Home Verbouwing Waarom draadloze signalen in sommige huizen niet werken

Waarom draadloze signalen in sommige huizen niet werken

0
Waarom draadloze signalen in sommige huizen niet werken


Als draadloze signalen in uw huis niet worden verzonden, is de kans groot dat u dat doet muren iets bevatten dat het signaal blokkeert. Draadloos web, signalen van mobiele telefoons en zelfs draadloze radio- en tv-verbindingen gaan niet door metaal, inclusief massief metaal en metalen gaas.


Signaalblokkerende materialen

Afhankelijk van de plattegrond van uw huis kunt u problemen ondervinden bij het verzenden van signalen van kamer naar kamer of bij het ontvangen van signalen van buitenaf. In huizen en appartementen zijn de meest voorkomende boosdoeners:

In moderne huizen, isolatie met folie of huisfolie veroorzaakt problemen. Hoewel het vaak op buitenmuren wordt gebruikt, isoleert het soms keukens, badkamers of tussen models.

In de vroege 20e eeuwMetaalgaaslat werd vaak gebruikt als gipsmuurversterking voordat gipsplaat de dominantie kreeg. Als uw huis dateert uit de jaren 1900 tot 1950, kan het gebruikte kind lat nu de draadloze signalen verstoren. Het ingebedde metaal kan signalen zoals wifi of mobiele ontvangst blokkeren.

Bij moderne stucwerktoepassing over de buitenkant van een gebouw is een ingebedde metalen lat nodig voor structurele ondersteuning, en dit kan onbedoeld draadloze signalen blokkeren. Hoewel draadloze signalen tussen kamers zouden moeten werken, is het mogelijk dat u van buitenaf geen mobiele of tv-ontvangst krijgt.

Signalen kunnen weerkaatsen op metalen kanalen, stalen balken, gewapend beton of water.

Sommige huiseigenaren beschermen huizen tegen elektromagnetische signalen door metalen gaas in muren, plafonds en vloeren in te bedden om een ​​kooi van Faraday te creëren die immuun is voor straling van buitenaf.


Verbetering van draadloze signalen

We raden huiseigenaren aan om te beginnen met de gemakkelijkste mesh-netwerk- of Wi-Fi-extenderopties voordat ze professionele installatiediensten of dure en ingrijpende verbouwingsprojecten overwegen, zoals het verwijderen van signaalblokkerende pleisterwerk, stucwerk of muren.

Er zijn ook andere stappen die u kunt nemen. Start door uw router in de kelder te plaatsen om by way of houten vloeren te zenden. U kunt ook meerdere routers of signaalversterkende apparaten toevoegen om de dekking uit te breiden. Mesh-systemen, Wi-Fi-extenders en opstellingen met meerdere routers bestrijken een groter gebied dan een enkele router.

De suggestions voor huiseigenaren van vandaag

Het toevoegen van ethernetkabels kan zorgen voor een betrouwbaar bedraad netwerk zonder draadloze dode zones. Deze optie vergt meer initieel werk, maar biedt de snelste en meest consistente snelheden.

Geavanceerde opties zijn onder meer gedistribueerde antennesystemen (DAS). Deze bestaan ​​uit een reeks kleine antennes die door uw hele huis worden geplaatst en die signalen versterken en interferentie minimaliseren om draadloze signalen te verbeteren. Ze vereisen een professionele installatie en worden vaak gebruikt in grote, complexe plattegronden.

Wi-Fi-repeaters werken door routersignalen te ontvangen en opnieuw naar meer kamers uit te zenden. Over het algemeen kunt u lagere snelheden verwachten vanwege meerdere signaalhops. Wi-Fi-toegangspunten zijn daarentegen bekabelde mini-routers die het bereik en de prestaties beter verbeteren dan repeaters. Meerdere toegangspunten verbeteren de dekking.

De meeste huiseigenaren combineren een centrale router en mesh-netwerk of Wi-Fi-extenders voor een solide dekking zonder de kosten van een professioneel geïnstalleerde DAS. Maar grote huizen met meerdere verdiepingen hebben mogelijk professionele apparatuur en professionele installatie nodig voor betrouwbare connectiviteit.


Is interferentie van bouwmaterialen een veelvoorkomende oorzaak van problemen met draadloze verbindingen?

In huizen die in bepaalde perioden zijn gebouwd, ja. Afhankelijk van de indeling en constructie worden signalen mogelijk niet door muren of tussen verdiepingen verzonden. Als u zwakke wifi heeft, variëren de oplossingen van mesh-netwerken en toegangspunten om dode zones aan te pakken tot professioneel geïnstalleerde DAS’s voor een vlekkeloze dekking in grote huizen.


Veelgestelde vragen over draadloze problemen

Wat is de gemakkelijkste wifi-oplossing?

Mesh Wi-Fi-systemen met meerdere toegangspunten repareren vaak zwakke of afwezige signalen in huizen.


Wat veroorzaakt wifi-storingen?

Enkele van de meest voorkomende redenen voor verstoringen zijn onder meer dat te veel apparaten tegelijkertijd de bandbreedte overbelasten, signaalinterferentie van elektronica en apparaten, signalen die door muren moeten gaan, verouderde routertechnologie die niet voldoet aan de internetsnelheden of apparaatbehoeften, firmwareproblemen die opnieuw moeten worden ingesteld en overbelaste bandbreedte van aanbieders tijdens piekuren.


Wat blokkeert draadloze signalen?

Metalen latten, gaas, folie-isolatie, metalen dampschermen, met draad versterkt beton, gespecialiseerde raamcoatings, movies of glas en wapening in muren en vloeren blokkeren radiofrequentiesignalen zoals wifi en mobiele netwerken, waardoor dode zones ontstaan. Nieuwer verbindingsgaas dat de celsignalen verbetert, interfereert ook met de Wi-Fi-distributie.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here