Home Geschiktheid Probeer dit jaar een moodboard voor uw fitness- en welzijnsresoluties

Probeer dit jaar een moodboard voor uw fitness- en welzijnsresoluties

0
Probeer dit jaar een moodboard voor uw fitness- en welzijnsresoluties


Het nieuwe jaar is een van de beste tijden van het jaar om fitness- en welzijnsvoornemens te stellen. En een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat u het hele jaar door aan uw fitness- en welzijnsvoornemens kunt voldoen? Een moodboard.

Moodboards kunnen een geweldige inspiratiebron zijn om gezondere beslissingen te nemen en uw fitness- en welzijnsdoelen te bereiken. Maar wat is een moodboard precies, hoe werken ze en hoe kun je met moodboards de gelukkigste, gezondste versie van jezelf worden in 2023 (en daarna)?

Een moodboard, ook wel een imaginative and prescient board genoemd, is een verzameling afbeeldingen, afbeeldingen, woorden en andere visuele beelden die in collages zijn samengevoegd. Ze creëren in wezen een visuele weergave van een gekozen onderwerp, idee, idea of doel.

Je kunt een fysiek moodboard maken (bijvoorbeeld door afbeeldingen uit een tijdschrift te knippen en ze op een stuk posterboard te plakken) – of, als je de voorkeur geeft aan de meer technisch onderlegde route, kun je een virtueel moodboard maken met behulp van een digitale afbeelding. ontwerp hulpmiddel.

Waar kun je een moodboard voor gebruiken?

Moodboards zijn enorm veelzijdig. Je kunt er een maken over vrijwel elk onderwerp en om vrijwel elke reden (ook gewoon omdat je dat wilt!). Maar een van de meest effectieve manieren om ze te gebruiken? Om u te helpen uw doelen te bereiken.

Stel dat u internet een nieuw huis heeft gekocht. U kunt een moodboard vol interieurafbeeldingen maken om u te helpen bij uw decoratieproces, inclusief de kleuren, stijlen, texturen en patronen die u in uw huisontwerp wilt opnemen.

Of stel dat u nog steeds huurt, maar dat het uw doel is om in de nabije toekomst een huis te kopen. In die situatie zou je een moodboard kunnen maken om je op weg te helpen naar je doel, compleet met foto’s van je droombuurt, het soort huis dat je zou willen kopen en afbeeldingen die positieve financiële gewoonten zullen inspireren.

Moodboards kunnen een nuttig hulpmiddel zijn bij het bereiken van welk doel dan ook. Maar nu het nieuwe jaar nadert, kunnen ze vooral effectief zijn om u te helpen werken aan uw goede voornemens voor het nieuwe jaar, inclusief uw goede voornemens op het gebied van gezondheid en health.

Dus hoe kunt u precies moodboards gebruiken om u te helpen uw gezondheids- en fitnessdoelen te bereiken – en u in 2023 op weg te helpen naar uw gezondste en gelukkigste zelf?

Zorg ervoor dat al uw gezondheidsdoelen vertegenwoordigd zijn: mentaal, fysiek en emotioneel

Bij het opstellen van gezondheidsvoornemens voor het komende jaar kan het gemakkelijk zijn om u op het fysieke te concentreren, zoals het veranderen van uw dieet of meer bewegen. En hoewel u deze doelen 100 procent op uw moodboard wilt opnemen, zijn uw fysieke gezondheidsdoelen niet de enige goede voornemens die u op uw moodboard wilt weergeven. U zult ook uw doelstellingen op het gebied van geestelijke en emotionele gezondheid willen opnemen.

Denk na over de voornemens die u wilt maken om uw algehele gezondheid in 2023 te verbeteren: fysiek, mentaal en emotioneel. Misschien zien uw gezondheidsvoornemens er bijvoorbeeld ongeveer zo uit:

  • Fysiek: loop 10 km, leer thuis gezonde maaltijden bereiden, verbeter de slaaphygiëne en krijg elke nacht 8 volledige uren slaap
  • Mentaal: Creëer een dagelijkse zelfzorgpraktijk, leer een instrument, lees één boek per maand
  • Emotioneel: ga naar een therapeut en plan elke week minstens één ‘vriendendate’

Al deze goede voornemens zullen je helpen een gezonder en gelukkiger mens te worden, en daarom zul je ze op je moodboard willen zetten.

Voeg afbeeldingen toe die je inspireren

Zodra u alle gezondheidsvoornemens kent die u op uw moodboard wilt opnemen (fysiek, mentaal en emotioneel), is het tijd om uw moodboard samen te stellen. En de eerste stap in dat proces? Afbeeldingen verzamelen om uw collage te maken.

Er bestaat geen ‘juiste’ manier om beeldmateriaal voor een moodboard te zoeken, vinden en verzamelen. Als u een fysiek moodboard maakt, kunt u afbeeldingen uit boeken en tijdschriften knippen of uw eigen foto’s gebruiken. Als u een digitaal moodboard maakt, kunt u op web zoeken en schermafbeeldingen maken van afbeeldingen die aansluiten bij uw doelen. .

Maar hoe u ook uw afbeeldingen zoekt, het belangrijkste om in gedachten te houden? Kies afbeeldingen die je inspireren.

Zoek naar inspirerende afbeeldingen die aansluiten bij de doelen die u probeert te bereiken. Is een van uw fitnessdoelen bijvoorbeeld het voltooien van uw eerste marathon? Zoek naar foto’s van mensen die triomfantelijk de finishlijn van de marathon overschrijden of naar epische landschapsfoto’s van de locatie waar je wilt rennen. Ben jij van plan om het komende jaar een meer plantaardige levensstijl te omarmen? Zorg ervoor dat je veel foto’s van heerlijke, voedzame voedingsmiddelen en maaltijden opneemt om je plantaardige menu te inspireren.

Waar het op neerkomt? Het doel van uw moodboard is om te fungeren als een visuele weergave van uw gezondheids- en fitnessvoornemens – en om u te inspireren om aan die voornemens te blijven werken, zelfs als het een uitdaging wordt. Dus, om ervoor te zorgen dat je moodboard je inspireert op het second dat je dat het meest nodig hebt? Kies inspirerende afbeeldingen.

Zet je moodboard tentoon

Een moodboard is een goede herinnering aan de doelen waar je naartoe werkt en inspiratie om je te helpen aan die doelen te werken. Maar het kan je alleen herinneren en inspireren als je het ook daadwerkelijk kunt zien.

Grasp uw moodboard op een plek waar u hem zeker elke dag zult zien, bijvoorbeeld aan de muur van uw slaapkamer, op uw dressoir of in uw trainingsruimte. Hoe vaker u naar uw moodboard kijkt, des te meer visuele herinneringen u krijgt aan uw fitness- en welzijnsvoornemens. Deze herinneringen kunnen u helpen verantwoordelijk te blijven voor het behalen van uw doelen en het nakomen van uw goede voornemens.

Voeg indien nodig toe aan je moodboard

Naarmate het jaar vordert, kunnen uw fitness- en welzijnsvoornemens meegroeien. Dus wil je dat je moodboard je blijft inspireren? Zorg ervoor dat u deze indien nodig wijzigt en aanvult.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat uw belangrijkste gezondheidsvoornemen voor het nieuwe jaar is om beter te slapen, en dat uw moodboard daarom gericht is op slaapgerelateerde beelden en inspiratie. Als je je op dat doel concentreert, is de kans groot dat je slaap het hele jaar door zal verbeteren – en tegen juni krijg je misschien zulke hoogwaardige Zzz’s, dat het verbeteren van je slaap niet langer als een focus voelt.

In die situatie voelt u zich misschien geroepen om nieuwe voornemens aan uw moodboard toe te voegen, zoals meer bewegen of gezondere maaltijden bereiden, of wordt u misschien geroepen om een ​​geheel nieuw moodboard te maken!

Het punt is dat een moodboard pas effectief kan zijn als het een weerspiegeling is van je huidige fitness- en welzijnsdoelen en voornemens. Wees dus niet bang om je moodboard te veranderen of aan te vullen als die doelen en voornemens veranderen. .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here