Home Geschiktheid 7 therapeuten delen hun beste advies voor het omgaan met existentiële angst en verdriet

7 therapeuten delen hun beste advies voor het omgaan met existentiële angst en verdriet

0
7 therapeuten delen hun beste advies voor het omgaan met existentiële angst en verdriet


Adrienne Heinz, PhD, een onderzoekswetenschapper aan de Stanford College die gespecialiseerd is in de behandeling van trauma en verslaving, vertelt SELF dat het tijdens perioden van hartzeer nog steeds nodig is om kleine momenten van geluk te vinden om ermee om te gaan. ‘Zelfs bij verdriet is het nog steeds mogelijk hoop cultiveren en elke dag richting betekenisvolle verandering gaan”, zegt ze. Ze stelt voor om het simpel en klein te houden: een wandeling maken buiten in de natuur, ambachten makenof iets aardigs doen voor iemand van wie je houdt, kan ervoor zorgen dat je je meer geaard voelt.

4. Erken dat je het kunt iets om te helpen, zelfs als de zaken hopeloos lijken.

‘Het gebrek aan controle accepteren is moeilijk’ Sara Kuburic, een arts in de psychotherapiewetenschap en trauma-geïnformeerde arts die oorlog heeft meegemaakt, vertelt SELF. “Soms kunnen we alleen onze houding kiezen en dan bepalen welke les we willen meenemen.”

Om realistische verwachtingen te scheppen over wat u kunt doen voor mensen die collectieve hulp nodig hebben, raadt ze u aan uzelf enkele vragen te stellen die uw emoties verbinden met een realistisch plan. Dit zou kunnen klinken als: ‘Hoe houden mijn gevoelens en waarden specifiek verband met wat er in de wereld gebeurt? Hoe kan ik praktische stappen ondernemen om dat geloofssysteem te weerspiegelen en anderen te helpen? Hoe kan ik authentiek verschijnen?”

Door je te concentreren op wat je bent kan controle, kunt u erachter komen wat u er daadwerkelijk aan kunt doen. Gabes Torres, MA, een psychotherapeut die gespecialiseerd is in trauma, vertelt SELF dat compassie en solidariteit de sleutel zijn op dit second, en het volgende, en altijd. “Luister naar het verdriet, de woede en de angst, maar zorg ervoor dat je oscilleert: ga heen en weer van het herkennen van de emotie en gebruik de emotie als krachtbron om je tot collectieve actie aan te zetten”, zeggen ze. “Emotie is energie—gezamelijke actie is het tegengif.”

Door gebruik te maken van uw gevoelens om anderen te helpen, wordt ook uw geestelijke gezondheid gediend. “Actie ondernemen kan gevoelens van hulpeloosheid verminderen en gevoelens van optimisme, empowerment en sociale solidariteit vergroten onderzoek heeft aangetoond dat het psychologische problemen verlicht”, zegt Renteria.

In termen van wat we daadwerkelijk moeten doen: “Bellen en brieven schrijven naar het Congres, boycotten en anderen informeren over wat er gebeurt” zijn allemaal nuttig, zegt Renteria. “Zorg ervoor dat je tempo maakt, zodat je niet opbrandt.” Als u kunt doneren, helpen verschillende humanitaire hulporganisaties degenen die rechtstreeks door het geweld zijn getroffen. Vrijwillig uw tijd en energie steken in elk capaciteit kan ook helpen bij het verlichten van depressie en angst in tijden van disaster, zelfs als dat werk niet direct verband houdt met de bredere kwestie. Actief worden in onderlinge hulpgroepen die buren in nood dienen, meedoen aan gaarkeukens en voedselbankenen het organiseren van kledingacties zijn allemaal goede manieren om op lokaal niveau te helpen.

Hoe u op dit second ook prioriteit geeft aan uw geestelijke gezondheid, houd er rekening mee dat door voor uzelf te zorgen, u duidelijkere wegen kan vinden naar het nemen van effectieve actie. Zoals McCullough opmerkt: ‘We zijn in staat het gewicht van dit second te dragen, terwijl we onszelf de ruimte gunnen voor uitstel.’

Als u of iemand van wie u houdt in een disaster verkeert, kunt u ondersteuning krijgen door 988 te bellen Nationale zelfmoord- en crisislevenslijn of door HOME te sms’en naar 741-741, de Disaster tekstregel.

Verwant:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here