Home Verbouwing Hoe je een moderne wandplank bouwt in 7 verrassend eenvoudige stappen!

Hoe je een moderne wandplank bouwt in 7 verrassend eenvoudige stappen!

0
Hoe je een moderne wandplank bouwt in 7 verrassend eenvoudige stappen!


In deze video laat ik zien hoe ik deze plank heb gebouwd. Het ziet er misschien eenvoudig uit, maar het zat eigenlijk vol met kleine lastige dingen om uit te zoeken. Maar! Het was het waard, need ik had al eerder een plank in mijn huis gekocht die heel generiek was en ik kon hem eindelijk vervangen door iets dat ik in plaats daarvan heb gemaakt.

Laten we een moderne wandplank bouwen!

moderne wandplank
Als je op zoek bent naar een interessant plankontwerp, dan hoop ik dat je dit inspirerend vond. ik heb een reeks plannenniet alleen voor dit venture, maar ook voor vele andere, beschikbaar op mijn web site als je het wilt bekijken.

Materialen die ik heb gebruikt om deze moderne wandplank te bouwen

  • hout
  • Houtlijm
  • Zaag
  • Schroeven
  • Houten afwerking
  • Spijkermaker

Stap 1: Het hout zagen voor de moderne wandplank

Ik had al walnoot en esdoorn in mijn winkel, dus daar heb ik de mijne van gemaakt. Ik begon met het op lengte knippen van alle onderdelen om de centrale zeshoek te vormen, die is gemaakt van walnoot. Ik heb al deze planken web iets langer gesneden dan echt nodig was. Zodat ik bij de volgende stap, toen ik alle hoeken insneed, wat speelruimte kon hebben om ze allemaal good te krijgen. Ik heb eerst de verstek gesneden aan het ene uiteinde van elk bord nodig. Toen ik de tweede zijde uitsneed, zette ik een stopblok op, zodat ik zeker kon zijn dat ze allemaal hetzelfde zouden worden. U kunt de nauwkeurigheid testen door ze met de ruggen tegen elkaar te plaatsen.

plank 1
Hoe je een moderne wandplank bouwt in 7 verrassend eenvoudige stappen! 10

Stap 2: Fittest voor het zeshoekige deel van de plank

Vervolgens heb ik een testpassing uitgevoerd om er zeker van te zijn dat alles er goed uitzag. Dat waren ze, dus vervolgens maakte ik me klaar om lijm aan te brengen. Bij verstekwerk is het een goede truc om eerst een stuk tape aan de binnenkant aan te brengen, omdat er dan lijm uit zal knijpen en het opruimen van de binnenkant altijd een beetje tijdrovend is, maar een stukje tape langs de verstekrand misplaced dat op. .

Een andere tape-truc om te helpen bij het lijmen van verstekken is om een ​​stuk tape uit te leggen dat lang genoeg is voor alle stukken. Mijn armen zijn web lang genoeg, en ik heb er zelfs twee neergelegd vanwege de diepte van mijn stukken. Dit is zodat ik al mijn onderdelen, good van start tot eind, bovenop de tape kan leggen. Vervolgens breng ik de lijm aan. Ik ga niet overboord met de lijm, ik zorg er alleen voor dat het hele oppervlak van elke verstek bedekt is.

Nu kan ik aan één kant beginnen en de boel samenrollen. Met behulp van die tape assist ik elke verstek op zijn plaats terwijl ik de rol maak. De tape kan ook als klem dienen, waardoor ik de zeshoek bij elkaar kan houden terwijl de lijm de tijd heeft om op te zetten. Omdat ik echter een spijkermachine van 23 gauge heb, heb ik een paar spijkers in elke verbinding geschoten, zodat ik niet hoefde te wachten tot de lijm was opgedroogd. Als je geen pinspijkermachine hebt, wacht dan een uur voordat je de tape verwijdert.

Plank 3
Hoe je een moderne wandplank bouwt in 7 verrassend eenvoudige stappen! 11

Stap 3: Het snijden van de rechte planken

Er zitten eigenlijk nog twee stukken walnoot in dit apparaat, maar het zijn gewoon rechte planken zonder dat er uitleg nodig is, dus laten we verder gaan met de esdoorndriehoeken die bij de walnootzeskant horen.

Deze kunnen absoluut op dezelfde manier worden gesneden als de verstekstukken van walnoothout met de verstekzaag, maar ik wilde je een andere methode laten zien die doorgaans nauwkeuriger is en dat is met een slee bij de tafelzaag.

Als je een tafelzaag hebt, raad ik aan om alle stukken op deze manier te doen. Wat ik deed was het blad van mijn zaag kantelen en vervolgens een slee gebruiken om mijn stuk door het blad te bewegen om het ene uiteinde van alle stukken af ​​te snijden. Vervolgens heb ik een stopblok opgezet om het hele tweede uiteinde van de plank af te zagen, en met deze snede ook de plank op lengte gesneden. Elke keer dat je een geometrische vorm als deze maakt, zal het eindproduct er het beste uitzien als alle stukken zo identiek mogelijk zijn. Dit is waar het gebruik van een nauwkeuriger gereedschap de moeite waard zal zijn, maar weet dat het nog steeds gemaakt kan worden, ongeacht op welke manier. gereedschap dat je hebt.

plank 4
Hoe je een moderne wandplank bouwt in 7 verrassend eenvoudige stappen! 12

Stap 4: De driehoekige planken samenvoegen

In tegenstelling tot de zeskant heeft de driehoek aan alle drie de zijden een zichtbare versteksnede, dus ik heb een droge pasvorm gemaakt om eerst de dingen uit te lijnen… daar zijn we dan. Op deze manier kon ik er zeker van zijn dat ik lijm op het juiste gedeelte van het bord aanbracht. De oproltape-truc werkt niet op een verbinding als deze, dus in plaats daarvan heb ik aan elke kant een paar pin-spijkers erin gegooid. Als je echter geen speldenspijkermachine hebt, onthoud dan dat tape een geweldige klem is terwijl de lijm zich vastzet!

Omdat mijn ontwerp twee driehoeken heeft, herhaalde ik het proces om een ​​tweede te maken.

moderne plank 5
Hoe je een moderne wandplank bouwt in 7 verrassend eenvoudige stappen! 13

Stap 5: De zeshoek en driehoeken verbinden

Nu het lastige gedeelte mensen. Dingen samenvoegen. In het eindproduct glijden deze driehoeken precies over het horizontale gedeelte van de zeshoekige plank. Ik zou deze sneden eigenlijk liever met de tafelzaag maken, maar het mes erop gaat maar tot 3 “en ik had 4” nodig. Dus in plaats daarvan gebruikte ik de verstekzaag.

Nadat ik al mijn markeringen had gemaakt die aangaven waar de sneden moesten zijn, stelde ik de diepte in op mijn verstekzaag zodat deze 10 cm diep kon gaan. Ik heb de omtreklijnen van mijn markeringen uitgesneden en er eigenlijk iets naar binnen gegaan, omdat je altijd meer weg kunt halen, maar het moeilijk is om terug te plaatsen. Het was mijn bedoeling om de resterende binnenkant één voor één weg te halen, maar de eerste snee was voldoende om het daar uit te breken. Toen dat klaar was, hoefde ik alleen maar de onderkant plat te krijgen, wat ik deed door de zaag tot de volledige diepte van 10 cm te laten zakken en vervolgens mijn plank langzaam naar hyperlinks en rechts te bewegen totdat het mes de zijwanden van mijn snede raakte.

Ik hield mijn plankstuk bij de hand, zodat ik dingen kon testen en aanpassingen kon maken. Het was te klein om te beginnen, dus nam ik er nog een beetje meer weg totdat de plank gemakkelijk op zijn plaats kon glijden.

Wat ik leuk vind aan de verstekzaag voor de driehoeken, is dat ik beide gleuven tegelijkertijd kon zagen, maar op de plank heb ik een andere aanpak gevolgd om je een alternatieve methode te laten zien als je deze wilt bouwen

Voor de plank heb ik de lintzaag gebruikt.

Het probleem met de lintzaag is dat het dek kan kantelen, maar slechts in één richting, en ik ga je die snede als eerste laten zien, ook al heb ik hem in het echt als tweede gemaakt. Deze snede is eenvoudig: kantel het maaidek, lijn het mes uit, maak eerst beide sneden aan de buitenkant en hak dan de binnenkant weg tot je een mooi rechthoekig gat hebt. Om een ​​vlakke bodem te krijgen, wil ik graag dicht bij de lijn komen met mijn rechte sneden, maar dan, web als wat ik deed bij de verstekzaag, beweeg ik het stuk langzaam naar hyperlinks en rechts over het blad om de zaken waterpas te maken.

moderne plank 6
Hoe je een moderne wandplank bouwt in 7 verrassend eenvoudige stappen! 14

Stap 6: De tweede snede maken op de

Voor de tweede snede, die het tegenovergestelde is van de eerste, kun je de tafel niet naar beneden verplaatsen, dus in plaats daarvan heb ik het onderdeel met een mal omhoog verplaatst. Deze mal is een stukje hout dat in de juiste hoek is gesneden, dat is bevestigd aan de verstekgeleider van de lintzaag, en vervolgens wordt er nog een stukje hout aan de bovenkant bevestigd om me een hek te geven waar mijn onderdeel vlak tegenaan kan worden gehouden. Hierdoor kan ik mijn onderdeel op zijn plaats houden en het onder een hoek van 90 in het mes verplaatsen, maar het snijdt feitelijk in de hoek die nodig is om precies op de andere onderdelen te glijden.

moderne plank 7
Hoe je een moderne wandplank bouwt in 7 verrassend eenvoudige stappen! 15

Stap 7: Completion! Het verven van de moderne wandplank

Laten we kijken of het werkte. Op dit deel was ik heel voorzichtig, omdat die buitenste stukken kwetsbaar zullen zijn en afbreken als ik ze te veel naar beneden duw. Dus nam ik de tijd om het mooi vierkant te bewegen.

Dat was het laatste ingewikkelde stukje, nu kwam het alleen nog op de afwerking aan. Voor een ophangmethode heb ik een aantal eenvoudige, in de winkel gekochte beugels aan de bovenste walnoothouten horizontale plank bevestigd. Omdat alles vastzit, is dit het enige dat nodig is.

Daarna heb ik een afwerkingslaag aangebracht. Iets wat ik heb gedaan, is wat beschermende lotion op mijn hand aanbrengen voordat ik klaar ben. Deze lotion heet Gloves in a Bottle en hecht zich aan de bovenste laag van je huid om te voorkomen dat zaken als vlekken, verf of andere afwerkingen in de eerste laag binnendringen. Het is zo’n eenvoudige bescherming als je, zoals ik, een pompfles in je winkel bewaart. Oh en maak je geen zorgen, je handen worden er niet vettig van.

Nadat ik de afwerkingslaag had laten drogen, hoefde ik alleen nog maar de oude saaie plank te verwijderen en mijn nieuwe op maat gemaakte plank te installeren. Ik weet dat het een beetje onconventioneel is, maar er zijn voldoende vlakke oppervlakken voor de spullen die ik hier graag bewaar, waaronder een luidspreker, een bril, koppelingen en sleutels. Ik heb slechts aan één kant haken geplaatst om de lichtschakelaar vrij te houden.

moderne plank 8
Hoe je een moderne wandplank bouwt in 7 verrassend eenvoudige stappen! 16

Conclusie moderne wandplank

We hebben het gedaan! Je hebt een moderne wandplank gebouwd om je woonruimte op te fleuren. Ik vind het geweldig hoeveel spullen je erop kunt zetten.

Als je dit venture leuk vond, kijk dan eens op mijn web site waar ik een heleboel bouwplannen heb om je te helpen met een ander venture.

Dingen die ik heb gebruikt om deze moderne wandplank te bouwen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here