Home Geschiktheid Welke Garmin-producten werken met elektrische boten?

Welke Garmin-producten werken met elektrische boten?

0
Welke Garmin-producten werken met elektrische boten?


Garmin-producten werken met elektrische boten

1 november 2023

Het korte antwoord: allemaal. Het langere antwoord: er zijn er een paar die u eerst prioriteit wilt geven.

Auto’s, boten, grasmaaiers – als er één ding is waar je zeker van kunt zijn, dan is het dat we alleen nog maar elektrische versies zullen zien van machines die voorheen uitsluitend op brandstof werden aangedreven. Maar het zou vergezocht zijn om te zeggen dat de markt in de nabije toekomst uitsluitend elektrisch zal zijn. Voor zeevarenden die boten met elektromotoren besturen, of voor degenen die geïnteresseerd zijn om er een aan te schaffen, is het goed om te weten welke beproefde maritieme merken producten maken die geschikt zijn voor beide typen schepen.

Bij Garmin kunnen eigenaren van zowel elektrische als brandstofaangedreven boten bijna ons gehele assortiment maritieme producten kopen. Hoewel we misschien bevooroordeeld zijn, is er een schat aan opties om uit te kiezen. Maar omdat met identify elektrische boten grotendeels vanaf het scherm worden bestuurd, zijn er een paar producten die u in het bijzonder voorrang wilt geven als u overweegt uw boot uit te rusten.

Kaartplotters

Op een elektrische boot (of welke boot dan ook) heeft u een kaartplotter nodig die drie dingen kan: navigeren, verbinden en integreren.

  • Navigeren: Garmin-kaartplotters doen natuurlijk veel meer, maar als de meeste mensen aan een kwaliteitsapparaat denken, denken ze eerst aan navigatie. Met premium kaarten en kaarten, evenals de mogelijkheid om de stuurautomaat te bedienen met elke compatibele kaartplotter, is een Garmin-apparaat een no-brainer. Het is maar web welke je nodig hebt. Sommigen, zoals de GPSMAP™ 9000-seriewordt geleverd met een meegeleverde GPS 24xd-positieontvanger en antenne, zodat u altijd precies weet waar u zich bevindt – en u ziet dit kristalhelder op het touchscreen met 4K-resolutie. Anderen, zoals de ECHOMAP™ UHD2-seriewordt geleverd met vooraf geladen Garmin Navionics+™ kust- of binnenlandkaarten voor gebruik naast traditionele Garmin CHIRP- en ClearVü™-scansonars om ervoor te zorgen dat er geen vis achterblijft.
  • Aansluiten: Bij een elektrische boot is het toch even wat anders dan alleen maar naar de gasmeter kijken. U hebt een kaartplotter nodig die kan worden aangesloten op de elektromotor van uw boot (of deze nu wordt aangedreven door een accu, zonnepaneel of generator) om de prestatie- en veiligheidswaarschuwingen in de gaten te houden. Niemand wil midden in het water staan ​​als de batterij leeg is. Ook cruciaal is een kaartplotter die regelmatig kan worden bijgewerkt met de nieuwste software-updates – en een aanpasbare startpagina zodat de belangrijke informatie centraal staat. Een splashscreen voor een ervaring op maat kan ook geen kwaad.
  • Integreren: Of het nu by way of OneHelm™, NMEA 2000® of EmpirBus™ is, Garmin-kaartplotters kunnen communiceren met bijna alle leveranciers van elektrische voortstuwingssystemen of leveranciers van elektrische apparatuur. Dit betekent dat uw apparaat met de andere apparaten op uw boot gaat praten om het in goede staat te houden. U hoeft zich geen zorgen te maken dat er geen communicatie mogelijk is met een Garmin aan boord.

Garmin-kaartplotters blink uit in deze 3 categorieën, met bovendien een verscheidenheid aan schermformaten. Of uw boot nu optimaal een 5-inch scherm of een groter 27-inch scherm heeft, de gemeenschappelijke, gebruiksvriendelijke interface op Garmin-kaartplotters zorgt ervoor dat u zich kunt concentreren op de zaken die er toe doen, en niet hoeft uit te zoeken hoe u uw apparaat moet bedienen.

Cartografie

Een kapitein is slechts zo goed als zijn kaarten, daarom is Garmin-cartografie een should voor elke eigenaar van een elektrische boot. Garmin is niet voor niets ‘s werelds meest innovatieve en erkende fabrikant van maritieme elektronica; ons onderzoeksteams werken onvermoeibaar om verbeterde gegevens te bieden voor kaartdetails. Deze gegevens, evenals gegevens van derden, worden regelmatig bijgewerkt en in producten zoals gepusht Garmin Navionics Imaginative and prescient+™ en Navionics Platinum+™ om ervoor te zorgen dat Garmin-gebruikers altijd over de meest up-to-date maritieme cartografie beschikken.

Nog beter? Elektrische watersporters hoeven geen afnemende lading te verspillen met het verkennen van de dichtstbijzijnde oplaadlocaties. Sluit je in plaats daarvan aan bij de Actieve Kapitein® Gemeenschap om particulars over verschillende bestemmingspunten rechtstreeks op uw Garmin MFD te bekijken. Zodra u de gewenste jachthaven heeft gekozen, schakelt u gewoon Auto Steerage+™ in1 om te zien welke route u het beste kunt volgen.

Digitale schakelaars

Iedere eigenaar van een elektrische boot heeft een digitale schakelopstelling nodig. Garmin aanbiedingen digitale schakelmogelijkheden voor elk boottype en -formaat, waardoor oneindig aanpasbare manieren mogelijk zijn om uw roer te besturen. EmpirBus is bijvoorbeeld een digitaal schakelsysteem voor nieuwe boten dat is gemaakt van een of meer compacte digitale distributiecontrolemodules (DCM’s). In combinatie met een Garmin-kaartplotter (of een compatibel show van een derde partij) kunt u al uw aangesloten elektronica aan boord, inclusief uw elektrische voortstuwingssysteem, rechtstreeks vanaf het scherm bedienen en bewaken. En als dat klinkt als iets te veel informatie, hoeft u zich geen zorgen te maken: dankzij de aanpassingsmogelijkheden kunnen eenvoudige, interactieve schermen worden opgezet die de informatie kunnen weergeven die u het meest prioriteit geeft tijdens uw tijd op het water.

Naarmate de markt voor elektrische boten groeit, zal niet elke fabrikant die traditioneel actief is op het gebied van fossiele brandstoffen het bij kunnen houden. Maar bij Garmin is innovatie altijd een prioriteit geweest. De producten die we hebben besproken vormen een prima startpunt voor uw elektrische boot, maar dat zijn niet de enige opties. Bekijk onze radars, stuurautomaten, geluidssystemen en meer voor aanvullende manieren om de gewenste opstelling te krijgen. Klaar om uw nieuwste waterscooter uit te rusten? Start met het winkelen van de suite van Garmin maritieme producten.

1Auto Steerage+ is uitsluitend bedoeld voor planningsdoeleinden en vervangt geen veilige navigatie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here