iedereen die constructievere doelen probeert te stellen.

Maar laten we dit citaat eerst een beetje opsplitsen.

Hoe ver zal een wens je brengen?

De meesten van ons hebben dromen over persoonlijke en professionele prestaties die we graag ooit zouden willen verwezenlijken, maar die komen niet altijd van de grond omdat we er niet in slagen concrete plannen te maken rond deze visies. Dit is waar uw wensen en uw doelen loskomen van elkaar.

Ik weet zeker dat je hebt overwogen welke drie wensen je zou bedenken als je met een geest te maken kreeg. Terugkijkend: waren deze wensen praktisch? Wilde je de koning/koningin van de wereld zijn of van de ene op de andere dag miljonair worden?

Een wens is vaag, meestal behoorlijk ‘daarbuiten’, en levert op zichzelf zeker geen tastbare resultaten op. Bij uw wensen hoort geen actieplan om ervoor te zorgen dat u krijgt wat u wilt.

Echter, wanneer je dat bent het volgen van de routekaart van een SMART-doelis niet alleen uw doel specifiek, maar er is ook een tijdsbestek waarin uw doel moet worden bereikt, waardoor u een duidelijk antwoord krijgt of uw doel wel of niet is bereikt.

SMART-doelen hebben ook doelstellingen toegevoegd, zodat u alle kleinere taken kent die u moet uitvoeren om uw uiteindelijke doel te bereiken.

Zonder een plan te maken om de kloof tussen uw wensen en uw doelen te overbruggen, geeft u uzelf geen kans om uw dromen werkelijkheid te laten worden.

Laten we eens kijken naar enkele reduce die u uit dit citaat kunt halen.

3 reduce die we kunnen leren: “Een doel zonder plan is slechts een wens”

1. Een doel hebben is het halve werk

Het hebben van doelen in het leven is bewonderenswaardig. Het laat zien dat je je leven op de een of andere manier wilt verbeteren en dat je hoop hebt op een betere toekomst.

Je bent niet tevreden met de establishment. Maar je moet aan je potentiële prestatie werken, wil het meer zijn dan een ideaal.

Als je eenmaal een doel voor ogen hebt, moet je dit opsplitsen in duidelijke stappen die je moet nemen om jezelf een gevoel van richting te geven.

Je moet plannen wat, wanneer, waar en (het allerbelangrijkste) Hoe zodat u niet doelloos ronddwaalt en taken uitvoert die u wel of geen invloed kunnen geven om uw doel te bereiken.

Als je een doel voor ogen hebt, bevindt je je in een passieve ‘denkfase’. Maar zodra u een plan heeft, bevindt u zich in een actieve fase van ‘doen’. Dit is waar je vooruitgang begint te boeken.

2. Uw plan is uw sleutel tot succes

Bedenk eens wat er zou gebeuren als een groep bouwers samenkwam om een ​​huis te bouwen, maar ze hadden geen plan van aanpak.

Ze zijn web begonnen met werken. Zonder plan zou hun werk niet samenhangend en inconsistent zijn, en het zou zeker niet eindigen met een geweldig eindproduct.

Hier zijn enkele manieren waarop een plan u ten goede kan komen:

 • Helpt u de omvang van uw challenge te definiëren
 • Bepaalt en specificeert uw doelstellingen en deadlines
 • Helpt u zich aan een planning te houden (en een funds, indien van toepassing)
 • Helpt u uw voortgang bij te houden
 • Helpt u te anticiperen op eventuele uitdagingen, En Soms worden je doelen groter dan je oorspronkelijk had gepland als je eenmaal begint te werken, en als je daarop kunt anticiperen, kun je het gevoel van overweldiging onderdrukken

Sommige van uw doelen vereisen wellicht een meer gedetailleerde en alomvattende planning dan andere, maar het hebben van de structuur van een plan zal u helpen het eindproduct te bereiken waar u oorspronkelijk op hoopte.

Laten we eens kijken naar enkele voorbeelden.

Denk eerst na of je een persoonlijk doel had: het voltooien van een marathon. Je zou niet zomaar…’meer rennen’. Je zou een trainingsplan ontwikkelen of volgen om je voor te bereiden om die finishlijn te overschrijden.

Je trainingsplan hoeft niet ongelooflijk advanced te zijn, het zou gewoon een progressieve strategie moeten zijn om je lichaam klaar te maken om die 26.2.

Denk nu eens na over het plan dat u zou moeten opstellen om de bedrijfsbrede doelstelling van het verhogen van de klantenbinding met 20% in de komende twee jaar te implementeren. Jouw planning houdt het volgende in:

 • Een SWOT-analyse voltooien
 • Manieren vinden om de snelheid te verhogen waarmee u de problemen van klanten kunt oplossen
 • Mogelijk implementeren van een loyaliteitsprogramma
 • Een wrijvingsloze klantervaring creëren
 • Medewerkers trainen in het bieden van persoonlijke klantervaringen om klantloyaliteit te creëren
 • Het toewijzen van rollen en verantwoordelijkheden aan verschillende medewerkers om proceed vooruitgang te garanderen
 • Enzovoorts…

Beide doelen hebben de nodige plannen, maar het is niet noodzakelijk dat elk doel een extreem uitgebreid plan van aanpak heeft. Laat de planningsfase u er niet van weerhouden uw doelen te stellen.

3. Waar moet je beginnen?

Het creëren van een stevig actieplan begint met het hebben van een duidelijk doel voor ogen. Uw plan zal u uiteindelijk van uw huidige startpunt naar het bereiken van uw doel brengen.

Met een goed opgesteld plan kun je vrijwel elk doel bereiken dat je wilt bereiken. Maar waar start je qua planning?

een doel zonder plan is slechts een wens betekenis in het Hindi | een doel zonder plan is slechts een wensposter | De betekenis van een doel zonder plan is slechts een wens
Door een goed opgesteld plan te maken, kunt u vrijwel elk doel bereiken dat u wilt bereiken.

Schrijven.

Het plannen van de stappen om uw doelen te bereiken kan uw self-discipline vergroten zelfbeheersingmaar de waarheid is, Hoe uw plan is ook een cruciaal onderdeel voor succes.

Een onderzoek uit 2015 ontdekte dat mensen die hun plannen schriftelijk vastleggen 33% meer kans hebben om hun doelen te bereiken. En de afgelopen jaren is het schrijven van plannen om omgekeerde doelen te bereiken heeft aan populariteit gewonnen.

Maar waarom leidt omgekeerde planning tot een grotere motivatie, een hogere verwachting om je doel te bereiken en een verminderd gevoel van tijdsdruk?

Hiervoor zijn drie mogelijke redenen:

1. Door je op het einddoel te concentreren, kun je je toekomstige gebeurtenissen voorstellen alsof ze al hebben plaatsgevonden.

Dit maakt het gemakkelijker om precies te visualiseren wat u moet doen om daar te komen. “Toekomstige terugblik” versterkt uw verwachting van succes, wat doelgericht gedrag oproept.

2. Achterwaartse planning helpt je je te concentreren op een positief resultaat.

De hele tijd dat je aan het plannen bent, heb je in gedachten dat je je doel al hebt bereikt, waardoor de stappen die naar dat second leiden een no-brainer zijn.

Als alternatief, als je een doel van start tot eind plant, heb je een grotere kans om je geïntimideerd te voelen als je begint na te denken over de obstakels die je tijdens het proces tegen kunt komen.

3. Achteruit plannen helpt je motivatie hoog te houden.

De motivatie van iedereen is meestal op zijn hoogtepunt aan het start en eindigt aan het einde van een challenge. Omgekeerde planning geeft u een kaart naar de voltooiing van uw doel door elke stap te schetsen die u onderweg moet nemen.

Dit kan u helpen uw focus te behouden tijdens de duur van het challenge, zelfs als uw enthousiasme anders misschien begint af te nemen.

Laten we eens kijken hoe u het schrijven van een plan vanuit dit andere perspectief kunt benaderen. Als het uw doel is om van carrière te veranderen, kan uw planning in omgekeerde volgorde er als volgt uitzien:

Voordat u wordt aangenomen voor een nieuwe functie, moet u mogelijk:

 • Een stage voltooien
 • Haal een ander diploma of volg further reduce
 • Solliciteer en phrase geaccepteerd voor programma’s
 • Onderzoeksinstellingen die opleidingen aanbieden op het door u gewenste vakgebied
 • Volg mensen die momenteel in dit vakgebied werken
 • Voer enkele informatieve interviews met huidige professionals

Wanneer u begint met uw einddoel, de eerste stap lijkt eenvoudig te voltooien. Bovendien heb je, omdat je het bereiken van je doel al hebt gevisualiseerd, een gevoel van motivatie om je doel te bereiken.

Kun je je voorstellen dat je dit allemaal voor elkaar krijgt zonder dat je überhaupt een plan hebt?

Ik geef je een aantal aanvullende hulpmiddelen die nuttig kunnen zijn bij het stellen en bereiken van je doelen.

Verder lezen over het stellen en bereiken van doelen

Als u niet zeker weet waar u moet beginnen met het opstellen van uw doelen. Bekijk enkele van onze artikelen over het bereiken van uw doelen.

Koop spullen met de tekst ‘Een doel is geen plan’

Een doel zonder plan is slechts een wens: compositienotitieboekje

Een doel zonder plan is slechts een wens – 22,5″ x 16″ – Motiverende offerte voor thuis, woonkamer, kantoor

Een doel zonder plan is slechts een wensmuursticker

Laatste gedachten over dit beroemde doelpuntcitaat

Hoewel sommige mensen de waarde niet inzien van het besteden van tijd aan het opstellen van een plan, moet u de voordelen omarmen die gepaard gaan met een goede planning van uw doelen. Een goed plan is de foundation voor succes, en zonder een solide structuur zullen uw doelen nooit werkelijkheid worden.

Ik stel voor dat u de wijze woorden van Antoine de Saint-Exupéry in gedachten houdt de volgende keer dat u een doel heeft dat u echt wilt bereiken. Wees proactief en specifiek in uw planning, zodat u weinig ruimte laat om u af te vragen wat uw volgende stappen moeten zijn om te triomferen.

En als je geïnteresseerd bent om te leren van andere beroemde citaten, bekijk dan zeker deze artikelen:

Als u ten slotte uw inspanningen om doelen te stellen naar een hoger niveau wilt tillen, bekijk dit GRATIS afdrukbare werkblad en een stapsgewijs proces dat u zal helpen effectieve SMART-doelen te stellen.

Connie Mathers is een professionele redacteur en freelance schrijver. Ze heeft een bachelordiploma in advertising and marketing en een masterdiploma in sociaal werk. Als ze niet aan het schrijven is, brengt Connie tijd door met haar dochter en twee honden, is ze aan het hardlopen of werkt ze fulltime als maatschappelijk werker in Richmond, VA.

een doel zonder plan is slechts een wens | toespraak over een doel zonder plan is slechts een wens | een doel zonder plan is slechts een wensverhaal

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here