Home Reis Een bezoek aan het magische Zaragoza in Spanje • We bloggen de wereld

Een bezoek aan het magische Zaragoza in Spanje • We bloggen de wereld

0
Een bezoek aan het magische Zaragoza in Spanje • We bloggen de wereld


Ik werd naar Zaragoza getrokken door een foto van een prachtige kathedraal die internet na zonsondergang boven een rivier uitsteekt; Ik wilde zelf een versie van die foto maken. (Spoiler alert: het blijkt dat een enkele focus ruimte kan creëren voor vele reisontdekkingen.)

Het goede nieuws is natuurlijk dat je geen bijzondere verwachtingen van Zaragoza hoeft te hebben om van een reis daarheen te kunnen genieten. Sterker nog, ik zou bijna zeggen dat niets beter is. Op die manier weet je vrijwel zeker dat je zult genieten van wat je vindt.

Waarom ik besloot Zaragoza te bezoeken

Ik wist dat Zaragoza de moeite waard was om te bezoeken vanaf het second dat ik in de stad aankwam, maar daarover later meer. Ik besloot te bezoeken op foundation van twee factoren. Ten eerste vanwege de afbeelding die ik in de intro van dit bericht had gezien en ten tweede omdat de stad sowieso onderweg was van Bilbao naar Barcelona.

Zou ik naar Zaragoza zijn gegaan als de sterren niet precies goed waren uitgelijnd? Waarschijnlijk niet. Er zijn tal van prachtige kerken in Spanje, waarvan vele zo dicht bij het water liggen dat ze erin weerspiegelen als de avond valt. Aan de andere kant, het feit dat Zaragoza “onderweg” is tussen zoveel bestemmingen (het ligt ook langs de hogesnelheidslijn van Madrid naar Barcelona) maakt het tot een veelvoorkomend verband van serendipiteit.

Dingen om te doen in Zaragoza

Verken El Casco Antiguo

Die van Zaragoza Casco Antiguo (oude stad) is veel kleiner dan veel andere soortgelijke gebieden in Spanje – en dat is precies waarom ik er zo dol op ben. Ik kwam hier verschillende keren in en uit terwijl ik wachtte tot de zon onderging, zodat ik mijn eigen versie kon maken van de foto die mij inspireerde om Zaragoza te bezoeken.

Eet Ternasco de Aragon

Eten is één ding dat Zaragoza een bezoek waard maakt. Terwijl ternasco (lam van het bot vallen) is niet het enige spel in de stad als het gaat om het eten van je een weg door de stad, het is absoluut een heerlijke introductie tot cocina aragoneseongeacht in welke eetgelegenheden van de stad u het eet.

Bezoek ‘de kerk’ overdag

Ik zal eerlijk zijn: terwijl ik op de rivieroever wachtte tot de nacht viel, was het absoluut de moeite waard, ik vond het geweldigBasiliek van Nuestra Señora de Pilarook overdag. Ik vond vooral de manier waarop het good leek te ‘matchen’ met de kleur van de lucht en de vegetatie eromheen – gewoon prachtig.

Drink een cocktail (of tapas)

Het personeel van mijn lodge vertelde me dat tapas in lokale stijl deel uitmaakten van wat Zaragoza een bezoek waard maakte, hoewel ik niet genoeg eetlust had om deze hypothese te testen. Wat ik wel deed, was gaan zitten voor een zeer goed gemengde cocktail, precies in het hart van de oude stad, specifiek bijCafé 1885.

Verkrijg de Zaragoza-geldschot

Ik denk niet dat ik ooit de manier zal vergeten waarop de verzengende hitte van juli overging in een winderige avond terwijl ik op de Puente de Hierro wachten tot de nacht valt. Er was een andere fotograaf een paar meter bij mij vandaan, en ik kon zien dat hij internet zo blij was met wat hij zag toen de lucht donker werd (en de kerk oplichtte) als ik.

Hoeveel dagen moet ik in Zaragoza doorbrengen?

Voor mij was een volledige dag en nacht in Zaragoza good. Bij aankomst in het stadscentrum komt het vriendelijke lokale personeel aan Lodge Avenida (die zeer centraal gelegen was – ik raad het ten zeerste aan!) hielp me de perfecte lunch te vinden, waarna ik door de stad dwaalde en uiteindelijk zag wat ik moest zien, als dat logisch was. Hoewel ik zeker weet dat ik meer had kunnen zien als ik meer tijd had gehad, was er iets speciaals aan de manier waarop het gebeurde.

Ik bedoel, ik ben het er waarschijnlijk nog steeds mee eens dat Zaragoza een bezoek waard is, ook al had ik er twee of drie nachten doorgebracht. Maar ik zou er waarschijnlijk niet zo enthousiast over zijn, en ik zou vrijwel zeker niet teruggaan in de toekomst. Ik bedoel, dit is het punt: als ik de kans zou krijgen, zou ik bij mijn volgende reis naar Spanje 100% terugkeren naar Zaragoza. Dat kan ik niet met 100% zekerheid zeggen over andere plaatsen waar ik deze keer ben geweest!

Wat is er speciaal aan Zaragoza?

Zaragoza is bijzonder omdat het de hoofdstad en toegangspoort is van de Spaanse regio Aragon, en ook de thuisbasis van Ternasco, een malse lamsbout die nu beroemd is in het hele land. De kathedraal Nuestra Señora de Pilar van de stad staat bekend als een van de mooiste kerken van heel Spanje.

Hoe kom ik van Barcelona naar Zaragoza?

Barcelona en Zaragoza zijn verbonden door hogesnelheidstreinen AVE. Je kunt minimaal één keer per uur vanuit Barcelona vertrekken en de reis duurt ongeveer 100 minuten. Houd er rekening mee dat het Delicias-station van Zaragoza op ongeveer 15 minuten met de bus van het stadscentrum ligt.

Het komt neer op

Is Zaragoza een bezoek waard? Als je al aan het nadenken was over een uitstapje naar de stad toen je dit bericht tegenkwam, denk ik dat de kans groot is dat je ervan zult genieten. Voor mij is Zaragoza niet een plek om veel tijd door te brengen, maar eerder een tussenstop Barcelona en Baskenland, waardoor ik Aragon (vrij letterlijk) kon proeven zonder al te ver van mijn route af te wijken. Over reisroutes gesproken: ik weet dat het plannen van een reis naar Spanje soms meer moeite lijkt dan het waard is.

Robert Schrader

Robert Schrader is een reisschrijver en fotograaf die sinds 2005 zelfstandig de wereld rondreist en onderweg schrijft voor publicaties als “CNNGo” en “Shanghaiist”. Zijn weblog, Go away Your Every day Hell, biedt een combine van reisadvies, bestemmingsgidsen en persoonlijke essays over de meer esoterische aspecten van het leven als reiziger.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here