Home Reis Wat te doen en te zien in Amman in Jordanië • We bloggen over de hele wereld

Wat te doen en te zien in Amman in Jordanië • We bloggen over de hele wereld

0
Wat te doen en te zien in Amman in Jordanië • We bloggen over de hele wereld


Een deel van de stad dat handig is voor toeristen is het gebied rond de Citadel van Amman: het is eenvoudig en stijlvol Metropolis Citadelhotel is een geweldige optie als je denkt dat dit is waar je zou willen verblijven tijdens je reis naar Amman. Het Philosophy Resort, dat iets chiquer is, ligt vlak bij Rainbow Avenue en is ook populair bij lokale Jordaniërs.

Wat te doen in Amman

Beklim de Amman Citadel Hill

Wist u dat het hedendaagse Jordanië ooit deel uitmaakte van zowel het Romeinse als het Byzantijnse rijk? Een van de beste manieren om de eerste te ervaren is de Amman Citadel, waarvan de ruïnes dateren uit de 7e eeuw en een prachtig uitzicht bieden op de beroemde ‘Zeven Heuvels’ van Amman.

Neem plaats in het Romeinse theater

Een andere oude plek waar je van kunt genieten, ongeacht hoeveel dagen je in Amman doorbrengt, is het Romeinse theater. Ongeacht de tijd van het jaar of de dag dat u komt, u zult blij zijn te weten dat deze plaats veel minder druk is dan vergelijkbare bouwwerken die u in Italië of elders in Europa aantreft.

Eet Mansaf (of rook waterpijp) in Rainbow Avenue

Als je op zoek bent naar meer moderne cultuur, ga dan naar Rainbow Streets. Hoewel het helaas geen homobuurt is (ik zeg ‘helaas’ omdat ik homo ben en me erg aangetrokken voel tot Jordaanse mannen – je kilometerstand kan variëren) zoals de naam doet vermoeden, is het een geweldige plek om waterpijp te roken of om de lokale keuken te proeven. zo simpel als falafel of zo complicated als Mansafeen heerlijke lamsstoofpot.

Maak een dagtocht naar de Dode Zee

Ongeacht hoeveel dagen u in Amman besluit te blijven, een dagtocht naar de Dode Zee is een should, hoewel ik u zou aanraden het additional geld te betalen om de privéstranden van een van de inns langs de kust te gebruiken. In tegenstelling tot daarbinnen Israël, de openbare stranden van de Dode Zee aan de “Jordaanse kant” zijn gewoon niet erg mooi.

(Of naar Petra en/of Wadi Rum)

Hoewel je Petra technisch gezien tijdens een dagtocht kunt zien (ervan uitgaande dat je een eigen auto hebt, vroeg vertrekt en heel, heel snel rijdt), is het echt het beste om daar een nacht door te brengen. Dit is vooral het geval als je ook van plan bent om de Wadi Rum-woestijn te bezoeken, die je het beste kunt ervaren onder een sterrenhemel vanuit het consolation van een bedoeïenenwoestijnkamp.

Is Amman een bezoek waard?

Amman is een stad die volgens mij nogal eens over het hoofd wordt gezien. Veel reizigers gaan rechtstreeks vanaf het vliegveld van Amman naar de Dode Zee of Petra en, als ze hier überhaupt enige tijd doorbrengen, doen ze dat nadat het grootste deel van hun energie en hun honger naar ontdekking is verdwenen. Een nachtje Amman is vaak meer bedoeld om op te laden en bij te komen dan om de stad echt te verkennen.

Ongeacht hoeveel dagen u in Amman doorbrengt, de sleutel is om opzettelijk te zijn tijdens uw reis hierheen. Zorg ervoor dat u in elk deel van de stad een bepaalde hoeveelheid tijd besteedt, en maak een niet-onderhandelbare lijst met ervaringen die u in die periode wilt opdoen. Probeer er geen over te slaan of, als u dat wel doet, probeer ze dan in te halen wanneer u aan het einde van uw reis door Amman terugkeert.

Andere veelgestelde vragen over een bezoek aan Amman

Hoeveel dagen in Amman zijn genoeg?

Ik denk dat de meeste reizigers zich kunnen redden met twee nachten in Amman, wat een hele dag betekent om de bezienswaardigheden in het centrum van Amman te verkennen, plus een dagtocht naar Petra of de Dode Zee (ervan uitgaande dat je niet van plan bent om in één of andere nacht te overnachten). beide – ik raad je aan dat te doen).

Magazine je alcohol drinken in Amman?

Je kunt alcohol drinken in Amman, maar niet overal. Hoewel Jordanië geen strikte wetten tegen de consumptie van alcohol heeft, zoals sommige andere moslimlanden, is het vaak een kwestie van smaak en gepastheid. In het bijzonder is het plakkerig om alcohol te drinken tijdens de islamitische heilige maand Ramadanalthans in het openbaar.

Hoe ver is Amman naar Petra?

Het duurt ongeveer drie uur om van Amman naar Petra te rijden, zelfs gezien de relatief lege wegen en de extreem milde snelheidslimiet van Jordanië. Als je met de bus gaat, denk je waarschijnlijk aan 4-5 uur, en misschien langer, afhankelijk van de onvoorziene obstakels die soms in Jordanië opduiken. Om deze reden is het over het algemeen niet aan te raden om Petra tijdens een dagje uit te proberen, zeker niet als je verwacht ook Wadi Rum te kunnen bezoeken.

Het komt neer op

Terwijl u uw planning maakt reis naar Jordanië, waarbij beslissen hoeveel dagen je in Amman wilt doorbrengen essentieel is om de juiste balans te vinden. Als u de hoofdstad te snel verlaat, loopt u het risico dat uw reis niet meer is dan een lang weekend in Petra en Wadi Rum. Als je daarentegen te lang in Amman doorbrengt, kan je gevoel voor avontuur wegkwijnen voordat je de kans krijgt om, nou ja, avontuur te voelen. De ideale situatie is natuurlijk dat er een geweldige Jordaanse vriend op je wacht, zoals ik deed vóór mijn eerste reis, meer dan tien jaar geleden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here