Home Levensstijl Zenith Defy Excessive Mirror Excessive-Pace-polijstmiddel

Zenith Defy Excessive Mirror Excessive-Pace-polijstmiddel

0
Zenith Defy Excessive Mirror Excessive-Pace-polijstmiddel


Zenith's DEFY Extreme-spiegel
Zenith’s DEFY Excessive-spiegel

Zenith tart opnieuw de verwachtingen met de extreem reflecterende Defy Excessive Mirror, een nieuwe versie van de ultrahoge frequentie-chronograaf van het merk. Horlogeliefhebbers en chronograafverzamelaars zullen dit zeker herkennen als een nieuwe draai aan de dubbele ankerveer 1/100e van een tweede chronograaf, die nu de enige chronograaf in serieproductie is. Bij zijn debuut als El Primero 21 in 2017 introduceerde het horloge het kaliber 9004, dat de kern vormt van dit uurwerkjuweel. We komen even terug op de beweging, maar de vorm moet hier voorrang hebben, need kijk er maar eens naar.

Zenith's DEFY Extreme-spiegel
Zenith’s DEFY Excessive-spiegel

Hooggepolijste toolwatches zijn niets nieuws, maar de Zenith Defy Excessive Mirror tilt reflecterende oppervlakken naar een nieuw niveau, als je de foto’s magazine geloven (we zullen dit horloge binnenkort fotograferen, dus kijk naar de komende uitgave van WOW Singapore voor onze gedachten hierover het horloge in het metaal – Ed). Zenith noemt de Excessive Mirror het “ultieme, ultramoderne camouflagehorloge” en we kunnen alleen maar denken dat dit betekent dat het horloge een soort chroomachtige afwerking zal hebben, ondanks dat het volledig is omhuld met roestvrij staal. Denk misschien voor een bepaalde context aan de iconische glans van bepaalde gedenkwaardige hedendaagse horloges van onder meer Chanel en Rado, hoewel beide merken een soort keramiek gebruikten om het impact te creëren.

Zenith's DEFY Extreme-spiegel
Zenith’s DEFY Excessive-spiegel

Zenith is zelf geen onbekende in materiaalexperimenten en kiest in plaats daarvan voor uniformiteit in dit mannequin, met alles van kroon en chrono-pushers tot het midden van de kast en de lunette in hetzelfde staal. Zoals u kunt zien, is dit staal blijkbaar zo grondig gepolijst dat het een uitdaging voor het oog is. Voor de ultieme beleving ziet de armband er veelbelovend uit maar omdat dit Zenith is, zijn er opties. De Excessive Mirror heeft het gebruikelijke verwisselbare bandsysteem en wordt geleverd met twee additional banden: rubber met vouwgesp en klittenband.

Zenith's DEFY Extreme-spiegel
Zenith’s DEFY Excessive-spiegel

De potentiële schittering van de Excessive Mirror is precies de reden waarom Zenith hier camouflagereferenties aanprijst, wat ons doet denken dat dit horloge misschien wel het tegenovergestelde is van het stealth, geheel zwarte horloge (ontwikkeld door Hublot), terwijl het in wezen hetzelfde impact heeft. Alleen al de helderheid van het mannequin kan het onzichtbaar maken, behalve wat betreft de tijdwaarneming en chronograaffuncties. Aangezien de driedimensionale wijzerplaat met meerdere niveaus ook enkele spiegeleffecten vertoont, lijken de opengewerkte wijzers met SuperLuminova SLN C1, de markeringen en de chronograafsporen allemaal op een aanstekelijk etherische manier te zweven. De stelling hier is dat dit de boel mooi leesbaar houdt.

Zenith's DEFY Extreme-spiegel
50 Hz chronograaf-echappement

Voor degenen onder u die het zich niet herinneren: hier is de tl;dr over het chronograafuurwerk. Het zijn in feite twee horloges in één, waarbij een deel van het uurwerk (aangedreven door een echappement van 5 Hz) de reguliere tijdwaarneming verzorgt, terwijl een ander deel de chronograaf verzorgt (aangedreven door een echappement van 50 Hz). Beide delen hebben ook hun eigen drijfveren, dus elke 1/100e van een tweede chronograafhorloge aangedreven door de El Primero 9004 heeft twee uurwerken in één horloge. Er zijn hier dus geen koppelingssystemen nodig en het is ook niet echt een modulair systeem. Een belangrijk gevolg voor eigenaren hier is dat ze onthouden dat de chronograaf op zijn eigen trein loopt en feitelijk handmatig wordt opgewonden. Daarom heeft de chronograaf, met zijn kortere gangreserve, een eigen gangreserve-indicator op de wijzerplaat.

Zenith's DEFY Extreme-spiegel
Zenith’s DEFY Excessive-spiegel

Ten slotte onderscheidt de Excessive Mirror zich door een nieuwe naamgevingsconventie, waarbij Zenith ervoor kiest om de ’21’ uit de naam te schrappen; hij heette in 2017 de Defy El Primero 21 en was voor het laatst verkrijgbaar in de gedaante van Defy 21 Chroma (de enige versie die nog op voorraad is, volgens de Zenith-website). In tegenstelling tot sommige eerdere iteraties van de 1/100e van een tweede chronograaf is de Excessive Mirror geen restricted version. Bovendien is het on-line verkrijgbaar bij Zenith en in Zenith-boetieks, plus geautoriseerde retailers.

Beweging: El Primero 9004 met chronograaf met dubbel echappement; Gangreserve van 50 uur (alleen tijd); Gangreserve van 50 minuten (alleen chronograaf)
Geval: 45 mm in spiegelgepolijst staal; waterdicht tot 200 meter
Band: Gepolijst stalen armband met vouwsluiting, plus twee additional – rubber en klittenband
Prijs: 25.900 CHF

Voor meer informatie over de nieuwste horloges leest u: Klik hier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here