Home Mode Een korte handleiding voor authentieke Gucci-serienummers

Een korte handleiding voor authentieke Gucci-serienummers

0
Een korte handleiding voor authentieke Gucci-serienummers


Een korte handleiding voor authentieke Gucci-serienummers” />

Het huis van Gucci heeft een beroemde en legendarische geschiedenis in het produceren van enkele van de beste tassen op de luxemarkt Guccio Gucci begreep de waarde en het vakmanschap van zijn merk. Elke tas was gelabeld, zelfs zeer vroege Gucci-artikelen zijn gelabeld en geïdentificeerd als Gucci. Door de jaren heen zijn de exacte tekst en het lettertype van de labels echter gevarieerd en hebben ze consequent veranderingen ondergaan tot de huidige tijd etiket formaat werd aangenomen.

Hoewel labels al vroeg begonnen, begonnen de meeste vroege Gucci-stukken die in de jaren vijftig werden geproduceerd het modelnummer te bevatten, ook wel bekend als het “Brev” -nummer. Dit modelnummer was echter niet constant en veel tassen bevatten er uiteindelijk helemaal geen. Het duurde tot de jaren zeventig dat Gucci hun stukken consequent begon te markeren met serienummers.

Etiketten en serienummerlocatie

Aan de binnenkant van elke Gucci-tas zit meestal een leren label met het brand erop. Als je hem omdraait, vind je het serienummer. Afhankelijk van het jaar waarin de tas is geproduceerd, variëren de serienummers qua formaat, maar niet qua locatie. De serienummers bevinden zich doorgaans altijd achter het leren lipje, maar bij portemonnees en kleine lederwaren zijn de nummers meestal ergens in de buurt van de kaartsleuven in reliëf weergegeven.

Serienummer lettertype en formaat

Internet als andere merken ondergingen de serienummers van Gucci door de jaren heen een reeks veranderingen totdat ze zich vestigden in het formaat dat we vandaag de dag kennen.

  • Serienummers bestaan ​​doorgaans uit 9 tot 13 cijfers.

  • Soms gescheiden door punten of streepjes, vooral classic stukken.

  • Het lettertype is doorgaans een schreeftype.

Toen Tom Ford in 1994 Artistic Director werd, begon de opmaak van de serienummers te veranderen en nu bevatten de serienummers twee regels. Vanaf het midden van de jaren negentig tot het midden van de jaren 2000 hadden de stukken doorgaans een bovenste regel van drie cijfers, gevolgd door een streepje/punt en vervolgens vier cijfers. Het serif-lettertype werd consistenter met een paar wijzigingen in de cijfers.

  • De nummers 1, 4, 7 begonnen allemaal kleine voetjes aan de onderkant te bevatten.

  • Nullen werden ovaler van vorm.

  • Vervolgens voegden nummer 2 en 3 krullen toe aan hun vormen.

Met het gebruik van een constant lettertype werden daarna nog enkele wijzigingen in het formaat aangebracht. Halverwege de jaren 2000 schrapte Gucci de punt en het streepje, door gebruik te maken van twee regels van zes cijfers of een bovenste regel van zes en een onderste regel van vier, terwijl portemonnees en kleine lederwaren nog steeds één rij cijfers hadden, gescheiden door een streepje.

Belangrijke zaken om op te merken over serienummers:

  • De eerste regel is het modelnummer. Modelnummers kunnen veranderen naarmate de artikelen in de loop der jaren veranderen.

  • De tweede regel is het leverancier-/batchnummer en kan hetzelfde zijn als andere Gucci-stukken.

  • U kunt het modelnummer gebruiken om een ​​artikel in een zoekmachine te vinden.

  • Het reliëf/de hittestempel varieert en kan er soms rommelig uitzien ondanks dat het merchandise authentiek is.

Variaties door de jaren heen

Lees onze weblog voor meer informatie over Gucci: Een korte handleiding voor Gucci-handtasstijlen

Er zijn verschillende bedrijven die authenticatiediensten aanbieden. Mypoupette, CarolDiva en Authenticate4U zijn allemaal gerenommeerde authenticatiebedrijven die uw merchandise graag tegen een kleine vergoeding willen beoordelen. ***LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here