Home Geschiktheid Onderzoek toont aan dat het onderdrukken van negatieve gedachten de geestelijke gezondheidsresultaten verbetert – BionicOldGuy

Onderzoek toont aan dat het onderdrukken van negatieve gedachten de geestelijke gezondheidsresultaten verbetert – BionicOldGuy

0
Onderzoek toont aan dat het onderdrukken van negatieve gedachten de geestelijke gezondheidsresultaten verbetert – BionicOldGuy


Resultaten van een current onderzoek betwistte het idee in de psychologie dat het onderdrukken van negatieve gedachten geen goede strategie is (algemeen wordt aangenomen dat dit later een ‘rebound’ zal veroorzaken waardoor de gedachten terugkeren). De deelnemers die oefenden met het onderdrukken van negatieve gedachten hadden de resultaten op het gebied van de geestelijke gezondheid aanzienlijk verbeterd, zonder enig teken van een rebound-effect. Dit is bemoedigend nieuws, omdat dit gelijkwaardig is aan wat er bij meditatie wordt gedaan: als er negatieve gedachten opkomen, wordt je geleerd ze ‘los te laten’ en de aandacht terug te brengen naar datgene waarop je je concentreert (zoals de ademhaling of een mantra).

https://www.onlymyhealth.com/reasons-and-management-of-negative-thinking-1683813681LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here