Home Levensstijl Vier de erfenis van CODE41 deze kerst

Vier de erfenis van CODE41 deze kerst

0
Vier de erfenis van CODE41 deze kerst


CODE41 is geen gewoon horlogemerk. Met een manifest van horlogemaken dat steunt op transparantie, digitale innovatie en het integreren van de horlogegemeenschap, is CODE41 een coöperatief ecosysteem waarin iedereen een actieve rol speelt bij de creatie van zijn droomhorloge. In 2016 lanceerde de in Zwitserland geboren Claudio D’Amore het eerste Zwitserse participatieve mechanische horlogemerk genaamd “CODE41” en de relaxation is, zoals ze zeggen, geschiedenis. De lancering van CODE41’s ANOMALY bewees dat een ethos van het creëren van hoogwaardige mechanische horloges met totale transparantie en in directe samenwerking met een gemeenschap van enthousiastelingen zou kunnen werken. Dit zou de regels van de sector herschrijven en de eerste zijn in een reeks modellen die zouden volgen, die elk de kernwaarden van CODE41, namelijk inclusiviteit, transparantie, innovatie en uitmuntendheid, zouden versterken.

De horloge-gamechanger

In het tijdperk van de grote digitale revolutie begeeft CODE41 zich buiten de gebaande paden. Het merk is ontstaan ​​uit oprechte passie en heeft een ongekend horloge-ecosysteem geconceptualiseerd. Mechanische horloges gemaakt in de puurste horlogetraditie, maar op een tot nu toe ongeziene participatieve manier. Klanten over de hele wereld voor internationale distributie, maar een direct verkoopsysteem zonder tussenpersonen. Hoogwaardige componenten geselecteerd op hun prestaties, waarvan de oorsprong wordt gegarandeerd door een label van totale transparantie. Dit is de komst van uurwerken 2.0.

Het principe van transparantie

Trouw aan de identiteit van het merk onthult CODE41 in volledige transparantie de oorsprong van alle onderdelen van zijn horloges. Iedereen kan een lijst met de componenten en hun bron rechtstreeks op de web site van het merk vinden, gecertificeerd door het TTO-label (Whole Transparency on Origin). CODE41 heeft terecht een reputatie opgebouwd van absoluut vertrouwen van een gemeenschap bestaande uit honderdduizenden horlogeliefhebbers.

CODE41 evolueert voortdurend en blaast klassieke hiërarchische structuren en het archaïsche besluitvormingsproces uit het water. In plaats daarvan heeft CODE41 voortdurend de gemeenschap in gedachten en raadpleegt het zijn 500.000 leden by way of referenda voor elk venture dat het merk ondergaat. De gemeenschap magazine dan hun voorkeuren uiten en enige invloed uitoefenen op de mondiale strategie van het merk. Van het originele idea tot de kleinste esthetische particulars, alles is onderworpen aan de goedkeuring van de leden, die een rol spelen in het co-creëren van het horloge van hun dromen met een merk dat bij hen resoneert. Deze unieke dynamische synergie in de horlogerie weeft een belangrijke verbinding tussen CODE41 en zijn publieke consumenten.

8 collecties, 8 triomfen

ANOMALIE

De ANOMALY 01 en 02, gelanceerd in 2016, is de plek waar de wereld voor het eerst de ethiek en esthetiek van CODE41 introduceerde. Een meesterlijke zet bij de eerste poging: alle belangrijke elementen van het CODE41-DNA waren al aanwezig: van het geskeletteerde uurwerk, de hoogwaardige afwerking en de onverslaanbare technische particulars voor de prijs. De collectie werd een doorslaand succes totdat de productie in 2020 werd stopgezet en er bijna 15.000 verkochte exemplaren werden verkocht.

ANOMALIE Evolutie

Geboren in het midden van twee crises (de ene in de gezondheidszorg, de andere in de horlogerie), combineert de ANOMALY Evolution een tijdloos, technisch ontwerp met hoogwaardige componenten om een ​​levendig eerbetoon te brengen aan zijn voorgangers. Innovatief en veeleisend, het gained snel zowel een nieuw publiek als terugkerende followers.

ANOMALIE-T4

De ultieme definitie van een collectie die zijn tijd vooruit is, de ANOMALY-T4 combineert jarenlange ervaring om de komende jaren het beste te overstijgen. Tussen een verbazingwekkende esthetische bewerking, een onberispelijke lijst van technische specificaties en eersteklas milieuvriendelijke materialen luidt het de toekomst van uurwerken 2.0 in. En het publiek vergiste zich niet: van de ANOMALY-T4 werden tijdens de eerste editie 957 exemplaren verkocht, voor een totaalbedrag van CHF 1.464.767.

DAG41

Een magische alliantie van brute mechanische kracht en esthetische verfijning, de DAY41 is het ideale unisex-horloge. Naast de onberispelijke lijst met technische specificaties, beschikt hij ook over een onconventioneel ontwerp dat hem zijn kenmerkende, zeldzame elegantie verleent en bovendien ultra-personaliseerbaar is. Eigenschappen die ervoor hebben gezorgd dat het de rang van bestseller heeft bereikt, met tot nu toe 3.673 verkochte exemplaren.

MECASCAPE

De Mecascape, de geboorte van een nieuw uurwerkgenre, verbreedt de horizon van wat mogelijk is. Met zijn nooit eerder vertoonde format en verbluffende realisatie bevestigt het opnieuw de creatieve kracht van CODE41 en nodigt het ons uit om onze relatie met de tijd te heroverwegen. Een uitnodiging die niet heeft gefaald om te charmeren, met 102 verkochte exemplaren tijdens de Creator-editie.

NB24

Een werkelijk superieure mechanische chronograaf, de NB24 heeft succes na succes behaald, prestatie na prestatie. Baanbrekend ontwerp en materialen ontmoeten exclusieve bewegingen en een oscillerend gewicht aan de zijkant van de wijzerplaat, met de hand afgewerkt waarbij niets aan het toeval is overgelaten.

X41

Het eerste door de gemeenschap ontworpen product van de fijne uurwerken, de X41, is een echt horloge krachttoer. Met een perifeer oscillerend gewicht en vervaardigd met componenten en materialen van de hoogste orde, heeft het horloge-maken eindelijk toegankelijk gemaakt voor het grote publiek. Editie na editie is gebleken dat het succes consequent op de voorgrond bleef staan, met 2.125 exemplaren van de X41 die werden verkocht voor een totaalbedrag van CHF 11.402.785.

T360Turbillon

CODE41 toont een diep begrip van de inzet van de hedendaagse horlogemakerij en streeft meedogenloos naar de heruitvinding ervan. De T360 is het hoogtepunt van experience en pure horologische emotie. Met zijn 100 procent Zwitserse modulaire ontwerp en rotsvaste betrouwbaarheid kende deze unieke tourbillon verrassend succes. Er werden in minder dan 24 uur 150 stuks verkocht. Er moest op het laatste second een productieuitbreiding worden besteld om aan de enorme vraag te voldoen. Het eindresultaat was 230 verkochte exemplaren voor een totaalbedrag van CHF 2.560.357.

CODE41 blaast een nieuw leven in de mechanische uurwerken, of het nu gaat om het afbreken van de muren tussen een merk en zijn publiek of om een ​​briljante transitie. Gericht op een toekomst waarin niets onmogelijk is, blinkt het merk uit met zijn ontwrichtende initiatieven en een ongeëvenaarde gemeenschapsethiek die het hebben verheven tot de rang van belangrijke speler in de horlogemakerij van morgen: participatief, innovatief, veeleisend. Kortom horlogemakers met passie voor uurwerken.

Voor de laatste verhalen over luxe horloges, Klik hier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here