Home Levensstijl Terugblik op Kerstmis in Waddesdon Manor 2023

Terugblik op Kerstmis in Waddesdon Manor 2023

0
Terugblik op Kerstmis in Waddesdon Manor 2023


Als u op zoek bent naar een feestelijk dagje uit dat web iets anders is, waarom bezoekt u dan niet Waddesdon Manor in de buurt van Aylesbury? Kerstmis bij Waddesdon Manor biedt prachtige verlichting en tal van activiteiten om het hele gezin te vermaken.

Waddesdon Manor is de perfecte locatie tijdens de feestdagen. U kunt langs een verlicht pad wandelen, kerstinkopen doen of een kijkje nemen bij de prachtige shows in het landhuis. En natuurlijk is er altijd tijd voor een kop warme chocolademelk en een taartje in het Manor Restaurant!

Wanneer is Kerstmis in Waddesdon Manor?

Dit jaar, Kerstmis in Waddesdon Manor vindt plaats van 22 november tot maandag 1 januari 2024. Het is geopend van woensdag tot en met zondag, plus maandag 1 januari.

Het terrein is geopend van 12.00 tot 19.00 uur, met laatste toegang om 18.00 uur. Waddesdon Manor is geopend van 12.30 tot 19.00 uur met de laatste toegang om 18.30 uur. De gevel van Waddesdon Manor wordt verlicht met speciaal gemaakte projecties van bekende kunstenaars Jamie Shiels.

Over Waddesdon Manor

Waddesdon Manor is een Fransman Renaissance-stijl kasteel gelegen in het dorp Waddesdon, in Buckinghamshire, Engeland. Het landhuis werd gebouwd door Baron Ferdinand de Rothschild in de jaren 1870 om zijn kunstcollectie onder te brengen.

De zuster van baron Ferdinand, Alice, die van 1883 tot haar dood in 1922 op het landhuis woonde, was een gepassioneerd tuinman en een fervent kunstverzamelaar. Alice heeft een reeks richtlijnen opgesteld voor het behoud van de kunst en het decoratieve meubilair van het landhuis: Miss Alice’s Guidelines. De Nationale Belief vervolgens zijn natuurbehoudspraktijken op deze aanbevelingen gebaseerd.

Waddesdon werd in 1957 nagelaten aan de Nationwide Belief. De familie Rothschild bestuurt Waddesdon namens de Nationwide Belief through de Rothschild Basis onder voorzitterschap van Lord Rothschild.

Tegenwoordig is Waddesdon Manor een van de meest bezochte eigendommen van de Nationwide Belief. Ruim 463.000 bezoekers genoten in 2019 van het huis en de tuinen.

De verlichte gevel van Waddesdon Manor
De verlichte gevel tijdens Kerstmis bij Waddesdon Manor

Kerstmis In Het Huis

Met Kerstmis wordt het landhuis versierd met een verscheidenheid aan feestelijke shows die elke bezoeker zeker zullen bekoren. Zien de Bachelorvleugel voor het eerst sinds 2019.

Ontdek uitgebreide papieren kunstwerken van Nathan Ward, samen met de schatkamer van Kapitein Hook, het theekransje van de Mad Hatter en een magische spiegel van de Sneeuwkoningin. Er zijn prachtige lichtshows en meeslepende soundscapes van Jane Le Bon Inventive.

Bezoekers kunnen ook genieten van tal van andere versieringen, waaronder verschillende prachtige kerstbomen. Beroemde portretten van Thomas Gainsborough en Joshua Reynolds zijn ook een must-see Porca Miseria is een eigentijdse kroonluchter van Ingo Maurer, gemaakt van gebroken keramiek.

Kerstmis in Huis loopt tot 1 januari.

De spectaculaire Waddesdon-eetkamer
De spectaculaire Waddesdon Eating Room – foto: Hugh Mothersole

Waddesdon Manor Winterlichtpad

Bezoekers kunnen ook over het terrein dwalen en genieten van het nieuwe verlichte lichtpad door de Volière tuinen. Deze buitendisplays zijn speciaal ingericht om de schoonheid van het landhuis en de tuinen te weerspiegelen.

Gloeiende lichtbollen, 3D-vogels en vallende sterren gecreëerd door het Luminisme verlichten de nacht. Dit betoverende lichtspektakel brengt je gegarandeerd in de feeststemming! De Winterlichtroute loopt van 22 november 2022 tot en met 1 januari 2023.

Winterlichtpad bij Waddesdon Manor
Winterlichtpad bij Waddesdon Manor – foto: Chris Lacey

Tentoonstelling ondergedompeld in licht in De Koetshuisgalerij

Loop mee Mevrouw Alice’s Drive om de tentoonstelling Ondergedompeld in licht te zien. Tijdens de feestdagen wordt het pad naar The Coach Home Gallery en The Stables verlicht door een reeks lantaarns die zijn versierd door lokale scholen.

Houd er rekening mee dat het pad bergafwaarts gaat en daarom een ​​uitdaging kan zijn voor mensen met mobiliteitsproblemen.

Bij The Stables kunnen bezoekers genieten van vis en schepen, een bezoek brengen aan de Kerstwinkel en een gezinsvriendelijke lichttentoonstelling die een opvallende weergave is van verschillende licht- en geluidsvormen. De 6 meter hoge kerstboom heeft meer dan 10.000 van kleur veranderende pixels.

De kerstboom van de Stallen
De kerstboom van de Stallen

Kerstmarkt Waddesdon Manor

Er zijn momenteel meer dan 70 houten chalets op het terrein van het landhuis. Deze met de hand geselecteerde kraampjes zijn versierd met meer dan 1.000 meter kerstverlichting.

De Kerstmarkt biedt een ruime keuze aan feestelijke lekkernijen, van warme dranken en snacks tot stijlvolle cadeaus zoals hoeden en handschoenen van imitatiebont. Als u het kasteel zelf bezoekt wanneer het gesloten is, kunt u nog steeds wijnen uit de Waddesdon Rothschild Assortment en andere foodie-cadeaus snuffelen in hun eigen kraampje – het dichtst bij het kasteel aan de linkerkant.

Op de achtergrond kun je genieten van de aanblik van het kasteel, verlicht door een van kleur veranderend show, terwijl feestelijke deuntjes spelen.

Waddesdon Manor Christmas Truthful loopt van 12.00 tot 19.00 uur tot en met 17 december.

Kerstmarkt in Waddesdon Manor
Kerstmarkt in Waddesdon Manor – foto: Chris Lacey

Waddesdon Manor-cadeauwinkels

Zin in een last-minute kerstinkopen? Of misschien ben je op zoek naar unieke cadeaus voor een verjaardag of andere speciale gelegenheid? Hoe dan ook, een bezoek aan de cadeau- en wijnwinkel in het landhuis zal zeker een onvergetelijke ervaring zijn.

De met de hand geselecteerde gadgets variëren van delicate sieraden tot ambachtelijke voedingsproducten. En als u op zoek bent naar iets heel bijzonders, dan zit u altijd goed met een fles Rothschild-wijn.

Er zijn ook gins, honing, bier, chocolade, chutneys, jam en chili-olie in beperkte oplage, exclusief gemaakt voor Waddesdon. Of u nu voor uzelf of voor iemand anders winkelt, in de cadeauwinkel vindt u zeker iets dat bij uw wensen previous.

Waddesdon Manor-wijnen
Waddesdon Manor-wijnen

Kerstmis in Waddesdon Manor – Voedsel opties

De Voedsel dorp is een geweldige nieuwe plek om van 22 november tot 1 januari te genieten van traditioneel feestelijk eten. Kies uit een fantastische selectie afhaalmaaltijden en -dranken, zoals warme chocolademelk, gehakttaarten, kerstpudding en nog veel meer.

De Landhuisrestaurant is ook geopend voor vooraf gereserveerde feestelijke afternoon tea, of gehakttaarten en koffie, in eigen huis bereid door de chef-koks van Waddesdon.

Het Stallencafé is de plek voor fish and chips en seizoenstaarten. Er zijn kinderversies van het menu beschikbaar.

Er zijn eten om te gaan kraampjes bij het Landhuisterras, het Chalet aan de rechterzijde van het Landhuis, de Stallenafhaalservice en de Koffiebar bij de ingang van de Cadeau- & Wijnwinkel.

Afternoontea in restaurant Waddesdon Manor
Afternoon Tea in Waddesdon Manor Restaurant – foto: Chris Lacey

Hoe bereik je Waddesdon Manor?

Aylesbury Vale Parkweg is het dichtstbijzijnde treinstation bij Waddesdon Manor, op iets meer dan 3,2 km afstand. Om het station te bereiken, neemt u de Aylesbury Line vanuit London Marylebone. De rit duurt ongeveer 50 minuten.

Als alternatief is het een korte taxirit van 10-15 minuten naar Waddesdon Manor. De postcode voor Waddesdon Manor is HP18 0JH.

Als u met de auto komt, zijn er 1.000 free of charge parkeerplaatsen beschikbaar op het terrein. Premium parkeren op de prime van de heuvel kost £ 30 per auto. Er is ook een fietsenstalling, mocht u naar het landhuis willen fietsen.

Zodra u aankomt bij Waddesdon Manor welkomstpaviljoenEr rijdt een pendelbus vanaf de parkeerplaats naar de buurt van de Noordfontein, naar de Stallen en terug naar de parkeerplaats. Deze rijdt ongeveer elk kwartier en u kunt uw pendelbus het beste vooraf reserveren.

Kaartjes voor Kerstmis in Waddesdon Manor

Alle winsten uit de kaartverkoop van Waddesdon Manor Kerstmis 2023 gaan naar het onderhoud van Waddesdon, een Rothschild Home and Gardens. Om teleurstelling te voorkomen is vooraf reserveren noodzakelijk.

Kerstmis in Waddesdon vindt plaats van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 19.00 uur. Kies uw datum zorgvuldig, need tickets kunnen niet worden geruild of terugbetaald. Als er sprake is van sneeuw- of ijzige omstandigheden die paden mogelijk onveilig maken, wordt er vroeg in de ochtend besloten of het landhuis die dag gesloten zal zijn.

Kaartprijzen Kerstmis bij Waddesdon Manor

Woensdag t/m vrijdag, 22 november – 1 januari

Waddesdon landhuis en terrein

  • £ 35,50 – volwassene
  • £ 16,50 – Form
  • £ 16,50 – Nationwide Belief (je moet een bewijs van lidmaatschap meenemen)
  • Free of charge – kinderen van 0-4 jaar oud

Alleen Waddesdon Manor-terrein

  • £ 22 – Volwassene
  • £ 10 – Form
  • Free of charge – kinderen van 0-4 jaar oud
Een kerstboom in Waddesdon
Een kerstboom in Waddesdon

Waar te verblijven in de buurt van Waddesdon Manor

Het Vijf Pijlen Lodge is een monumentaal boetiekhotel aan de poorten van Waddesdon Manor. Er zijn 16 goed ingerichte slaapkamers en een bar en restaurant met 2 AA rozetten.

Het Zuivelhuisje is een accommodatie met eigen kookgelegenheid, twee tweepersoonsslaapkamers en twee badkamers, geschikt voor maximaal 4 personen.

Laatste gedachten: Kerstmis in Waddesdon Manor

Er is geen betere manier om in de kerstsfeer te komen dan met een bezoek aan Waddesdon Manor. Dus waarom bezoekt u dit prachtige niet? Frans kasteel op het Engelse platteland om de unieke sfeer in deze tijd van het jaar te ervaren.

Met zijn prachtige buitenkant, magische verlichting en scala aan evenementen en activiteiten is er voor elk wat wils bij de Waddesdon-kerstshows. Zorg ervoor dat u een van de heerlijke seizoensdrankjes of -traktaties probeert terwijl u alles wat het landhuis te bieden heeft ontdekt – en vergeet niet een uniek cadeau in de winkel op te halen voordat u vertrekt!

Dit is een magische tijd om al het plezier van Waddesdon Manor te ervaren.

Meer informatie en on-line reserveren vindt u hier: www.waddesdon.org.uk/christmas

Lees het volgende: Winchester-kerstmarkt

Kerstrecensie van Waddesdon Manor
Kerstrecensie van Waddesdon Manor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here