Home Reis Verken de majestueuze berglus van Californië

Verken de majestueuze berglus van Californië

0
Verken de majestueuze berglus van Californië


Yosemite Californië

Californië is schokkend en praktisch beschamend groot. Het zou gemakkelijk in drie of vier staten kunnen worden opgesplitst, zonder dat iemand er ook maar een oogje op heeft. Dat maakt het bezoeken en verkennen van de staat soms een uitdaging, vooral als je alleen maar de grote steden ziet. Hoewel ze geweldig zijn, hebben steden als LA of San Francisco niet datgene waar de staat misschien wel het meest bekend om staat: zijn ongelooflijke natuurlijke schatten. Tijdens een recente reis langs de Majestueuze berglus Ik had de geweldige kans om enkele van deze parken te bezoeken en eindelijk met eigen ogen de bestemmingen te zien die de aanzet gaven tot de moderne natuurbeschermingsbeweging zoals we die vandaag de dag kennen.

Ik werd op deze reis gehost door, maar zoals altijd zijn mijn gedachten en sterke meningen geheel die van mij.

Majestueuze berglus

Ik hou van dit idee en ben zo blij dat de toeristenmensen ermee op de proppen zijn gekomen, omdat het drie van de meest ongelooflijke Nationale Parken netjes bundelt, niet alleen in Californië, maar het hele land. The Loop is bedoeld om het feit te versterken dat bezoekers het beste van alle drie de parken gemakkelijk en in slechts drie dagen kunnen ervaren. Eerlijk gezegd is dat een ongelooflijk feit en het accentueert echt hoe dicht bij elkaar en hoe gemakkelijk ze te bezoeken zijn. De drie parken zijn uiteraard Yosemite, Sequoia en Kings Canyon Nationwide Parks, allemaal natuurreservaten die ik al heel lang uit de eerste hand wilde ervaren.

De logistiek ervan is eenvoudig genoeg. Als u met het vliegtuig komt, is Fresno uw luchthaven en vanaf daar kunt u beginnen in Sequoia of Yosemite, aangezien deze ongeveer op gelijke afstand van de luchthaven liggen. Als u met de auto komt, zijn zowel LA als San Francisco beide slechts een paar uur rijden, waardoor de parken een geweldige weekendexcursie zijn. Ik reisde eerst vanuit Fresno naar Sequoia om die machtige bomen persoonlijk te zien, waarbij ik de vreemd fascinerende stad Visalia als mijn thuisbasis gebruikte.

Visalia

Op de dag van aankomst zou ik eerlijk gezegd rechtstreeks naar je resort in Visalia gaan en de middag doorbrengen met het verkennen van de stad, er is veel te zien en te doen in en rond het stadscentrum. Visalia werd halverwege de 19e eeuw officieel een stad en de vroege groei in het gebied nam een ​​hoge vlucht, deels dankzij de goudkoorts. Het werd later toegevoegd aan de Overland Stagecoach-route, waardoor het een logistiek belangrijke stad werd. Tegenwoordig noemen bijna 200.000 mensen de stad en omgeving hun thuis, en er is genoeg te doen, zelfs als je maar een dag of twee hebt. Mijn advies is om in het centrum te blijven, dat levendig en levendig is, en langs te gaan VVV om te zien wat er nieuw en spannend is in deze niet zo slaperige gemeenschap.

Sequoia

Sta op uw eerste volledige dag vroeg op en maak een gemakkelijke rit naar wat een van mijn favoriete nationale parken is geworden: Sequoia. Om het meeste uit mijn beperkte tijd te halen, werd ik vergezeld door een van de ongelooflijke gidsen van Sequoia-gidsen. Haar kennis, niet alleen van de parken, maar ook van de natuurlijke ondergrond, was opmerkelijk en omdat ze de parken zo goed kent, kon ze me gemakkelijk en snel naar de beste plekken leiden. Wat zijn die plekken in Sequoia? Start met een bezoek aan de Normal Sherman Tree, ‘s werelds grootste eenstammige growth. Je vindt er ook het Big Forest Museum, waar je meer te weten kunt komen over de ongewone biologie om je heen. Er zijn echter nog twee plekken die je kunt bezoeken voordat je het park verlaat. Zowel Tunnel Log als Moro Rock zijn praktisch overgangsrituelen voor alle bezoekers.

Koningen Canyon

Kings Canyon en Sequoia worden meestal om een ​​goede reden op één hoop gegooid: ze komen eigenlijk samen en het rijden van de een naar de ander gaat zo naadloos dat je de overgang niet eens merkt. Naar mijn mening krijgt Kings Canyon lang niet zoveel aandacht als zou moeten. Het is internet zo geweldig als Sequoia, vooral als je ervan houdt om door de bossen van reuzen te dwalen.

Yosemite

Je hebt het gedaan! Je hebt in minder dan twee dagen twee ongelooflijke parken ervaren! Maar nu is het tijd voor het bekendste van de drie parken, het onuitwisbare Yosemite. Er is zoveel over Yosemite geschreven dat ik het intimiderend vind om slechts een korte paragraaf samen te stellen, maar ik zal beginnen met te zeggen dat geen enkele beschrijving of foto deze plek recht kan doen. De enorme schoonheid ervan ligt op een andere schaal en voor één keer was ik sprakeloos, een zeldzaamheid voor iedereen die mij kent. Yosemite is ook gigantisch en je zou je hele leven kunnen besteden aan het verkennen van alle hoeken en gaten. Als je geen leven lang hebt, is het nog steeds heel gemakkelijk om het in slechts een dag te bezoeken, zoals ik deed. Bridalveil Fall, Cathedral Peak, de U-Formed Valley, Half Dome, Glacier Level en El Capitan zijn slechts enkele van de meest opvallende plekken van het park. Geef uzelf voldoende tijd om de omgeving te verkennen, vooral als u van plan bent een wandeling te maken. Vestig je in het nabijgelegen Oakhurst, waar je een hele reeks leuke dingen kunt zien, doen en eten. Ik verbleef in Bass Lake, wat een hele vakantie op zichzelf is, dus de opties zijn hier in overvloed.

Hoe alles in de praktijk verliep

Sommigen zullen misschien spotten met het feit dat ik deze drie parken in slechts drie dagen bezocht, maar voor mij was het de ideale eerste kennismaking met de regio. Soms zijn Nationale Parken zo groot en interessant dat het lastig kan zijn om ze de eerste keer te bezoeken. Hoe verdeel je je tijd om het beste te zien dat het park te bieden heeft? Het gemeenschappelijke thema voor de parken langs de Majestueuze berglus is hoe gemakkelijk ze voor freshmen zijn om te bereiken en te verkennen, zelfs als ze een strak schema hebben. Sterker nog, zowel Oakhurst als Visalia hebben bezoekers zoveel te bieden naast de parken dat je gemakkelijk een hele vakantie in de omgeving kunt doorbrengen. Doe jezelf een plezier en wacht niet zo lang als ik op die belangrijke eerste reis – dit deel van Californië is niet alleen majestueus, het is ook magisch.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here