Home Zelfverbetering De blauwdruk om een ​​bewustere leider te worden

De blauwdruk om een ​​bewustere leider te worden

0
De blauwdruk om een ​​bewustere leider te worden


Momenteel hebben leiders voldoende geld, maar ze vinden niet voldoende tijd om hun werk en leven in evenwicht te brengen. Vroeger hadden leiders voldoende tijd, maar niet genoeg geld om van hun leven te genieten.

Het lijkt erop dat de tijd is veranderd als gevolg van de snelle groei van de technologie. Sommige leiders vinden het moeilijk om tijd te vinden om van hun leven te genieten met hun familie en vrienden. Hoewel technologie een zegen is, is het wereldwijd een vloek geworden.

Met de snelle groei van technologie en sociale media brengen mensen hun tijd graag door met machines in plaats van met mannen. Het is tijd om deze pattern te keren en ervoor te zorgen dat leiders betekenis in hun leven vinden.

Hoewel leiders waarde willen toevoegen aan zichzelf en anderen, zijn er menselijke beperkingen. Sommige werknemers worstelen voortdurend van werk naar kantoor en terug, maar vinden zelden tijd om tijd door te brengen met familie en vrienden.

Met dit huidige mondiale situation in het achterhoofd is het essentieel om de integratie van werk en privéleven te garanderen in plaats van een evenwicht tussen werk en privéleven, om de motivatie en betrokkenheid van medewerkers te garanderen.

Alleen als de medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn, kunnen ze zich agressief concentreren en hun greatest doen op de werkplek om de bedrijfsresultaten te verbeteren.

Verdiensten van mindfulness

Als gevolg van de druk op de werkplek is de geest van leiders afgeleid en dwaalt af, wat niet gezond is voor mondiale organisaties. Het benadrukken van mindfulness helpt enorm om de dwalende geest te overwinnen. Er zijn talloze voordelen aan mindfulness.

Het vergroot het zelfbewustzijn en de empathie. Het vergroot de helderheid in denken en waarnemen. Het verbetert de aandacht en focust op uw doelen. Het bevordert kalmte, compassie en verbinding.

Het verbetert de zachte vaardigheden. Het verbetert de slaapkwaliteit, een hulpmiddel voor prestatieverbetering. Bovenal vergroot het je gevoel van eigenwaarde.

Mindfulnesstraining geven

Als je mindfulness beoefent, kun je de kaas van het krijt scheiden; focus op belangrijke gebieden die u nauw aan het hart liggen; en reageren op situaties in plaats van erop te reageren. Je geniet van elk second van je leven.

Mindfulnesstraining is mentale coaching voor de geest, zoals fysieke coaching voor het lichaam is. Je kunt je denkproces verbeteren en je hersenen veranderen door middel van mindfulnesstraining, internet zoals je je lichaamsbouw verbetert door fysieke coaching.

Terwijl je je lichaam traint door middel van fysieke oefeningen, moet je je geest trainen door middel van bewuste oefeningen. Mensen geven vaak meer om hun fysieke oefeningen, maar ze moeten evenzeer om hun bewuste oefeningen geven om hun innerlijke potentieel te ontsluiten.

Het geven van mindfulnesstraining aan werknemers helpt enorm, waaronder het ontwikkelen van veerkracht, samenwerken met anderen en leidinggeven in de vluchtige, onzekere, complexe en dubbelzinnige wereld.

Stappen om te vertragen

Je moet vertragen om de mindfulness te verbeteren. Wees spaarzaam met technologie. Leef in het heden. Denk niet aan uw onaangename verleden en uw onvoorspelbare toekomst. Focus op kerngebieden. Verbreek de verbinding met devices en maak contact met mensen.

Benadruk fysieke relaties boven virtuele relaties. Reflecteer veel en geniet van de natuur.

Je kunt fysieke rommel visueel zien, maar je kunt alleen mentale rommel voelen. Het vereist buitengewone mentale energie om je mentale rommel op te ruimen. Wanneer je meer mentale ruimte creëert, kun je deze vullen met positieve energie. Ruim daarom de rommel op om meer positieve gevoelens te creëren.

Wat is Conscious Leiderschap?

Conscious leiderschap kan worden gedefinieerd als het vermogen om verschillende belanghebbenden te leiden, met de nadruk op zelfbewustzijn en spiritualisme. Het is het vermogen om van binnenuit leiding te geven, niet van bovenaf.

Het is het vermogen om leiding te geven through zacht leiderschap met mensgerichtheid, zonder de taakgerichtheid in gevaar te brengen. Het is het vermogen om met compassie leiding te geven en een verschil te maken in de levens van alle belanghebbenden, inclusief werknemers, klanten en aandeelhouders.

Het betekent leiden door gevoelig te zijn voor zichzelf en anderen. Het is anders leiden, niet onverschillig. Kort gezegd is aware leiderschap het vermogen om met passie en doelgerichtheid leiding te geven door in het huidige second te leven.

Conscious leiders zijn vaak verbonden met hun stakeholders. Zij geven het goede voorbeeld. Ze leren van anderen en nemen geweldige kwaliteiten van anderen over, ongeacht rang en positie. Leiders moeten kalm blijven in het oog van de orkaan, wat mogelijk is door bewust leiderschap.

“Conscious leiderschap houdt je in elke situatie koel en energiek, zodat je de greatest mogelijke beslissingen kunt nemen.” – Amit Ray

Hoe excelleer je als Conscious Leider?

Als je aware schrijft, phrase je een aware schrijver. Als je aandachtig luistert, phrase je een aandachtige luisteraar. Als je aandachtig leest, phrase je een aandachtige lezer. Als je aandachtig spreekt, phrase je een aandachtige spreker.

Als je aware leidt, phrase je een aware leider. Precies, mindfulness is nauw verbonden met focus. Daarom zijn bewuste leiders duidelijk gefocust op leiders. Om als aware leider te groeien, moet je regelmatig introspecteren.

Analyseer uzelf, begrijp uw emoties, beheer uw emoties, begrijp de emoties van de mensen om u heen en beheer hun emoties om organisatiedoelen en doelstellingen te bereiken.

Hier zijn enkele hulpmiddelen en technieken om dit te doen blink uit als een aware leider

 • Stel uw doelen huge en concentreer u er duidelijk op.
 • Reageer niet op gebeurtenissen, maar reageer er positief en proactief op.
 • Laat je niet het slachtoffer maken van je onaangename gedachten uit het verleden.
 • Gebruik je herinneringen, maar laat ze je niet gebruiken.
 • Blijf uit de buurt van afleidingen. Pak één taak op en voer deze uit in plaats van meerdere taken tegelijk uit te voeren. Dat betekent multitasken, werken en leven op de automatische piloot vermijden.
 • Voorkom een ​​overdaad aan informatie.
 • Oefen met compassievol luisteren. Wees medelevend, need de energie van mededogen is heel sterk.
 • Gebruik technologie verstandig, vooral sociale media. Blijf elke dag enige tijd uit de buurt van devices.
 • Maak je geen zorgen over morgen. Morgen zal voor zichzelf zorgen. Leer leven in het heden. Als je gelukkig in het heden leeft, kun je ook gelukkig in de toekomst leven.
 • Laat je onaangename verleden los.
 • Focus op gebeden.
 • Concentreer je op je ademhaling. Adem bewust in en uit. Mediteer dagelijks gedurende 15 tot 20 minuten om de uitvoerende functies te verbeteren, zoals het vasthouden van de aandacht en het verminderen van de afleidbaarheid.
 • Luister naar zachte muziek en natuurgeluiden om jezelf nieuwe energie te geven. Wees creatief.
 • Journaleer regelmatig.
 • Neem aan het einde van elke dag suggestions om te verbeteren en de volgende dag beter te presteren.
 • Besteed dagelijks wat tijd om een ​​stap terug te doen om uw focus, kalmte en helderheid in uw leven te verbeteren.

Meditatie vereist een positieve en vredige geest. Probeer niet je gedachten tot zwijgen te brengen, need het tot zwijgen brengen van de gedachten is ook denken. Denk precies aan uw verleden, leer van uw verleden om van uw heden te genieten en stel u uw toekomst opnieuw voor om een ​​aangenaam en gelukkig leven te leiden.

Leer van lijden

Van lijden kun je veel leren. Bedenk dat in de as van het lijden een feniks geboren kan worden. Als je naar Moeder Teresa kijkt, heeft ze veel geleden tijdens haar eerste jaren in India. Ze liep door de straten zonder enige financiële steun of middelen. Door dit lijden wijdde ze haar hele leven aan het uitbannen van het lijden van de armen en vertrapten.

Balans tussen werk en privé versus integratie tussen werk en privé

Zoals de time period duidelijk aangeeft, schetst de balans tussen werk en privé het evenwicht tussen werk en privéleven – dat wil zeggen het evenwicht tussen zowel het professionele als het persoonlijke leven. Aan de andere kant schetst de integratie van werk en privéleven het leven als een essentieel onderdeel van het werk, dat wil zeggen het opnemen van het persoonlijke leven in uw professionele leven.

Wanneer mensen hun passion’s en spelletjes willen uitoefenen, kunnen zij dat doen tijdens kantooruren, daar de tijd daarvoor bepaald is.

Geniet van de reis van je leven!

We leven in een 24×7-wereld en worden gebombardeerd met tonnen informatie. Het is de gewoonte om leiders te feliciteren die onerous werken en opgebrand zijn. Onze cultuur heeft ons de verkeerde dingen geleerd om op te branden om succesvol te zijn.

Mindfulness-leiderschap is geen wondermiddel. Wanneer leiders echter met aandacht leiding geven, zullen ze in staat zijn om met energie en enthousiasme leiding te geven en afleidingen met zelfbewustzijn te elimineren om de doelstellingen van de organisatie te bereiken.

We moeten oude wijsheid en moderne wijsheid in evenwicht brengen. We moeten het juiste evenwicht vinden tussen het Oosten en het Westen. We moeten weten hoe we technologie oordeelkundig kunnen inzetten. We moeten de menselijkheid en vrijgevigheid wereldwijd benadrukken om onze beschaving naar grote hoogten te brengen.

Het leven is geen makkie. Het leven is vol uitdagingen. Je hebt geen controle over externe gebeurtenissen, maar je moet wel de juiste houding ontwikkelen om externe uitdagingen te overwinnen door er positief en proactief op te reageren.

Het leven heeft geen zin als mensen hun persoonlijke tijd niet met anderen doorbrengen. Hoewel de bestemming belangrijk is, is het uiteindelijk de reis die telt. Het leven is kort en maak het zoet en gedenkwaardig.

Zorg ervoor dat je op het sterfbed geen spijt krijgt van het niet volgen van je passies. Deel uw tijd daarom adequaat in om uw persoonlijke, professionele en sociale leven in evenwicht te brengen, zodat u een gelukkig en prettig leven kunt leiden en betekenis aan uw leven kunt geven.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here