Home Domotica Hoe u kapotte kerstverlichting kunt recyclen, hergebruiken of weggooien

Hoe u kapotte kerstverlichting kunt recyclen, hergebruiken of weggooien

0
Hoe u kapotte kerstverlichting kunt recyclen, hergebruiken of weggooien


Krediet: JJ Gouin/Shutterstock


Het is bijna onvermijdelijk dat wanneer u uw kerstversiering voor dit seizoen tevoorschijn haalt, er minstens één lamp of lichtsnoer kapot gaat, doorbrandt of niet goed functioneert. Soms is het repareren van ogenschijnlijk kapotte kerstverlichting internet zo eenvoudig als het vervangen van een of twee kapotte lampen (en strengen worden meestal geleverd met een paar further’s) of het vervangen van een gesprongen zekering. Maar of uw lampen nu niet meer te repareren zijn of simpelweg niet meer nodig zijn, u moet ze niet in de prullenbak gooien.

Hoe kerstverlichting opnieuw te gebruiken

Afhankelijk van de staat van uw lichtsnoeren, zijn er een paar manieren om ze te hergebruiken voor vakantiedecoratie. Als een handvol lampen kapot of kapot is (te veel om te vervangen, maar niet genoeg om de draad helemaal weg te gooien), cease ze dan in een glazen pot of vaas om een ​​feestelijk lichtpunt of nachtlampje voor de kamer van uw sort te maken. Dit is ook een geweldige manier om gebruik te maken van further volledig functionerende lichtslingers die anders in de doos zouden blijven zitten, die je ook aan een krans of slinger kunt toevoegen of zelfs het hele jaar door kunt ophangen.

Als de draad helemaal kapot is, gebruik hem dan om cadeautjes huge te binden. Als je een streng met grote classic bollen hebt, verf of spuit dan de afzonderlijke bollen en verzamel lint, touw en glitter om ornamenten makenservetringen, kransaccessoires of een losse slinger.

Hoe kerstverlichting te doneren

Als je geen doel hebt voor voorzichtig gebruikte lichte strengen die nog steeds werken, probeer dan een nieuw thuis voor ze te vinden. Je kunt ze free of charge vermelden op Freecycle, Fb Market of Nextdoor. Je kunt ze ook cadeau doen aan sluwe, doe-het-zelf-gerichte vrienden, familie of buren, of op zoek gaan naar een gemeenschapsorganisatie, zoals een naschoolse opvang, een kerk, een opvangcentrum of een centrum voor begeleid wonen dat donaties van kerstversieringen accepteert.

Hoe kerstverlichting te recyclen

Als uw lampen niet kunnen worden hergebruikt of gedoneerd, zijn er een aantal manieren om ze weg te gooien, behalve ze in de prullenbak te dumpen.

Afgeven bij uw plaatselijke bouwmarkt

Detailhandelaren zoals The Residence Depot, Lowe’s, Ace {Hardware} en TruValue accepteren oude kerstverlichting en recyclen deze voor u (en bieden soms aanbiedingen voor nieuwe snaren met inruil). Houd er rekening mee dat deze service mogelijk niet op elke locatie of buiten de feestdagen beschikbaar is, dus bel vooraf.

Als je in het midden van de Atlantische Oceaan woont, met een nabijgelegen MOM’s Natural Market, kun je je lampen (in welke staat dan ook) inleveren voor recycling tijdens hun wintervakantie lichtrit.

Als geen van deze oplossingen lukt, kunnen lokale recyclingbedrijven die metaalrecycling aanbieden, mogelijk uw oude vakantielampen meenemen. Controleer de web site van uw gemeentelijke diensten en de speciale recyclebedrijven (gooi alleen geen lampen in uw vuilnisbak).

Neem contact op met uw plaatselijke kringloopwinkel

Goodwill en het Leger des Heils accepteren over het algemeen werkende lichtslingers voor recycling, internet als Habitat for Humanity ReStore. Internet als bij bouwmarkten, moet u vooraf bellen of on-line de donatierichtlijnen raadplegen voordat u dozen met oude lampen dumpt.

Maak gebruik van een post-in-recyclingservice

Als er geen lokale optie is, bieden verschillende bedrijven het hele jaar door post-in vakantielichtrecycling aan. Vakantie-LED’s accepteert lichtslingers through USPS, UPS of FedEx, of u kunt het afleveren als u toevallig in of nabij Sussex, WI woont. Inexperienced Citizen biedt persoonlijke recycling aan voor mensen in de Bay Space, maar dat kan ook mail uw lampen op tegen een prijs van $ 1 per pond. Christmas Gentle Supply heeft zijn recyclingprogramma vanaf november 2023 stopgezet.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here