Home Levensstijl Ducati Diavel voor Bentley, op maat gemaakte motorfiets

Ducati Diavel voor Bentley, op maat gemaakte motorfiets

0
Ducati Diavel voor Bentley, op maat gemaakte motorfiets
Ducati is niet nieuw in de samenwerking met autofabrikanten, maar zijn nieuwste venture is opvallend Diavel in samenwerking met Bentley is zeker een futuristisch kunstwerk. Geïnspireerd door de gelimiteerde editie Batur-supercarDit is een speciale Diavel en er zouden slechts 500 exemplaren van worden gebouwd, terwijl een genummerde serie van 50 motorfietsen alleen voor Bentley-klanten zou worden gereserveerd. Onthuld bij ‘fuorisalone‘evenement op Kunst Bazel in Miamideze Diavel bootst verschillende ontwerpdetails van de Batur na: een 740 pk beest waarvan er slechts 18 zijn gebouwd.

Ducati Diavel voor Bentley  De Centro Stile Ducatiheeft in samenwerking met de ontwerpers van Bentley een nieuw ontwerp voor deze speciale motorfiets gemaakt, inclusief de kleur Scarab Inexperienced die afkomstig is uit het Bentley Mulliner-palet en door de hele carrosserie wordt gebruikt.

Ducati Diavel voor Bentley  Ducati Diavel voor Bentley

De beslissende en agressieve lijnen van de Diavel V4 zijn ook herzien by way of de technische componenten: veel van de karakteristieke kenmerken van de Batur zijn terug te vinden in verschillende delen van de fiets. De gesmede velgen, ontworpen en gemaakt voor deze motorfiets, hebben de vorm van de auto en zijn gespoten in Darkish Titanium Satin, waardoor enkele machinaal bewerkte oppervlakken zichtbaar blijven.

Ducati Diavel voor Bentley  De luchtinlaten aan de zijkant weerspiegelen de tweekleurige grille, een van de meest herkenbare elementen van de Batur. De driehoekige achtertrekkers verwijzen naar de overeenkomstige elementen van de auto. Het voorspatbord, de kuip en het bovenaanzicht van de tank doen denken aan de ribben op de motorkap, terwijl de eenzitsachterkant, die kan worden vervangen door een passagiersstoel, veel stijlkenmerken van de achterkant van de Batur overneemt. Veel carrosserieonderdelen zijn gemaakt van koolstofvezel (spatborden, koplampafdekking, motor-, uitlaat- en radiateurafdekking, radiateurkappen, zijpanelen, staartstuk).

Ducati Diavel voor Bentley  De bestuurdersstoel, uitgevoerd in zwart Alcantara, is geïnspireerd op het interieur van de auto en de rode stof is dezelfde als die van de Batur stoelen met de Bentley brand geborduurd op het achterkussen. De dubbele uitlaat, met deksel, is opnieuw ontworpen om te harmoniseren met de verfijnde lijnen van de motorfiets.

Ducati Diavel voor Bentley  De 50 Diavel voor Bentley Mulliner-motoren zal exclusief beschikbaar zijn voor klanten van Mulliner, die door directe samenwerking met de ontwerpers van de Centro Stile Ducati hun Diavel kunnen configureren voor Bentley Mulliner met verschillende kleuren voor het zadel, de voorremklauwen, koolstofvezelonderdelen en velgen. Ook voor de carrosseriedelen kunnen ze kiezen uit dezelfde kleur als hun auto, of uit een exclusief palet dat door de ontwerper van Mulliner is geselecteerd voor deze bijzondere en zeer exclusieve serie.

Wij denken dat een Diavel excellent zou passen bij het opvallende ontwerp van de Batur – tevens de laatste 12-cilinder Bentley.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here